ועדה רפואית עליונה

sharki7

New member
ועדה רפואית עליונה

שלום, אולי זה לא הכי קשור לפורום אך לדעתי למישהו מכם יש מושג והוא עבר אולי דרך "ועדה רפואית עליונה". הסיפור שלי בקצרה הוא שהייתי בצבא יצאתי ממנו על 21 נפשי ,ערערתי על זה והועדה של הערעורים שלחה אותי לבדיקה פסיכיאטרית,הבדיקה הפסיכיאטרית המליצה לי לבטל את הפרופיל הנפשי ולגייס אותי לצהל,אבל אני שייך לועדה עליונה,אני יודע שועדה רפואית זה סתם רופא שחותם על עיוור על מה שרופא כתב כי רופא מומחה כתב את ההמלצה והועדה רק חותמת לי הוסבר שועדה עליונה זה 3 אנשים או משהו כזה רופאים וקצינים וגם אשאל על ידם,ופה רציתי לשאול אתכם האם מישהו מכם הופיע בפני "ועדה עליונה" ומה הפרוצדורה,רק חתימה כמו ועדה רגילה ,האם ועדה עליונה מקבלת את המלצת הפסיכיאטר וגם מסכימה איתו ורק חותמים על זה או שהם יכולים לסרב או להקשות? תודה,

hillator

New member
ממה שידוע לי

ועדה רפואית עליונה נערכת בענף רותם בגדול הם קוראים מסמכים ופועלים לפי ההמלצות שם לא ניראה לי שהם מקבלים החלטות על סמך הבחנות שנעשות שם

MICHELSGIL

New member
הייתי בועדה כזאת אבל על רפואי

אז ככה הועדה היא בדרך כלל קומה אחרונה בלישכת גיוס. אתה יושב מול 3 רופאים אזרחים בעיקרון שבאו לעשות מילואים. עכשיו ברמת העיקרון הם גם מונחים לפי ספר הפרופילים אבל אלה רופאים שבאו מהתחום של הבעיה שלך (בדרך כלל לפחות אחד מהם). רק קח בחשבון שצהל לרוב לא מתייחס למה שרופאים אזרחים רושמים בחוות דעת ויש לו חוקים משלו לא יודע איך זה עובד אצל פרופיל נפשי אבל בגדול זאת ועדה עם רופאים אזרחים וזה ההבדל הגדול.

sharki7

New member
המשך..

אני ערערתי ולכן הועדה העליונה לערעורים שלחה אותי לבדיקה , הפסיכיאטר אליו הם שלחו אותי הוא פסיכיאטר צבאי והוא המליץ להעיף לי את פרופיל 21 שבא בגלל סעיף ליקוי,אז את הסעיף ליקוי הפסיכיאטר הצבאי שלהם המליץ לבטל, ומה בעיקרון קורה בועדה הזאת? הם רואים את ההמלצה ודי כמו ועדה רגילה פשוט חותמים על זה וזהו? או שואלים ומתחקרים וזה? תוך כמה זמן נקבעה לכם אם למישהו יש ניסיון ועדה עליונה? תודה,

hillator

New member
הועדה הרפואית שלי

הייתה אני מניחה סוג של ועדה רפואית עליונה. זה היה ועדת מקצועות נדרשים וניהל אותה איזה אל"מ עם מדים של חיל הים. והיו שם עוד שני סרנים נדמה לי. בגדול המצב היה ידוע , יש מחלה גסטרו שמצריכה 21. נכנסתי הם הודיעו לי שאני צריכה לקבל 21 אבל אנחנו במצב מלחמה בלה בלה בלה מאז 48 ולכן בגלל היותי מהנדסת אוירונטיקה נמצאתי נחוצה בלה בלה בלה למערכת.. הם כבר הכינו שם את המסמך שמוריד ל21 ומסמך שמעלה ל30.. קראו למפקד היחידה שלי פנימה שאלו אותה כמה שאלות(מיזוג, מקרר , קרבה לבית חולים..) הוציאו את התעודה הזאת של המתנדבים.. סימנו הכל פרט לפטור מנשק (כי יש לי אישור מטווח ועברתי טירונות) ופטור של עבודה עד 17:00 (כי באמת אני לא צריכה את זה.. למרות שהם היו מוכנים לסמן וי גם על זה).. ואחרי 4 שעות של המתנה בחוץ 2 גיליונות עיתון, חוברת סודוקו אחת ושלל תהיות למה לא הבאתי לפטופ ההיתי בחוץ אחרי 5 דקות. אני מניחה שהועדה שלך תערוך זמן דומה והמתנה בחוץ תהיה פרק זמן דומה בברכה

MICHELSGIL

New member
פחות או יותר כמו ועדה רגילה

אחד ההבדלים הגדולים זה שמותר לך לבוא עם הורה. חוץ מזה כמעט בטוח שבמקום יודיעו לך מה נקבע ואם זה רופא מטעם הצבא אני מאמין שישאלו אותך כמה שאלות ויעלו לך.

dudio92

New member
ועדה רפואית "עליונה"

גם אני הייתי בועדה רפואית עליונה בקשר לזה שיש לי דלקת במעיים (קוליטיס).באתי מצוייד במסמכים וכל מה שצריך ו3 הרופאים הנחמדים התסכלו ואמרו "יפה" - אך לפי ספר הפרופילים אנחנו לא יכולים ... ונפרדנו כידידים .

hillator

New member
כי זה הוגדר מראש כמחלה של 21

פה מדובר על עניינים נתוני מחלוקת

dudio92

New member
אז למה נתנו לערער לועדה עליונה אם במילא

זה אבוד ?

hillator

New member
כי מגיע לך זכות הערעור

קנדי היה טייס קרב עם מחלה דומה...

MICHELSGIL

New member
ושוב זאת הבעיה הגדולה שיש בצבא

מפספסים את הרעיון של הועדה העליונה. הועדה הזאת צריכה להיות שונה בכך שהיא מסתכלת על המקרה כפרט ולא ככללי כי בהרבה מחלות שמוגדרות 21 יש דרגות שהם תלויות פרט ולא כלל והועדה הזאת זה בולשיט גדול כדי להגיד נתנו לך זכות לערער.

hillator

New member
תכתבי מכתב לנציב קבילות החילים

ולמבקר המדינה. ותציינישם שקנדי היה חולה קרוהן וטייס קרב.. זו העצה הכי טובה שאני יכולה לתת

למעלה