ועדה רפואית

zaxscd1

New member
ועדה רפואית

יש לי ילד הסובל מליקוי למידה ובעיות התפתחות ולומד בכיתה של חינוך מיוחד, הוזמנתי לועדה רפואית - מה עלי להדגיש בועדה והאם עלי להציג מסמכים נוספים?
 

זהבה נ

New member
שלום לךzaxscd1 שאלתך לא ברורה

היכן הוועדה? האם אתה ביקשת לכנס אותה? אשמח להשיב על השאלות שלך לאחר שימסרו לי הפרטים החשובים הללו. כל זה מהסיבה שאני לא רוצה להטעות אותך שלא במזיד, מישום שיש הרבה ועדות בכל מיני רשויות ולא כל וועדה היא אותה וועדה.
 

zaxscd1

New member
הבהרה

מדובר בועדה רפואית של ביטוח לאומי לצורך קצבת נכות לילד. הבנתי מההודעות הקודמות שחשוב לתת דגש על עצמאות (אי עצמאות) הילדתי רוצה לדעת יותר בפירוט על מה בדיוק מסתכלים ומה חשוב יותר להדגיש. ודבר נוסף- לא ברור לי אם צריך להביא את הילד לועדה? תודה מראש
 

זהבה נ

New member
שאלת מתאימה לפורום זכויות ומגבלות

אבל היות ואני מנהלת גם את הפורום הנ"ל(יותר נכון עוזרת מנהלת), אני אענה לך ואנסה להדריך אותך כאן. הועדה הרפואית של ה-"מלל"ב(המוסד לביטוח לאומי) : 1 הועדה מתכנסת עבור הילדה ולכם ראוי שהיא תגיע בליוי ההורים באם כמובן הקושי ממנו סובלת מאפשר לה נידות כל שהיא. 2 בועדה יש רוםפא ונציג הביטוח הלאומי שהרופא בודק את הילדה בדרך כלל ומעיין במסמכים הרפואיים וחוות הדעת הרפואיות המונחות לפניו ושואל שאלות את הילד או/ו את ההורים. 3 לעתים הוא גם בודק בעצמו בדיקה רפואית באם נדרש ומתקיים דיאלוג כל שהוא בין ההורים לוועדה. ומחליטים האם לשלוח אחות לבית המגורים בכדי לדווח על התפקוד של הילדה. אני תמיד ממליצה מנסיוני האישי לשקף את המציאות האמיתית כי לא ניתן אחרת ואני לעולם לא אמליץ על משהו שאני לא מאמינה בו. ההחלטה נשלחת להורים לאחר כמה שבועות שהיה ביקור הבית, ההורים רשאים לללכת לוועדת ערר עליונה בכדי לערער באם ההחלטה אינה משביע רצון ולצורך כך הם נדרשים לנמק את פניתם לערר בכתב(כאן לעתים אני ממליצה על עורך דין אבל לא בכל מקרה יש בכך צורך, לעתים קרובות זה לא נחוץ כלל. בהצלחה ואל תשכחי לשוב ולעדכן כאן בכדי שעוד הורים יוכלו להסתייע וללמוד מנסיונכם, אשמח להמשיך ולסייע לך בכל שלב. להשתמע.
 
למעלה