ועדות בניה הן חולירע

ועדות בניה הן חולירע

כבר פעם שניה התכניות שלי מוחזרות ובפעם השניה על דברים אחרים אי אפשר לסגור ענין כבר בפעם הראשונה ? פתאום יש חוקים חדשים, או מה ? יש להגיש מסמך אקוסטי מאושר ע"י המשרד לאיכות הסביבה -- מה זה העב"מ הזה ? כל הסעיפים שהוא מזכיר לא יכלו להיות בפעם הראשונה שהוא החזיר את התכניות לתיקון ? אני לא מתפלא על התנהלות המדינה, אין שום מקצוענות בשום תחום - לא צבא לא משטרה לא נשיא ולא כנסת .

Rשף

New member
ברור שאין מקצוענות

חסר פרט גדרות וחזית (?) חסרים חתכים בגלריה יש תיקונים בטיפקס (!) לא מצוינים חומרי גמר לא מצויין גובה 0.0 מי בדיוק הגיש את הבקשה המבורדקת הזאת ? הבקשה שלי אושרה אחרי תיקון מינורי שנבע מטעות של האדריכל ללא שום הערות או טענות.

שיחסרו 20 דברים , זה לא משנה

למה אי אפשר להצביע על זה בפעם הראשונה. מה איכפת לועדה מה החתכים של הגלריה ? אני אפילו עוד לא החלטתי מאיזה חומר תהייה הגלריה . ( קונסטרוקציה של עץ או מתכת ) יש מידות של הגלריה בתכנית . אולי הם גם רוצים חתכים של הנמכת התקרה ? ואם אני לא יכול להחליט כרגע על סוג החיפוי החיצוני ? מה זה שייך בכלל ?

fireman

New member
זה לא משנה!!!

אתה לא אדריכל ולכן אתה שואל את השאלות האלה. אתה לא איש מקצוע, לא למדת חוקי תכנון ובניה, לא למדת איך להגיש תוכנית ואתה עדיין חושב שאתה יודע הכל. זה לא משנה שלא בחרת במה לחפות את הבית שלך, משהו עדיין צריך להיות מסומן שם. התוכנית הראשונה שלי הוגשה עם ציפוי טייח חיצוני אבל הבית נבנה באבן, מתקנים תוכנית אחרי שאושרה! פרט גדר היקפית צריך להיות גם אם החברה המפתחת בונה אותה....זה לא משנה! אף אחד באף ועדה לא יאשר לך תוכנית עם פרטים חסרים! רד מהעץ הזה....לך למתכנן שלך, שישלים את כל מה שחסר בתוכנית (וחסר לא מעט) ותגישו פעם אחת כמו שצריך.

fireman

New member
זה מה שמקבלים כשמחפשים

מתכנן בגרושים, אחד שהוא הנדסאי בניין וממלא גם את תפקיד האדריכל ככה גם ההגשה נראית. בתלונות אתה יכול לבוא רק בפני המתכנן שלך שלא יודע לעשות את עבודתו.

mol3

New member
הנדסאי בניין ערך את הבקשה ? ../images/Emo4.gif

לא לעניין בכלל. זוהי עבודת אדריכל. סביר שיהיה ברדק. כנראה הברדק כלכך גדול, שבכל הגשה הם מוצאים עוד חוסרים. עשה לעצמך טובה, קח אדריכל.

להנדסאי הייתי משלם 2000$ פחות

עזבתי הנדסאי השארתי אצלו 2600 ש"ח על כלום שקיבלתי ועברתי לאדריכל

אם אתה אומר אתה יודע

אבל אתה לא יודע כלום אז אל תגיד ותגרור אחריך את כל עדת התרנגולות . עוד לא ראיתי כאן ובהרבה מקומות תכנון כמו של האדריכל שלי ( הוא לא הנדסאי ) מה זה הענין של הועדה אם אני עושה מטבחון ביחידת דיור או לא, ואם הם לא יסכימו לכך אני לא אעשה מטבחון ביחידת דיור ? בקיצור חרטא ברטא חבל שאין לי את הדף הראשון של ההשגות שלהם , אין לי בעיה עם זה שהם דורשים שינויים ותיקונים , הבעיה היא שהם עושים זאת בתשלומים ולא בפעם אחת . לעת עתה הקבלן שלי לא פנוי אז יש זמן ואין לי שום טענות לאדריכל שלי , בכלל סטיתם מהנושא לחלוטין .

