ועדת השמה

tamifj

New member
ועדת השמה

אנחנו מוזמנים לועדת השמה, בעקבות בקשה שלנו לבחון אפשרות של גן שפתי לבננו בן כמעט 4. בזימון לועדה התבקשנו לבוא ביחד עם ילדנו, האם מנסיונכם כדאי להביא את הילד לועדה, או לבוא בלעדיו?

Navva

New member
גם אני באותה התלבטות

הבן שלנו בן 4 ורבע, הוא בגן "אבחוני" וצריך לעבור שיבוץ מחדש, אז הוזמננו אחר כבוד לועדת השמה. מאחר ואנחנו כבר "במערכת" נתיעץ עם הגננת לאחר החג. להערכתי, הרעיון להביא ילדים גדולים זאת "על מנת להקנות לו אפשרות להשמיע את דברו" (ציטוט ממכתב ההזמנה שקיבלנו ערב חג). לאחר ההתיעצות עם הגננת אני אכתוב כאן, או אשלח לך מסר. בהצלחה.

tamifj

New member
תודה

דרך אגב (הציטוט שהבאת מופיע גם במכתב שאנחנו קיבלנו).

Diana M

New member
לבוא עם הילד

כמי שיושבת בועדות השמה רבות אני יכולה להעיד שלא אחת הצפיה בילד במהלך הועדה, בנוסף לחומרי האיבחון והדוחות השונים, סייע בהפניית הילד למסגרת מתאימה. לא לחשוש, לבוא עם הילד. אך השיקול הסופי שלכם כמובן. בהצלחה דיאנה

הלכנו לועדת השמה עם בני בן 3

בינואר רצינו להכניס אותו לגן תקשורתי עם ילדים גבוההים לאחר בדיקה והסתכלות ראינו שהמסגרת לא מתאימה , ילד התקדם מאוד בזכות הטיפולי הפרטניים שקיבל גן שפתי גם לא נתן מענה אז החלטנו על גן פרטי קטן עם סעיית כמו השנה לקחנו ילד איתנו על מנת לשכנע לא להכניס אותו למסגרת של חינוך מיוחד ממליצה לקחת את הילד לו עדה

yos9

New member
בשביל מה לקחת ילד בגיל גן

לועדת השמה? אנחנו לא לקחנו ולא ניקח יש לנו החודש ועדת השמה לפני כיתה א'. מה בדיוק יש לו לעשות שם? אני מבינה כאשר מדובר בילדים גדולים יותר שיכולים לייצג את עצמם אבל לפני בית ספר נראה לי מיותר

הוא ענה להם לשאלות

ושכנע אותם שלא זקוק לגן תקשורתי , אלה רק לטיפולים פרא רפואיים וסעיית הם אמרו שאם הוא ילך לגן רגיל של עירייה עם 20-30 ילדים , אולי יקבל 10 שעות בשבוע עם סעיית ולא יקבל שום טיפול כי לא זכאי לשילוב בגיל זה לכן החלטה היא גן רגיל - פרטי עם עד 15 ילדים , סעיית על חשבוניינו , טיפולים על חשבונינו

למעלה