ועדת הבחירות פסלה את סיעות רע"מ-תע"ל ובל"ד

ועדת הבחירות פסלה את סיעות רע"מ-תע"ל ובל"ד

אני לא יודעת אם זה טוב או לא.
מצד אחד ערביי ישראל צריכים ייצוג בכנסת,
בכל זאת יש פה ערבים אזרחי המדינה.
מצד שני,
המפלגות האלו כל הזמן חותרות נגד המדינה, בר' גלי.
זועבי.. טיזי שנסע לאו"ם עם המשלחת הפלשטינאית...
זחלקה ועוד...

האם זה נכון לעשות? לא לאשר אותן ?

נ.ב
זה רק אומר עוד מבול קולות לגוש השמאל.
אולי אפילו למר"צ.

Doctor Goblin

New member
זה לא אומר אף אחד מהדברים האלו

זה קרה גם בבחירות שעברו ובג"צ הפך את ההחלטה. הוא יהפוך גם הפעם.
העתירות הוגשו על ידי קבוצת פופוליסטים מהימין (מיכאל בן ארי, אריה אלדד...) על מנת לקושש קולות לבחירות. בדומה לכך, חברי ועדת הבחירות מורכבים מנציגויות הכנסת היוצאת שהינם ימנים. משיקולים אלקטורליים הם לא יכולים להחליט אחרת משהחליטו בשלב הזה.

מאחר ובג"ץ הפך את ההחלטה בפעם הקודמת, אין סיכוי משמעותי שלא יהפוך אותה גם הפעם והתוצאה תהא סתם "משחק" שכזה להראות שהמפלגות פועלות למען אג'נדה ימנית לקראת הבחירות.

אז לא הייתי מתרגש, לא לפה ולא לשם. רק עוד ראייה שהפוליטיקאים הם עסקנים יותר מאידיאולוגים.

זה טוב וזה לא טוב

כלומר, ממילא זה לא רציני כי אין מצב שהרשימות האלה אכן תיפסלנה.
אבל אם בכל זאת היה אפשר לפסול אותן, אז זה טוב מצד אחד כי לא אצטרך לסבול אותם בכנסת ולשמוע את דבריהם כי באמת עם כל הסבלנות שלי, לפעמים הם ממש שורפים לי את כל הפיוזים... אבל מצד שני, זה לא דמוקרטי ודווקא כל החוזק שלנו מתבטא בדמוקרטיה שלנו, בעובדה שאנחנו נותנים במה גם למי שחושב שאין זכות קיום למדינה וגם משלמים לו על זה משכורת חודשית עם תנאי פרישה וכאלה.

מי שיורק על המדינה

נגדה וחושב שאין לה זכות קיום ובאותה השעה לוקח ממנה משכורת ותנאי פרישה עצומים..
הוא א. צבוע וחרא.
ב.ניצול של הדמוקרטיה לרעה.
ג. גם לדמוקרטיה צריך להיות גבול מסוים.
ד. הממשלות שנותנות לזה יד, גם חרא.

את יודעת

יש שיגידו שהמטרה מקדשת את האמצעים. הם חושבים שזאת הדרך להגיע אל המטרה הנכספת. יש כאלה שחושבים שהם ישיגו את מטרתם ע"י זה שהם מתפוצצים באוטובוסים וככה עולים לגן עדן ומקרבים את שחרור האדמות, כביכול, הכבושות.
במובן מסויים, אלה העושים את זה בדרכים לגיטימיות ודמוקרטיות, הם המעצבנים ביותר וגם המסוכנים ביותר. יותר קל להתמודד עם מחבל מאשר עם חבר כנסת.

אני די בטוחה שגם עם חברי הכנסת האלו היה ואפשר להתמודד, כל אחד לגופו.
פשוט כשהפוליטיקה היא מה שמכתיבה את הכל..
אז הכל מושחת אצל כולם.

