ועדה מחוזית

ruth mordel

New member
ועדה מחוזית

שלום לכולם אני חדשה בפורום, אתחיל בכך שלאחי בן ה 10 יש הפרעות קשב וריכוז והוא לוקח ריטלין. ידיד משפחה שידע זאת פנה אלי בבקשת עזרה אך אני לא מומחית בנושא ולכן החלטתי לפנות לפורום. בעוד מספר ימים יש לאותו ידיד ועדה מחוזית לגבי בנו שכעת עלה לכיתה ב' בנושא ההתנהגות של בנו. במהלך השנה האחרונה הילד עבר איבחון אצל פסיכיאטרית מומחית שהגיעה למסקנה שלילד אכן יש הפרעת קשב וריכוז אך ההורים מתנגדים לטיפול בריטלין ומנסים טיפולים אלטרנטיביים לא תרופתיים והילד בטיפול מזה מס' חודשים. שאלתו של האב הייתה האים יש אדם שמכיר את נושא הפרעת הקשב והריכוז ויכול לעזור לו ביעוץ כנגד אותן ועדות מחוזיות שיכולות לקבוע את עתידו של הילד ולהכריח את ההורים לטפל בילד בריטלין בניגוד לרצונם או ש... הילד יועבר למסגרת של "ילדים בעיתיים". לדבריו הוא לא מכיר את המערכת הזו מבפנים והוא זקוק לאדם שיעזור לו להתמודד בועדה כנגד אותו גוף. אנא עיזרו לו אם אתם יכולים.

זהבה נ

New member
רות שלום לך וברוכה הבאה לפורום

אני מבקשת להבהיר דבר מאוד מאוד חשוב. אני לא מסייעת כאן לאף אחד כנגד וועדות מחוזיות או כל דבר במטרה לנגח מישהו. אני מנהלת פורום שעוסק בתמיכה ייעוץ והכוונה בנוגע לזכויות של הורים ותלמידים. פתחתי בהבהרה הזו למען שיהיה מאוד ברור, את כל הסיוע וההכוונה אני אתן לכל הורה שמבקש, אך לא אם זה יכול אולי ואפילו בשבריר של סיכוי קלוש אחד קטן להזיק לתלמיד, גם אם זה במחיר שהורים לעתים יבינו או יסיקו מכך שאני לא מסייעת להם. אני מאוד מקווה שהאבא שאת כותבת עליו נוהג על פי המלצות האבחון של ילדו, מטפל ולוקח אחריות על הקשיים של הילד. מעט קשה לי להשיב לך על המצב הסבוך שאליו נקלע ההורה מסיבה אחת, והיא שאינני בקיאה בהמלצות המקצועיות של האבחון של הילד שלו, כי כאשר פונים לוועדות המחוזיות (אני מניחה שזו וועדת ערר מחוזית), ראוי שיהיה להורה המלצות מאיש מקצוע מוכר שערך אבחון לילד ומתמחה בבעיה שממנה סובל הילד אשר ממליץ על הדרך הנכונה לטפל בילד. כיצד אני יכולה לדעת מה ההמלצות המקצועיות? צרפתי קישורים למקומות בהם ניתן ללמוד עוד על זכויות בוועדות המחוזיות ובקו הפתוח. ואם ההמלצות המקצעויות הן להעבירו למסגרת מיוחד? לעתים וקורה כאשר הורים אינם מטפלים בקשיים של הילד והקשיים בבית הספר גוברים מאחריות בית הספר היא להביא את ענינו של התלמיד לוועדת השמה על מנת לתת לילד את הזכות שמגיע לו לעתים להיות חכל ממעודון יוקרתי מאוד של החינוך המיוחד, להורה ניתן לפנות לוועדת ערר המחוזית בכדי לשנות את ההחלטה, אבל אם אין לבקשתו של ההורה גיבויי במסמכים מקצועיים מקובלים וחוקיים, הוא לא תמיד יוכל לשכנע את הוועדה שבקשתו היא הדבר הטוב ביותר והמצקועי עבור הילד שלו ושהחלטתו היא הדבר שייסייע לילד שלו להתגבר על הקשיים. הייתי מקווה שהאב יכנס לפורום ויוכל להסביר לנו ברור יותר מה היו המלצות האבחון והאים הם ההורים יישמו את ההמלצות ומה המלצת האבחון בנושא המסגרת החינוכית. תודה ומקקוה שהסברתי את עצמי ואת לא נפגעת מדברי, כי אני אדם מאוד אחראי ונזהרת במיוחד שמדובר בחיים של ילדים. בהצלחה ולהשתמע.

למעלה