ועדת הבחירות - גוף גזעני

ועדת הבחירות - גוף גזעני

ועדת הבחירות - גוף גזעני ועדת הבחירות המרכזית מתגלית כגוף גזעני מובהק.זהו גוף עם רוב ימני אוטומטי, גוף אשר מעניק אישור לבריון הכהניסט ברוך מרזל ופוסל בסיטונות את הערבים באשר הם ערבים. פסילתו של אחמד טיבי אתמול, ופסילת עזמי בישארה ורשימת בל"ד הצפויה מחר, הם משחק מכור וצפוי מראש. ועדת הבחירות מנסה לבצע טרנספר פוליטי לאזרחי ישראל הערבים ולהוציאם מן המשחק הפרלמנטרי. בית המשפט העליון נותר כמגן האחרון על הדמוקרטיה הישראלית מפני הגל הגזעני הגואה, ואם יפרץ גם המחסום הזה אנו צפויים לניכור מוחלט, ששוב לא יהיה ניתן לגישור, בין יהודים וערבים במדינה, עם תוצאות חמורות והרות אסון לעתיד כולנו.

resh0

New member
לא נפסלה רשימתו של טיבי!!!!

מי שנפסל זה טיבי עצמו. הפלשתינים בישראל (לצערי) עדיין יוכלו לקבל ייצוג בכנסת, אבל כנראה שח"כ טיבי לא יוכל להיות אחד מהנציגים האלו. במילים אחרות: האיש נפסל בגלל אישיותו, לא בגלל מוצעו או "גזעו". עובדה, אחרים בני אותו ה"גזע", לא נפסלו. הלכה למעשה, לא מדובר בגזענות!!!

guruyaya

New member
הבעיה בפסילתו של אחמד טיבי

הפסילה של אחמד טיבי (ללא קשר לאי תמיכתי בו), כן קשורה בגזענות. נכון, ישנם ערבים שלא נפסלו. הדבר דומה לטענה שאין אפליה נגד נשים בפוליטיקה, כי יש לימור לבנת. ישנה אפליה, אבל ההפליה טרם הגיעה למצב בו אין אפילו אישה אחת בכנסת. האם זה אומר שההפליה הזו איננה פסולה? דמיין לעצמך מצב, בו אדם שחור מקבל עונש מות, על מה שאדם לבן מקבל עליו מאסר על תנאי. אז נכון שלא כל השחורים מקבלים עונש מות, אבל עדיין ישנה כאן הפליה. הטענה כלפי הועדה, היא שפסילתו של טיבי, הענישה אותו בעונש, כאשר דברים דומים שנשמעו מפי מרזל, לא זכו לעונש. הטענה שטיבי הביע "תמיכה בגורמי טרור", לא אוששה בראיה שיש לה איזשהו תוקף של ממש, למעט האמונה הפנימית של אנשים רבים (כולל אותי אגב), שהדברים משתמעים, לכאורה, מטענותיו כלפי מדינת ישראל. גם אם הוא היה מביע תמיכה בארגון טרור באופן גלוי, אני די בספק אם הייתה סיבה לפסול אותו, מטעמים שכבר סטיוארט מיל פירט טוב בהרבה ממני. עצם נוכחותו בכנסת איננה הופכת אותו למסוכן יותר (שכן אפילו אם המוטיבציות שלו הם השמדת מדינת ישראל והפיכתה לאבק, הוא יאלץ להסתיע באנשים רבים שהמוטיבציות שלהם הפוכות, וספק רב אם יצליח). למעשה, כאשר הוא מוצא מהכנסת, יש לו זכות מלאה להתלונן כי "מצב הטבע" הופר, וכי יש לו זכות להתנגדות אלימה. ככלל, אני אכעס ואתעצבן על ערביי ישראל, אם יהפכו את פסילת טיבי לאמצעי לאלימות. אבל אני גם מודע שלי קל יותר להגיד "זו לא סיבה לאלימות" מאשר לערבי, פשוט משום שאני בכלל לא סובל מההפליה הזו. יאיא

resh0

New member
יש חוק חדש.

החוק עבר בקדנציה הנוכחית ותוכנו הוא איסור להיות נבחר ציבור לאחד/אחת שמביע תמיכה בארגון טרור ו/או קורא כנגד היותה של מדינת ישראל מדינה יהודית ציונית. זה החוק, תאהב אותו או לא. בקדנציה הבאה, תוכל לבקש מנבחריך בכנסת להעביר חוק אחר ו/או לבטל את החוק הזה. טיבי יוכל להמשיך להביע את עמדותיו, אבל לא בתור חבר כנסת! מה הבעיה?

guruyaya

New member
זה בדיוק מסוג החוקים

שחוקה אמורה למנוע את העברתו. אני אתחיל בכך שעצם זה שקיים חוק כלשהו, לא אומר שהוא מביע עקרונות דמוקרטיים. החוק הזה איננו דמוקרטי, בשום אופן הסתכלות שהוא, ואני לא רואה כל סיבה לא להתנגד לו. אבל מעבר לכך, אין ראיות שטיבי אכן תומך בארגון טרור. הבעת הבנה לארגון טרור איננו תמיכה בו. הבעת תמיכה באידיאולוגיה של ארגון טרור (למשל, תמיכה ביציאה של צה"ל מירושליים) איננו הבעת תמיכה בארגון טרור. כמובן, קל מאד לשחק עם ההגדרות, וזו הסיבה שהיוהמ"ש שש לעשות את זה.

resh0

New member
חוק זה חוק, תאהב אותו או לא.

והדרך היחידה לשנות חוק או לחוקק חוק חדש, זה באמצעים פרלמנטרים. כל אחד צריך להסתגל לחוק בטח אחד שרוצה לשמש כמחוקק!!! מותר להתנגד לחוק ולפעול למען שינוי החוק, אבל הכל תוך קיום החוק. תוכל לעיין על הנוסח שעליו נשבע כל ח"כ בטרם הכנסו לתפקיד.

guruyaya

New member
חוק זה חוק גם במדינה פאשיסטית

אם היה חוק שצריך לקחת את כל יהודי גרמניה, ולהכניס אותם למחנות השמדה, לא הייתי תומך בו למרות שחוק הוא חוק. יכול להיות שאני דפוק, מה לעשות? יאיא

למעלה