ועדת אי התאמה..

חיילת 111

New member
ועדת אי התאמה..

תתיחסו לזה זה מאוד חשוב לי ורק אלוהים יודע כמה אני נלחמת עם המערכת הצבאית. 1- לא ישבתי בכלא הייתי נפקדת שבוע ויש לי תנאי 14 ימי מחבוש.. הייתי אצל קבן ופסיכאטר שלא רוצים לשחרר אותי על נפשי...דיברתי עם המפקד והרה"ן (ראש ענף) שהחליטו להעלות אותי לוועדת אי התאמה השאלה שלי היא אם אין לי "דפוק" אין יל ימי תבן יש מצב ישחררו אותי מהצבא ? אמרתי לקבן שקשה לי בבסיס אני רק בוכה וגם אם אעבור בסיס לא אצליח לשרוד. אז יש מצב יוציאו אותי כי אני לא מסתגלת לבסיס ולמערכת הצבאית כולה? 2- יעזור אם אביא המלצה או אישורים מהמשקית תש על מצב בבית? כי הוועדה יכולה לומר שהם יעזרו לי תמיכה כלכלית וזה לא מצריך יציאה מהצבא לא? אז כנראה עדיף שלא אעלה תנושא הזה בוועדדה.. 3- לפי מה שקראתם מה נראה לכם שדדיף שאומר ואתמקד בוועדה? בבקשה תעזרו לי מתחננת כי אני על סף ייאוש.

donigox21

New member
שלום

דבר ראשון אני חושב שזה לא רע אים תלחי לועדת אי אתמ זע עדיף על פרופיל רפואי על רקע נפשי לדעתי אים תלחי לועדה כדאי שתצתידי באישור רפואי מפסיכאתר פרטי לרשמית פסיכאתרים באיזור מגוריך כדאיי לחפס באתר דפי זהב או באתר רפואה אינפו בצלחה במהשך הדרך

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
מערכת לא קשובה

חיילת יקירה, נשמע שאת נלחמת בכל כוחך ומרגישה שהמערכת לא מבינה אותך, לא איתך, אולי לא מבינה כמה קשה לך... ונראה שאת מרגישה שאת חייבת למצוא את דרכך החוצה... אולי כדי לעשות את זה אפשר לנסות לפעול בכל הכיוונים, גם דרך הקב"ן, דרך הוועדה ודרך מש"קית הת"ש. נשמע שאת מרגישה שבכל מקרה אין לך מה להפסיד, כך שאולי הדרך היא פשוט לנסות בכל כיוון... אנחנו מבינים שזה לא פשוט להרגיש לבד מול המערכת הגדולה, ואם תרצי, אנחנו פה איתך, מזמינים אותך לעדדכן במצבך ולשתף באיך שאת מרגישה...

חיילת 111

New member
לא עניתם לי על השאלה בדיוק...

לא בדיוק עזרתם לי בתגובה... אני יודעת שאני נלחמת ופניתי לקבן כבר. תענו על השאלה הזאת: יש אנשים שיצאו דרך וועדת אי התאמה ללא ישיבה בכלא ללא ימי תב"I?

kdani

New member
גישה קצת אחרת

אפשר לשאול למה הצורך החזק לצאת מהמערכת ? לא רשמת למה את רוצה לצאת, מה מקשה עליך בבסיס. לרוב הבעיות יש פתרון, שיאפשר לך להתמודד עם החיים בצבא, ולסיים את השירות בצורה תקינה. תנסי גם את הכיוון הזה, אולי יאשרו לך לעזוב, אולי לא.

חיילת 111

New member
..תשובה

רוצה לצאת כי אני ממש לא מסוגלת אני קמה ובבוקר שמה את המדים וכבר נכנסת לדיכאון בש.ג אני עוצרת את עצמי לא להכנס לבסיס מאוד מאוד קשה ילי עם המערכ ת כולה עם החוקים והכול

kdani

New member
יש תקופות כאלה

שקמים בבוקר ומקווים להיות חולים כדי לא להגיע לצבא. את צריכה לשבת עם עצמך או עם משהו שמכיר אותך טוב ולהבין למה זה קורה. אולי את בתפקיד הלא נכון, אולי נפלת על מפקד/ת שאת לא מסתדרת איתו. יש חשיבות גדולה בחיים ליכולת להסתדר במערכת זרה, לא כ"כ ידידותית. היכולת להתמודד עם חוקים. הצבא זה בסה"כ חממה לפני החיים האמיתיים. גם בחיים האמיתיים יש כללים, את צריכה לבדוק למה את לא יכולה להסתדר עם המסגרת הצבאית- כי כמה שהיא נראית נוקשה, היא בסה"כ נסבלת ואפשר להתרגל אליה, למעשה אחרי שמתרגלים, כל הכללים והחוקים נהיים די מובנים מאליו ולא חושבים עליהם בכלל. ואם במקרה את הגעת לפינה שקשה לך להסתדר איתה - יכול להיות שמעבר לתפקיד אחר או מפקד אחר יפתור את הבעיה. בסה"כ למרות שזו תקופה קשה, השירות הצבאי אמור להיות חוייה שמפתחת אותך, מבגרת אותך ונותנת לך קצת כלים להתמודד עם החיים בחוץ, וזה שיעור ששווה להשאר בו.

חיילת 111

New member
אני יודעת

אני מבינה שצבא חשוב ובעזרת ה' בעתיד זה יעזור לי ויפתח לי דלתות בחיים..ואם בצבא לא אסתדר אז גם בעבודות..

kdani

New member
שינוי טקטיקה

אז אני חושב שכדאי לשנות טקטיקה - במקום להלחם במערכת, ולנסות לעבור ועדה לאי התאמה - תראי מה יכול לשנות את המצב בשבילך בשרות, ותלחמי על השינוי הזה. תחשבי מה יגרום לך לקום בבוקר עם חשק ללכת לצבא, ותנסי לגרום לזה לקרות (זה לא פשוט ולא קל, הצבא יכול להיות לפעמים אטום ומגושם) אבל לפחות תלכי בכיוון שאמור לשפר לך את השרות עכשיו ואולי את החיים אח"כ את תראי שבהרבה מקומות מתייחסים בצורה אחרת למי שהשלים שרות מלא למי שעזב באמצע (או לא שרת בכלל).

חיילת 111

New member
ניסיתי ..

ביקשתי העברת בסיס לא רצו ניסו להביא לי הקלות במקום שאנ י נמצאת אבל אני לא מסתדרת במקום הזה אם הוועדה לא תשחרר אותי אז אבקש מהם להעביר אותי בסיס והקלות

Insidious

New member
אני דווקא אשמח לתשובה לשאלתה המקורית

כלומר: האם ועדת אי התאמה יכולה לשחרר גם חייל שאין לו ימי תב"ן?

למעלה