fireman

New member
מעניין שפתאום הוא לא הנדסאי

אחרי שכמה חודשים אתה מתרברב בזה ששילמת סכום מצחיק להנדסאי שעושה בשבילך הכל. את זה אתה כתבת, לא אני המצאתי. לגבי ה"תשלומים" ועדה מקומית לתכנון ובניה מקבלת לבדיקה אינסוף תוכניות בכדי להגישן לוועדה לאישור. אם אתה חושב שהבודק יישב ויבדוק את כל הפאדיחות שעשיתם שם וישלח לך את הכל אתה חי כנראה בבועה, אתה צריך להגיד תודה שאתה בכלל מקבל שירות מועדה מקומית כמו שקמים ולא מועדה מקומית כמו בתל אביב, היו שולחים לך את התוכנית עם איקסים ותחפש את החברים שלך אחרי חודשיים של המתנה, כל פעם עם בעיה אחרת. תגיד תודה שקיבלת כזה פירוט בכלל. אני לא מבין איך אין לך טענות כלפי האדריכל שלך? הרי התוכנית חוזרת (כבר פעם שניה?) מהוועדה, זה אומר שמישהו אינו עושה את עבודתו כמו שצריך. פשוט קל תמיד להאשים את הרשויות, זה הכי נוח. אגב, אם רצונך לכתוב על הבאנגים שמעשנים בכל מיני מקומות, מצא לך מקום אחר לעשות זאת, מדובר בהוצאת דיבה.

שוב אם את אומר אז אתה יודע

אבל להראות מקום אחד שאמרתי שהאדריכל שלי הוא הנדסאי לא תוכל להראות , עזבתי הנדסאי אדריכלות ועברתי למהנדס אדריכלות. ( לא שזה משנה הרבה אם הוא היה הנדסאי מבחינת הגשת תכניות .) נראה לך שלהנדסאי הייתי משלם 3700$ , עם ההנדסאי קבעתי מחיר של 2200$ זה שכל ועדות הבניה מתעלללות במגישי התכניות , עדיין לא אומר שזה מה שצריך להיות אבל במדינה מעוותת מנהלית כמו שלנו זה מתקבל בסלחנות כמו כל התעללות אחרת בצרכנים . אין לי שום טענה לגבי הדרישות עצמן אלא לגבי ההתנהלות של הועדה , אם היו לה עוד 4 או 5 השגות היא יכלה לומר זאת בפעם הראשונה . היות והנושא כבר לא אקטואלי כי התכניות כבר עברו את הועדה אז מבחינתי זה הסתיים .

מקווה26

New member
לכל ועדה יש את השיגעון שלה

אצלנו אחרי הפעם הראשונה שהתכנית חזרה, האדריכלית נפגשה איתם , אמרו לה מה חסר, לאחר שעשתה כל מה שביקשו, הם שוב החזירו את התוכנית בגלל משהו שלא ציינו לפני.

צחי 74

New member
וזה עוד לפני החלטת ועדה ראשונה...

קח בחשבון שעוד לא דנו בתיק שלך לפי המשפט בסוף הדף. אחרי הדיון יש עוד הערות. שלח את האדריכל שלך פעם אחת לשבת עם מהנדס/ת הרישוי כדי לפתור את כל ההערות. חייב לציין למרות שלא תאהב את זה שיש שם הערות בסיסיות שלא היו צריכות להירשם אפילו....

fireman

New member
זה בדיוק מה שכתבתי

יש שם דברים שסטודנט שנה א' לאדריכלות לא היה שוכח שצריכים להיות בתוכנית ההגשה.

למעלה