ועדות השמה

dana661

New member
ועדות השמה

אני חדשה בפורום רציתי לשאול שאלה לגבי ועדות השמה - האם ניתן להעביר באמצעות ועדת השמה תלמיד באמצע השנה מהחינוך הפורמלי למיוחד אודה על תשובה מהירה
 

זהבה נ

New member
dana661 שלום וברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

בתשובה לשאלתך אז בתחילה אני מבקשת לחדד את הנושא: 1 ועדת ההשמה מחליטה על זכאות לחינוך מיוחד בלבד. היא לא אמורה להעביר למיד לבית ספר זה או אחר אלא לתת לו זכאות להיכנס למועדון היקר והיוקרתי של החינוך המיוחד. לאחר ועדת ההשמה במידה והתלמיד נמצא זכאי לחינוך מיוחד, מתכנסת ועדת שיבוץ והיא זו הממליצה על שיבוץ תלמיד במסגרת המיוחדת. כעת לאחר ההבהרה אני אשיב לך על השאלה: עקרונית כן ניתן להעביר תלמיד לבית ספר מיוחד באמצע שנת הלימודים. 1 בדרך כלל לא ממהרים לעשות זאת בעיקר משיקולים של תקציב, כי הרי החלטות ועדת ההשמה הן במגבלות חוק התקציב והעברת תלמיד לבית ספר לחינוך מיוחד באמצע שנת לימודים מצריך התארגנות שמחייבת לעתים קרובות גם אופרציה תקציבית והסעות של הרשות המקומית ולא תמיד ניתן ליישם זאת באמצא שנת הלימודים. 2 התקנות בחוזר מנכ"ל הן שוועדות השמה אמורות להסתיים עד ה 15 ביוני בכל שנה, וועדות שנערכו לאחר ה 15 ביוני, אין חובת הרשות המקומית לשיבוץ התלמידים, אלא רק לשנת הלימודים שלאחר מכן, זה אומר שאם נערכת כעת ועדת השמה ונמצא תלמיד זכאי לחינוך מיוחד לבית ספר מיוחד- הרשות המקומית לא מחויבת למצוא מסגרת חינוכית אלא רק לספטמבר הבא בשנת 2005, זאת בגלל שהמסגרות נבנות מראש ולא ניתן תמיד למצוא מסגרת מתאימה לכל תלמיד בזמנים האלו, אבל רשויות רבות מנסות למצוא ומוצאות מסגרות לתלמידים למרות שהם אינן מחויבות, במקרים בודדים בלבד לא נמצאו מסגרות מתאימות ואז היו פשרות (במקרים שאני פגשתי). מקווה שקבלת את התשובה המתאימה ואם לא אשמח לסייע לך ולהסביר שוב. להשתמע.
 
היי,זהבה../images/Emo24.gif מזמן לא ביקרתי כאן,

והיום במקרה, ענית בדיוק על חלק ממה שהתכוונתי לשאול... אנו בדיוק במצב בו את מתארת בתשובתך. זהו הסרט בפירוט מדויק למדי... הנער שלי עבר ועדת השמה. לא נמצא לו מקום במסגרת השיפוט של המועצה והם היפנו אותנו לפשרה בבית הספר. בית הספר ערך עבורו מערכת שעות מיוחדת, מתוכה 4 שעות שבועיות שאמורות להיות מתקציבי הפרטי!!! תרפיה באומניות וגרפיקה ממוחשבת.. המועצה לא מוכנה לשלם, אך גם לא נותנת פתרונות טובים יותר. הילד לא ממש לומד, גם אם הולך לבית הספר, בינתיים... היאוש מנקר בו והוא מרגיש בזבוז זמן. האם הפתרון העומד בפניי הוא לתת לשנה הזו לעבור בבזבוז מוחלט, לחכות לשנה הבאה בתקוות רבות וזהו? חוסר האונים שלנו מול מערכת שכולה שיקולים כספיים בלבד מטריף אותי! אם אין כסף בארנקי (בכל זאת 4 ילדים לגדל), לא יקבל חינוך מתאים כי המועצה לא מוכנה לשלם הסעות ואגרת חינוך לבי"ס מחוץ לתחום שיפוטה? אילו ברירות עומדות בפנינו? האם הילד צריך לנשור מהמערכת בכדי שיכניסו אותו לאחד הפרוייקטים שלהם לשיקום נוער וייצאו "גדולים" על שהצליחו לשקמו? בלי פנקס שיקים פתוח- באמת אין לנו פתרונות טובים יותר?
 

זהבה נ

New member
חיוך יקרה- צר לי מאוד לקרוא על המצב

אצלכם. מנסיוני אני יודעת שלפול בין הכיסאות זה בדיוק המצב אותו את מתארת, התסכול הרב המתלווה למצב העגום אותו תיארת עובר כמובן על הילד שלך. החוויה הפנימית שלו במצב הזה לא תורם לערך העצמי שלו ולכן הייתי ממליצה לך על : -להתגייס כמה שאת יגכולה וידך משגת לכל עזרה וסיוע אפשריים, לגייס לסיוע שלך כמה שיותר גורמים מערכתיים כמו עו"ס של הרשות המקומית. -לנסות לתת לילד שלך חויות של הצלחה ככל האפשר בכל תחום שאינו לימודי דווקא, תחום בו הוא הכי טוב, דבר זה יתרום לו רבות לתחושת ערך העצמי גבוה. צר לי אבל את צודקת במובן מסוים אכן ניתן היום לקבל יותר סיוע רק כאשר אתה נמצא על הקנטים/נושר/משתקם מהפשע וכדו..., זו המדיניות של הכלכלה הישראלית היום ואנו כלקוחות סמוכים לשולחנה של מדינת ישראל שלא שמה לה למטרה לתת היום לחינוך את המקסימום האפשרי, כי לדעתי זו ההשקעה הכי טובה שניתן לעשות לטווח הארוך לגדל דור של מצליחנים ולא נכשלים... אותי למדו לנסות לקחת את הכי טוב מהמצב בו אתה נמצא, גם כאשר אין הרבה מה לקחת, תנסי לאדיר את המצב לילד שלך ככל שניתן גם אם זה לא קל לך, רק בכדי לא לשדר לו את ההפך, דבר שמאוד יכול לפגוע בו ואני בטוחה שאת לא רוצה בזה. במידה ואינך יכולה לפנות לוועדת הערר על החלטת ועדת השמה ובנך נשאר בחינוך הרגיל, תנסי לפני הפסח לכתוב למחלקת החינוך בכדי לבקש לו זכאות לחינוך מיוחד לשנה הבאה, כי אם לא יושמה החלטת ועדה היא לא תקפה אוטומטית לשנה שאחריה, התעקשי לעשות זאת מוקדם ככל האפשר בכדי להתארגן נכון לשנה הבאה. בהצלחה ושובי לעדכן אותנו.
 
למעלה