ועדה רפואית לקבלת פטור

עומר12342

New member
ועדה רפואית לקבלת פטור

היי:) לפני קצת פחות משלושה שבועות הייתי בצו ראשון שבו לא נתנו לי לעשות כלום (לא פסיכוטכני\אימות נתונים...כלום, לא משנה כמה ביקשתי מהם). אמרו לי שאני צריכה לקבל זימון לועדה רפואית לקבלת פטור ואחריה אני אוכל להגיש בקשה להתנדבות ולהתחיל את תהליך ההתנדבות, ושעד אז הכל מוקפא. כל כמה ימים אני מתקשרת אליהם לשאול מתי יהיה לי תאריך והתשובה שלהם היא בעוד כמה ימים, בקרוב, דברים בסגנון.. השאלה היא כמה זמן זה לוקח בערך? אם רק לקבל פטור לוקח ככ הרבה זמן אני לא רוצה לדעת מה יהיה בהמשך..

Malshab31

New member
שלום

שיחות לא עוזרות, מניסיון. תשלחי פקס למיטב שבו תכתבי מה שקרה ושאת מצפה לזימון לוועדה רפואית.
אני אישית חיכיתי 3 חודשים לאורטופד וכשראיתי שלא מזמנים אותי שלחתי להם פקס ותוך שבועיים קיבלתי זימון בדואר.

noboya

New member
ברוכה הבאה! (לפורום! אה וגם למועדון...)

ברוכה הבאה וכל הכבוד על הנכונות להתנדב!
תהליך ההתנדבות הוא ארוך ומתיש הרבה יותר מתהליך גיוס רגיל. התהליך כולו מצו ראשון עד יום הגיוס לוקח בין שלושה חודשים לשנה וחצי, תלוי בהמון גורמים.
אז ככה, עד כאן מצבך נורמאלי. לפעמים לוקח להם חודש, לפעמים שלושה (כמו במקרה של מי שהגיב לפניי).
כדי לנצל ולקצר זמנים כמה שיותר, תביאי איתך כבר לוועדה כל מסמך רפואי אפשרי שרלוונטי לפטור. זה יכול מאוד לקצר תהליכים שבדרך כלל לוקחים חודשים.
ברגע שאת יוצאת מהוועדה הרפואית, תשאלי את החיילים בלשכת גיוס (או איפה שיעשו לך את הוועדה) איפה אפשר להגיש בקשה להתנדבות.
ברגע שאת מגישה את הבקשה כדאי להתחיל ללחוץ ולהתקשר למקום שבו נמצא התיק שלך כל שבועיים, הוא צריך לעבור סבב של אישורים שבסופם וועדה שנקראת "וועדת רותם" והיא בתל השומר (אם אני זוכר נכון) בעצם בוועדה אומרים לך שאת מאושרת להתנדבות ומה המגבלות שלך.
אחרי זה (לפעמים גם תוך כדי הסבב אישורים מאפשרים) את משלימה את התהליך של צו ראשון ואיך שאת מסיימת את שניהם את מתחילה מיונים. רק מציין שזה החלק הכי ארוך ומתיש בתהליך כי הרבה פעמים הם מבקשים עוד מסמכים רפואיים ומחכים לעוד מישהו שיחתום על התיק. זה מציק אבל צריך להתקשר בערך כל שבועיים שלושה למדור מתנדבים (יש טלפון כאן בפורום למעלה) ולשאול מה קורה עם התיק ואם יש איך לקדם את זה, גם אם תקבלי 100 פעמים את אותה התשובה לאנשים ימאס והם יזיזו עניינים בשבילך. רצוי להתקשר בין 8 ל9, אחרי זה קשה מאוד לתפוס אותם.
המיונים הם כמו של כל חייל, חוץ מהמגבלות שלך שנובעות מהפטורים. אה, וגם מותר לך לבקש איזה תפקיד שבא לך (כל עוד הוא לא מתנגש עם הסיבה לפטור).
מתנדבים הם מאוד מבוקשים כי הם לא תופסים תקן (תקן זאת כמות החיילים שמוקצים ליחידה, ככה שכל מתנדב הוא חייל נוסף כמעט בחינם ליחידה).
לכן, את יכולה לנסות להתמיין עצמאית. יש בחלק העליון של הפורום (מתחת "כלים ומידע") מאמרים, בהם יש הצעות תפקידים למתנדבים. פשוט ליצור קשר עם מי שמסקרן אותך, לספר קצת על עצמך ולנסות לקבוע ראיון. אם המקום והתפקיד מוצאים חן בעינייך והם מקבלים אותך, הם יכולים למשוך אותך אליהם (לרוב אין מיונים חוץ מהראיון הנ"ל). זה כמובן במקביל למיונים הרשמיים וללא ידיעת מדור מתנדבים.
&nbsp
המון בהצלחה!
אם יש עוד שאלות את מוזמנת לשאול...
&nbsp

למעלה