"ועדה רפואית מיוחדת"

nofar912

New member
"ועדה רפואית מיוחדת"

לפני ארבעה ימים היה לי צו ראשון, עברתי את השלב של אימות נתונים כרגיל ונכנסתי לחדר הבדיקות ששם ציינתי את העובדה שאני רוצה להתנדב (אני קטועת רגל ולפי מה שהבנתי מהרופא זה פטור מידי). חיילת נחמדה קבעה לי זימון לועדה רפואית בתחילת חודש ינואר. מה בדיוק הולך להיות בועדה הזאת? האם בה יחליטו אם אני יכולה להתנדב? אני חייבת לציין.. שאת המבחנים לא עשיתי בצו ראשון (למרות שביקשתי לעשות) ואמרו לי שאני יכולה לעשות את המבחנים פעם הבאה. מצטערת שיצא קצת מסובך, אני מקווה שהבנתם. תודה מראש.

Dizen

New member
ועדה רפואית

בועדה הזאת לא יחליטו אם את יכולה להתנדב, אלא אם את לא יכולה להתגייס. יש הבדל
אחרי שיחליטו (אני מניחה) לתת לך פטור, תתחילי תהליך מאד ארוך שבסופו ועדת מתנדבים- שזו הועדה בה יחליטו אם את יכולה להתנדב. בקשר למבחנים- לא נורא, תעשי בפעם אחרת. מציעה לך לא לדחות את זה ולעשות אותם הכי מהר שאפשר, כי התהליך גם ככה ארוך וחבל שזה מה שיעכב אותו. בהצלחה
גאד, איזה יום עמוס

מצטרף לדיזן ומוסיף

בועדה תקבלי את מסמך הפטור הקבוע משירות בטחון. בועדה אמורים להעלות בפניך את האפשרות להתנדב. בין אם מעלים ובין אם לאו את יכולה להגיש הבקשה במדור הפרט בלשכת הגיוס. לגבי המבחנים - אל דאגה. ישלימו לך. תזכירי להם.

tty2

New member
תיקון קל לדברי חבריי.

פטור לממצא רפואי כשלך, הוא מיידי. אף אחד לא יכול להתווכח עם ממצא רפואי קיים ולכן אין צורך בוועדה לקביעת הפרופיל שהיא בעיקרה בדיקה רפואית על ידי מומחה, אלא רק למעין פגישה עם רופא בה תקבלי את מסמך הפטור. כשבועיים לאחר מכן, בערך, תקבלי הבייתה את תעודת הפטור הכחולה הקבועה. לאחר שתקבלי את זה, תוכלי להגיש בקשה להתנדבות ולהתחיל את סבב הרופאים הוועדות והמבחנים להתאמה. באופן אישי, הכרתי במהלך שירותי מספר אנשים קטועי רגליים שניצחו את מחלת הסרטן הנוראה והתגייסו בהתנדבות. אחת מהן שאני אזכור תמיד וקצת קשה לשכוח...
היא בחורה בשם גילי, דיי מפורסמת גם במדיה התקשורתית בזכות מסע ג'יפים מתוקשר ומצולם שערכה בחו"ל עם משלחת ובראשה הרופא המטפל שלה וגם בזכות סיפורה היוצא דופן בגישה המיוחדת שלה לחיים. גילי, שירתה ביחידת דו"צ אני לא זוכר בדיוק מה היה תפקידה אבל אני יכול רק לזכור דבר אחד : הברק שהיה לה בעיניים כשדיברה על התפקיד. גילי ואני, קיבלנו ביחד באותו מעמד את אות החייל המתנדב המצטיין מידי שר הבטחון. אני מאחל לך בהצלחה בהמשך הדרך, ובעיקר הרבה בריאות!

Dawson girl

New member
תעודת הפטור כחולה?!

שלי לבנה בכלל.. מין נייר קשיח כזה שמקופל לשניים ורשום שם למה יש לי פטור וזה. אבל זה לבן בכלל.. וזה גם לא הפתק אלא הגיע בדואר בערך כמה שבועות אחרי שנתנו לי את הפטור..

tty2

New member
יכול להיות אולי ש...../images/Emo9.gif

אני כבר זקן?!? סנילי אולי?!? כשאני עברתי את התהליך ב-98' (גיוס 01/99) כך זה היה : במפגש הראשון ניתן לי מסמך המציין פטור. כעבור שבועיים בדואר, תעודה כחולה (בדומה לתעודת זהות) ובה מצויין הפטור שלי משירות בטחון מטעמים רפואיים. יכול להיות שזה השתנה כי למשל בזמני, לא היה צריך להחזיר את תעודת הפטור לפני ההתנדבות למשל. וכשהשתחררתי, קיבלתי תעודת שיחרור ככל חייל. אגב יכול להיות שזה היה יותר מהר בשבילי כי לפני הצו הראשון דאגתי באמצעות המש"קית בלשכ"ג (פקסים) לשלוח להם את כל החומר הרפואי הרלוונטי כולל מכתבים המעידים על מצבי הרפואי העדכני (תאריכים מעודכנים לאותה תקופה) ויש מצב שרופא הסתכל והחליט כבר הרבה לפני שבאתי לצו הראשון.

Dawson girl

New member
אה, נו, אתה זקן ../images/Emo3.gif

אני קיבלתי את התעודה הזו ביולי השנה..

tty2

New member
זקן...זקן....

