שאלת מתאימה לפורום זכויות ומגבלות
אבל היות ואני מנהלת גם את הפורום הנ"ל(יותר נכון עוזרת מנהלת), אני אענה לך ואנסה להדריך אותך כאן. הועדה הרפואית של ה-"מלל"ב(המוסד לביטוח לאומי) : 1 הועדה מתכנסת עבור הילדה ולכם ראוי שהיא תגיע בליוי ההורים באם כמובן הקושי ממנו סובלת מאפשר לה נידות כל שהיא. 2 בועדה יש רוםפא ונציג הביטוח הלאומי שהרופא בודק את הילדה בדרך כלל ומעיין במסמכים הרפואיים וחוות הדעת הרפואיות המונחות לפניו ושואל שאלות את הילד או/ו את ההורים. 3 לעתים הוא גם בודק בעצמו בדיקה רפואית באם נדרש ומתקיים דיאלוג כל שהוא בין ההורים לוועדה. ומחליטים האם לשלוח אחות לבית המגורים בכדי לדווח על התפקוד של הילדה. אני תמיד ממליצה מנסיוני האישי לשקף את המציאות האמיתית כי לא ניתן אחרת ואני לעולם לא אמליץ על משהו שאני לא מאמינה בו. ההחלטה נשלחת להורים לאחר כמה שבועות שהיה ביקור הבית, ההורים רשאים לללכת לוועדת ערר עליונה בכדי לערער באם ההחלטה אינה משביע רצון ולצורך כך הם נדרשים לנמק את פניתם לערר בכתב(כאן לעתים אני ממליצה על עורך דין אבל לא בכל מקרה יש בכך צורך, לעתים קרובות זה לא נחוץ כלל. בהצלחה ואל תשכחי לשוב ולעדכן כאן בכדי שעוד הורים יוכלו להסתייע וללמוד מנסיונכם, אשמח להמשיך ולסייע לך בכל שלב. להשתמע.