ועדיין אף אחד לא עונה לשאלה:

liba7

New member
ועדיין אף אחד לא עונה לשאלה:

אני מחסנת את בתי בת השנתיים במומת שבוע וחצי לפני כניסתה למעון. התכוונתי לדחות את החיסון הזה אבל אין לי ברירה כי סביר שחלק מהילדים אם לא כולם יקבלו את המוחלש והיא תהיה חשופה. ממש אי אפשר לסמוך שההגיינה תוקפד כראוי שם.

האם זה אומר שאני חייבת להשאיר אותה בבית לפחות את 4 השבועות שד"ר קלינר דיבר עליהם?

בלי קשר אנסה לקדם את החיסון, אעלה בפני האחות את הדחיפות (איך היא לא חשבה על זה לבד?!).

יש מישהו שיודע? אולי ד"ר קלינר שוב ישיב...

פולספגן

New member
להשאיר ב-
זו החלופה הטובה ביותר אך ברוב

המקרים היא לא ריאלית.

אותי באמת מעניין איזה הנחיות קיבלו הגננות והמורות לתחילת שנת הלימודים?
הרי זה לא סוד שחשובה מאוד ההגיינה לאחר מתן החיסונים המוחלשים, אז איך תדרכו את הגננות והסייעות בגנים? ואת המורות בבי"ס בכיתות הנמוכות שצריכים לקבל את החיסון המוחלש?
איך יאכפו את זה (שמירה על הגיינה) מהם?

liba7

New member
שאלתי גם באחד הפורומים באתר משרד הבריאות

אעדכן.

liba7

New member
עדכון אם כי לא מחדש הרבה

התקשרתי למוקד משרד הבריאות לענין הפוליו.

אמרו שהפרסום בגין הנחיות לחסן בכל הארץ, למרות שאנשי המשרד גם התראיינו בהתאם, אינו מדויק. שמדובר בחיסון ביישובים ספציפיים. שיצאו הנחיות מדויקות ביום א'.

גם אמרה שהישוב שלי אינו בתכנון. אם היא צודקת (אנשי מוקד לצערי לא תמיד מעודכנים כראוי, בכל התחומים), אז אני הרבה יותר רגועה כי זה "יקנה לי זמן" כדי שהמערכת החיסונית שלה תייצר נוגדנים ואולי אף לצלוח את המנה השניה והשלישית (אינשאלל'ה).

אבל זה עדיין לא נותן מענה להורים עם הדילמה שלי ביישובים שכן כלולים בתוכנית.

תגובה ד"ר אודי קלינר

שלום רב, המבצע הינו ארצי לכל הישובים בכל הארץ. אבדוק מול המוקד ואדאג לחדד את המסר. תודה על העדכון

liba7

New member
ד"ר קלינר, אשמח לומר גם לך תודה על העדכון

או יותר נכון "תודה על ההתייחסות". אודה לך אם תתייחס לשאלה שלי המקורית. אני מאד מודאגת וחבל לי שדילגת עליה, מניחה שבטעות.

תגובה ד"ר אודי קלינר משרד הבריאות

שלום רב
לו הבת שלך היתה מחוסנת באופן מלא התשובה שלי היתה קלה, היא מוגנת ואת יכולה לשלוח אותה למעון בלי שום חשש.
מכוון שלבת שלך תהיה רק מנה אחת של חיסון (כפי שאני מבין מדברייך), ההגנה שלה תהיה טובה אך לא מיטבית. למרות זאת, לא הייתי משאיר אותה בבית.
המציאות מראה שהסיכון מהחיסון החי מוחלש הינו אפסי. בין השנים 1990-2005 החיסון החי מוחלש ניתן כפי שהוא ניתן היום ולא היה מקרה אחד אפילו של תחלואה בקרב המחוסנים ובקרב הסובבים אותם (שכללו גם כאלו עם חיסון חלקי ומדוכאי חיסון).
אולי בכל זאת כדאי לנסות להקפיד על ההיגיינה בגן (גם בשגרה ולא רק עכשיו).
מקווה שעזרתי לך.

liba7

New member
ראשית תודה רבה על המענה, אך אשמח להבהרה

אני מבקשת להדגיש שהיא תיכנס למעון כשבועיים לאחר המנה הראשונה. הבנתי שההגנה אינה מיטבית. אבל האם ההגנה תהיה טובה יותר 4 שבועות אחרי הזריקה מאשר שבועיים אחריה? ואם כן, האם עדיין היית מרגיש בטוח לשלוח את הילדה למעון שבועיים אחרי הזריקה או שהיית מחכה את החודש הזה? (סליחה אם נשמע שאני שואלת אותה שאלה. לא ברור לי אם בתגובה שלך התייחסת לחסינות לאחר המנה הראשונה בכלל או ספציפית לאחר שבועיים מהמנה הראשונה כפי שלמעשה מטריד אותי).

אם אכן לא היתה תחלואה באותה תקופה אזי זה מרגיע מאד, למרות שהחשש קיים.