מכאן, ישר לבית אבות... אבל כמו שכל הזקנים האלה אומרים לפעמים : "בזכות מה שאני בניתי, אתה חי טוב עכשיו..."
אני בהחלט יכול לומר שהייתי שותף לעשייה כשעיצבו את פניו של הצבא באמצעות תוכנית מקיפה ופרטנית של עשרים השנים הבאות...
טוב, ועכשיו אני רץ להחליף חיתול ואח"כ לערב של שכרון חושים במועדון הבינגו של בית האבות!

LordNor

New member
אות החייל המצטיין../images/Emo35.gif מה זה בדיוק../images/Emo35.gif

בחיים שלי לא שמעתי על דבר כזה, תן פרטים.

tty2

New member
פרטים כמתבקש

במהלך השירות זכיתי לשלוש אותות הצטיינות וקידום אחד בדרגה. האחד בהמלצת מפקדת הענף שבו שירתתי (סא"ל) ובמעמד קרפ"ר. השני, בהמלצת קרפ"ר (קצין הרפואה הראשי של צה"ל) שהוא מפקד החייל שלי ובמסגרת הענקת דרגות במסדר יום העצמאות החגיגי של חר"פ. והשלישי המדובר במעמד שר הבטחון. כל שנה נבחרת קבוצה של מתנדבים (אנחנו היינו 15 מתנדבים) מכל רחבי הארץ שמתכנסת במעמד שר הבטחון ורוה"מ (עם הלו"ז מאפשר) להדלקת נרות בחנוכה הקבוצה נבחרת ע"י מפקדי הבסיסים בצה"ל לאות הוכרה על מסירות, רוח ההתנדבות וביצוע המשימות בצורה מושלמת. מדובר בהפקה דיי גדולה שכדי להתכונן אליה מכנסים את כל המתנדבים ליומיים של הכנות למפגש. במהלך היומיים האלו המתנדבים מתודרכים על כללי התנהגות, מותאמים להם מדים חדשים לפי מידתם (ע"י מתפרת הבקו"ם) לנועלי הנעליים הצבאיות ניתנות נעליים חדשות. לי, למשל, מאחר ולא הייתי מסוגל לנעול נעל צבאית בשל משקלה הרב וצורתה של הנעל, ניתנו במיוחד למעמד הזה נעליים חצאיות של קצינים ואנשי קבע במדי ייצוג (נעלי-חצי מלכה שחורה מהודרת). כמובן, שנערך מעין מסדר תספורות וגילוח (לבנים בעיקר
) במהלך היומיים האלו, כינסו אותנו בבסיס הבקו"ם ליד המתפרה, בבניין שמשמש להרצאות ובו התקינו לכבודנו טלוויזיה, מכשיר וידאו ומקרן לסרטים. אבל, רובנו היינו כל כך מרותקים אחד לשני והיה לנו המון על מה לדבר שלא שמנו לב לטלוויזיה בכלל. זה היה אחד הארועים הכי מרגשים, מלאי אנרגיות חיוביות של רוח התנדבות, סיפורים אנושיים מרגשים שכל אחד "מביא" עימו ומלאי חשיבות שקרו לי במהלך שירותי. במהלך האירוע הנ"ל, פגשתי את גילי וביחד עם עוד מספר מתנדבים ישבנו כל העת ודיברנו על הכל... הרבה סיפורי גיוס והרבה אהבה לצה"ל היו המשותפים לנו.

תיקון קל למה שכתבת...

גם אם הפטור הוא מיידי - ההחלטה לא לגייס מתקבלת בועדה. הרופאים מן הסתם לא יחלקו על ה"ממצא הרפואי הקיים", אך עדיין - הם אלו שיקבעו שיש לה את הפטור. מה שדיזן כתבה היה מדויק למשעי.

tty2

New member
דברי לא הובנו...

כשמחלתו של אדם היא ברורה קל וחומר נראית לעין (קטיעה,למשל) אין צורך לבצע בדיקת מומחה שבד"כ מעכבת את התהליך. הפטור ניתן ע"י רופא, בנוכחות המלש"ב בד"כ כבר בצו הראשון. מה שהתכוונתי לומר זה שאת מתן הפטור, לא מתנים בבדיקה רפואית. כך היה במקרים רבים שאני מכיר, וכך היה גם אצלי. המחלה שבגללה לא גוייסתי היא מחלה מוכרת, סטטית (לא משתנה לאורך כל החיים) ואינה מצריכה טיפולים מיוחדים או תרופות קבועות. לכן, את הפטור קיבלתי מיידי ובלי בדיקות מיותרות כיון שבטרם הגעתי ללשכ"ג כבר היה בידי הרופא הראשי של לשכ"ג את כל המסמכים הרפואיים הכי עדכניים ואת כל תוצאות הבדיקות שגם כך מתבצעות באופן קבוע ושגרתי. הדבר היחיד שנותר לרופא כשהגעתי ללשכ"ג הוא להשלים בדיקות דם ושתן עדכניות שאותן אמרה לי המש"קית להביא מהבית וזה יחסוך זמן. ובפגישה עצמה, הרופא רק שאל לאילו ביקורות רופא אני זקוק וכתב אותן כדי שיופיעו בתעודת הפטור. ואכן, בתעודה צויין ביקורת נוירוכירורג בבי"ח - פעם בחצי שנה. הייתי רק פעם אחת בלשכ"ג ולא יותר.

למעלה