Aronsona

New member
האמת היא שאני אוהב את אריה אלדד ומיכאל בן ארי

בדיוק, אבל בדיוק, כמו שאני אוהב את אילו שמצטרפים למשלחות הפלשתיניות ונושאים את דברן מבפנים. (רע"ם תע"ל ובל"ד), זה נבלה וזה טריפה בעיני.
מאחר ואנחנו דמוקרטיה אז בטוח שהבג"ץ יהפוך את ההחלטה הזו, ואני תמיד משוויץ בנוכחותם בכנסת כהוכחה לכמה הדמוקרטיה אצלנו אמיתית.

Aronsona

New member
מרגיש לי בדיוק כמו התסכול שלי בימים אילו

אני רחוק מלדעת לאן ללכת.

הברירה שלי היא רק בין שלי ליאיר

ומאחר ואת שלי אני לא סובלת ואף פעם לא סבלתי גם כשהיתה שדרנית ברשת ב', אז אני נשארת בבחירה הראשונה שלי שהיא יאיר לפיד. אני אשמח מאוד לראות אותו בתור שר חינוך. מטאטא חדש היישר מתוך האריזה, יכול לעשות עבודה טובה בנושא שהוא החשוב ביותר במעלה. אם ניתן כוח ללפיד, ואם שלי יחימוביץ תקצור הצלחה, יש מצב ששניהם יצטרפו לממשלה בראשות ביבי נתניהו (הרי אף אחד לא משלה עצמו שמישהו אחר ינצח את הבחירות האלה) ואולי בסופו של דבר ייצא מזה משהו טוב.

Aronsona

New member
את חוברת לאשה שלי. גם היא בהגיון שלך.

אני פוחד קצת מהראשוניות שלו והצוות שאיתו. אני מת על מצנע אצל לא אוהב את ציפי, מת על איתן כבל והרצוג ולא סובל את שלי . אז מה לעשות?

מה יש לפחד מהראשוניות שלו?

אני גם לא מבינה מה רע בצוות שלו? נכון שאדון פרי קצת מקלקל לו, אבל אי אפשר לדעת, אולי דווקא מעז ייצא מתוק

הרשימה שלו, כפי שכבר הבאתי פה קודם, עם הכי הרבה נשים, הכי צעירה, הכי אקדמאית, והכי מרעננת לכנסת. האיש שלי אומר שאם לא היה יאיר לפיד, הוא היה מצביע לרב אמסלם

Aronsona

New member
הרב אמסלם חמוד אבל אני חושש לאיבוד קול

היו לי יותר מדי מפלגות מרכז חדשות שנעלמו החל מד"ש ולכן אני חושש מזה.
תראי גם מצנע כבר נכשל ועכשיו חזר ויש אחד שמזכיר לי את הנכשל וחזר. יצחק רבין. אני מקווה שמצנע למד בינתיים. יש לו יותר פוטנציאל מביבי וברק שגם כן נכשלו וחזרו.

תשמע, מי כמוני מבינה על מה אתה מדבר

הרי מאז ד"ש ז"ל עברתי את כל מפלגות המרכז כולל צומת בזמנו וכולל שינוי ועד הגימלאים הגעתי, עד שבבחירות האחרונות הצבעתי למפלגת הירוקים ואיבדתי באמת את הקול כי הם לא עברו את אחוז החסימה.
תשמע, אני מכירה את מצנע עוד מהתקופה שגרתי בעין גב. היה שכן שלי עוד בתקופה שהיה אלוף. הוא באמת אחלה, אבל אני לא סובלת את ציפי ליבני, היא נכשלה לדעתי בהמון פרמטרים. הייתה לה הזדמנות נהדרת לעשות פה שינוי והיא החמיצה זאת.
יאיר לפיד עדיין לא הספיק לעשות טעויות. אני לא מסוגלת להצביע לליכוד ולא לאף מפלגה אחרת מאלה שציינתי, ככה שהוא האלטרנטיבה היחידה שעוד נשארה לי שאני יכולה להרגיש איתה טוב עם עצמי ביום הבחירות. מה ייצא מזה? לא יודעת. אבל זה עדיין עדיף מהימנעות מהצבעה.

Aronsona

New member
הימנעות היא כמובן פריבילגיה אסורה

בסוף אני אחליט. יש לי עוד חודש וחצי.

למעלה