הערה כללית לתשומת לב של משרד הבריאות: בטיפת חלב הבוקר טענו שהילדה מחוסנת לחלוטין מרגע שקיבלה את המנה הראשונה של IPV. ניסיתי לתקן אותה לפי מה שכתבת אתה כאן אך ללא הועיל, הם בשלהם. אולי צריך לעדכן אותם.

מסכימה שחשוב להקפיד על הגיינה בגן, אך גם מציאותית וברור לי שלא ניתן לשמור אותה עם עשרות ילדים כמו ששומרים בבית לצערי.

תגובה -ד"ר אודי קלינר משרד הבריאות

שלום רב,
לא ניתן לקבוע את המועד בו השפעת החיסון היא מקסימלית כי בכל ילד זה קצת שונה. הטווח הוא מספר ימים עד מספר שבועות. לאחר שבועיים סביר שכבר תהיה תגובה, אבל כמו שאמרתי היא לא מיטבית ויכול להיות שלא בכלל.
לכן, מנה אחת לא מספיקה. לכן גם לא מקבלים את החיסון החי מוחלש אלא לאחר המנה השנייה (או ביחד איתה).
אעביר את המסר לתחנות טיפות החלב. תודה על ההערה.

liba7

New member
אז הנה עוד דיסאינפורמציה שלא בזדון:

מננהלת המוקד אמרה שנותנים OPV חודש אחרי מנה ראשונה של IPV. אמרה זאת בנסיון "להרגיע" אותי שניתן לחשוף את בתי ללא חשש כבר חודש אחרי מנה ראשונה.

תודה על המענה.

liba7

New member
לדוחים ומפצלים חיסונים,דילמה:

עוד דילמה. מה הייתם עושים?

חיסנתי את בתי לפני 3 שבועות ל DT פעם ראשונה. את הפוליו התכוונתי לדחות. עכשו אין לי ברירה אלא לחסנה במומת מכיון שהיא נכנס למעון בסוף החודש.

השתכנעתי שהסיכון לחלות מהחיסון המוחלש הינו קלוש ולכן אשלח אותה למעון גם לפני שתקבל את המנה השניה של המומת (שאז היא אמורה להיות מחוסנת כ 90 %). הרעיון הוא שככל שהזמן עובר כך גופה ייצר את הנוגדנים עד לחסינות מלאה.

מנגד יש שיקול נוסף בנוגע לריווח החיסונים. אני הונחתי להמתין לפחות חודש בין חיסונים שונים. טרם עבר חודש מחיסון הDT.

אז מה עדיף לעשות: לתת את הפוליו המומת 3 שבועות אחרי שקיבלה את ה DT במקום חודש, או לתת את הפוליו שבוע לפני כניסה למעון במקום שבועיים?

שאלה "קטנונית"? לא אם כל יום שעובר אמור להיות משמעותי מבחינת יצור הנוגדנים. מצד שני הסיכוי להידבק מהמוחלש ולחלות נחשב לקלוש.

גם אם נשמע שהחלטתי לבד עם המשפט למעלה, אני לא מרגישה בטוחה עם זה ואשמח לעוד דעות.

zlp

New member
הוועצי ברופא

הרי לא היית מקבלת עצה מחובבנים באינטרנט לגבי רשת החשמל בבית, נכון?

פולספגן

New member
אם את בין כה וכה מתכוונת לחסן במומת, אז לדעתי

הסיכון בלהמתין עוד שבוע גדול יותר מהסיכון לתת עכשיו.
חשוב להדגיש שה-DT והפוליו הם 2 חיסונים שונים ולכן השבוע לכאן או לשם הוא פחות קריטי מאשר כשבוסט נאה של ויריונים מוכנס לפעילות (מה ימנע "מתקפת" פוליו מעשה ידי אדם במקרה זה?) שבתך תקבל מכל הילדים שהוריהם הלא אחראים בחרו לחסנם בחיסון המוחלש.

הגרה21

New member
הייתי בדיוק באותו מצב

אני אמא לתאומים בני שנתיים וארבעה חודשים. לפי התוכנית המקורית - גם כמוך רציתי לסיים לחסן ב-DT ורק אחרי חודש חודשיים להתחיל את החיסון לפוליו. לאור הסיטואציה ולאור זה שהם נכנסים לגן. היום חיסנתי את האחד - שבוע אחרי שקיבל מנה שנייה של DT ואת השני שבועיים אחרי.
אני שלמה מאוד עם ההחלטה.
הולכים להסתובב פה הרבה וירוסים מוחלשים
אני לא חושבת שזה מסוכן ועדיין מעדיפה שהם יקבלו לפחות מנה אחת לפני שהם נכנסים לגן ושישלימו את החיסון המומת בתקופה הנוכחית.

liba7

New member
תודה לכן. לא עמדתי בדאגה שלי וחיסנתי היום

אני מקווה שה"מבצע" הזה יעבור בשלום על כל ילדינו ושכל החששות יתבדו.

למעלה