ועדכון בתצפית:

dreaming h

New member
ועדכון בתצפית:

ביום שישי האחרון, למרות 22 מעלות בחוץ בלילה, נמצאו על הכביש ליד עבדת לכיוון צפון נחש חולות במופע אדום (מאוד מיוחד!) חי ושלם, ומטבעון של מטר שפיספסנו בכמה דקות... למישהו תצפיות נוספות לאחרונה?

nivinivini

New member
כן - סיור בחורש אלונים באיזור מגדל העמק

יום חמישי 14:00 יום חם מאוד. נצפה חומט מנומר בוגר (30 ס"מ) וקמטן חורש באורך מטר. אני חייב לציין שזאת פעם ראשונה שראיתי קמטן (חי) בטבע. ועוד פרט בוגר. משום מה הייתי בטוח שהחיה הזאת מגושמת אבל אחרי המפגש איתו הדעה שלי השתנתה. טיפסתי על גבעה ולפני שהספקתי להבין מה קורה הוא זינק מהגבעה למטה וזחל במהירות. כשאני אומר זינק מהגבעה אז הכוונה היא שהוא היה ממש באוויר כמה מטרים עד שנחת והמשיך לזחול. בשבילי זאת הייתה חוויה אדירה. חיכיתי לראות אחד כזה.

snakeman404

New member
ביום רביעי האחרון,

בין השעה 9:00 ל-12:00 ראיתי תלום קשקשים גדול,בערך 1.60.. זעמן שחור 1.50 מ' וצפע ארצישראלי 80 ס"מ..

naja

New member
הוא לא מטפס כמו נחש.

הוא בד"כ מנצל כיסוי צפוף של מטפס(כגון האספרגוס) שמכסה שיח ומטפס דרך הסבך שנוצר. יצא לי לראות את זה רק פעם אחת, והוא היה בגובה של כ 5-6 מטרים לדעתי.

Blackstart

New member
תודה על התשובה המהירה

אשמח לקבל נ.צ או תיאור יותר מדויק (כביש, מרחק מישוב/בסיס וכד')? ייתכן שאיני מכיר במקום נחשי חולות (אני מהאזור) ולכן אני סקרן לגבי המיקום המדויק.

naja

New member
מיקום יותר מדוייק.

כמה ק"מ אחרי תחנת הדלק פז בעבדת(לכיוון צפון). היה במהלך חציית כביש. בערך חצי שעה אחרי חצות. הטמפרטורה בחוץ הייתה 18-20 מעלות(לא זוכר במדוייק). הוא ממש היה בצבע אדום. כשעברנו לידו עם הרכב הדבר הכי בולט שראינו היה נחש בצבע אדום. לא נתקלתי בהרבה נחשי חולות עד היום, אבל מאלה שראיתי ומהתמונות, הוא הרבה יותר אדום מכל האחרים.

הנה עוד נחש מיוחד

מחרוזן דוגוני בעל מופע מוזר מאוד שנמצא על ידי עמוס בלמקר. אין לי פרטים נוספים לגבי התצפית, קיבלתי את התמונה למייל מתומר בקר שקיבל אותה מהצלם\מוצא.

tesnake

New member
חבל"ז

צילומים, זה נראה מופע בלתי רגיל! ובכלל איזו תמונה של הנחש חולות האדמדם. הדר?

dreaming h

New member
לא....../images/Emo4.gif

לצערי לא. המצלמה שלי נגנבה בקיץ האחרון ולא רכשתי לעצמי חדשה.

למעלה