ועדת מלגות של עמותת יתומי צה''ל !!!

ועדת מלגות של עמותת יתומי צה''ל !!!

ועדת מלגות של עמותת יתומי צה''ל מתכנסת ביום ב 1.1.06 יום א 31.12.06 בשעה 24:00 הוא המועד האחרון להגיש בקשה למלגת לימודים או מלגת רווחה ! המלגות יוענקו ליתומי צה''ל החברים בעמותת יתומי מערכות ישראל וצה''ל (ניתן להצטרף בטלפון 035254978 או באתר האינטרנט שלנו שכתובתו: http://www.orphans.org.il ) להגשת בקשה למלגה או בקשת הצטרפות (בכתב בלבד! ) לעמותה ניתן: בעזרת קובץ מצורף עם חתימה באי מייל ישיר לעדי כספי - [email protected] או בפקס 035255514 לעזרה וסיוע עדי כספי 0522515500

תרמו מלגה ליתומי צה''ל ../images/Emo188.gif

שרוצים לתרום מלגה ליתום צה''ל יכולות לתרום באתר המאובטח שלנו.....חלק מהתרומה פטור ממס הכנסה (ט46א) https://www.litrom.com/default.asp?Artst_ID=655&Ref=

הפנדה

New member
סתם שאלה.

מה ההבדל בין המלגה של העמותה שלנו לבין המלגה שמחלק משרד הבטחון ללימודים לתואר ראשון?

משרד הבטחון לא מחלק מלגה

משרד הבטחון משתתף בלימודי תואר כחלק מהשיקום המקצועי של יתומי צה"ל, זו לא מלגה משרד הבטחון מחוייב עפ"י חוק (ומתוקצב ע"י המדינה בהתאם) לתת את הסיוע לכל יתום צה"ל שפונה ועומד בקריטריונים העמותה מעניקה מלגות שמסייעות לסטודנטים מתוך רצון לסייע לסטודנטים יתומי צה"ל וכפי יכולתה כמובן

הפנדה

New member
אוקי...

אז אם משרד הבטחון מחויב לממן את הלימודים של היתום וגם לדאוג לו לרווחה כמו דמי מחייה אז מה המלגה של העמותה שלנו עוזרות? זה מלגה לדמי מחייה או לימודים?

דמי מחייה

הם משהו כמו 2000 ש"ח לחודש למיטב זכרוני (הסכום המדויק מופיע במאמרי הפורום), אם זה מספיק לך לצרכי מחייה זה מצויין
אם יש סטודנט יתום צה"ל שלמשל נאלץ לגור מחוץ לבית אימו ולכלכל את עצמו (אוכל, מסים, נסיעות ועוד) לא בטוח שדמי המחייה מספיקים מה גם שהם ניתנים רק למי שלא עובד למחייתו בגלל זה מחלקים מלגות, אני חושבת שיש בזה גם אלמנט מדרבן להתחיל בלימודים: יש סטודנטים שבתכנון ה"כלכלי" לתקופת הלימודים לוקחים בחשבון גם מלגות.

הפנדה

New member
כשאת מציגה את זה ככה

באמת יש צדק בדבריך... סתם שאלה,בתור אחד שרשום בעמותה. אם אני עתיד ללמוד רק בשנה הבאה,באוקטובר 07. אני צריך להירשם עכשיו או לחכות לשנה הבאה?

תרשם עכשיו פנדה ותביא גם שני גורים.

אולע הם ילמדו בעתיד? סתאאאאאאם. ברצינות: תגיש בקשה היום - עם מסמך מבית הספר - בהצלחה! מה אתה מתעתד ללמוד?

2005אורן

New member
שאלה לעדי כספי

לפני ימים ספורים כתבת שקופת העמותה ריקה? האין המילגות תלויות בקופת העמותה?

2005אורן

New member
ואכן, לזאת התכוונתי בשאלתי

כיצד הינכם מציעים מילגות אם אין כסף?

אנשים מגישים בקשות לועדה

ואם יש באפשרותינו אנחנו נותנים לבקשות שאושרו לפעמים מתפנים סכומים כספיים

2005אורן

New member
עוד שאלות בנושא

מי זה "אנחנו"? מי מחליט? ובאילו קריטריונים צריך לעמוד כדי לקבל אישור?

אורן יקר לשמחתנו נכנסה תרומה ומיד

אנו מעבירים את הכספים לאלה שפנו אלינו בבקשה למלגה. אם אתה זוכר במשך השנה בקשנו כמה פעמים מיתומים/ות להגיש בקשות. הערב התכנסה ועדה מיוחדת המורכבת ממספר חברי ועד + מתנדבת המטפלת בקשרי החוץ שלנו + עו''ד העמותה ודנה בקבלת התרומה ודרכי חלוקת התרומה. קודם לכך, בבוקר ובמשך היום , נפגשתי עם רו''ח העמותה ועו''ד העמותה ומנהלי הבנקים (כמה בנקים היו מעורבים) וקיימנו התייעצויות בנושא התרומה. אני מצר על כך שעד כה לא מצאתי זמן לענות, כפי שהנך יודע בזמן האחרון אירוע רודף אירוע ועדות לכך היא השעה בה אני עונה לך כרגע. לילה טוב ושנה אזרחית טובה, נוחה, נינוחה, מעניינת, מלאת סיפוק, התפתחות, אושר, בריאות, אהבה והצלחה לכולנו.

עדי כבר ענה

בכל זאת אם יש נושאים דחופים ניתן ליצור קשר עם עדי טלפונית, המספרים זמינים באתר העמותה

ניתן להגיש עכשיו, עדיין לא קבענו

תאריך לועדה הבאה. מגעים עם תורמים נערכים כל הזמן- מתי יכנסו עוד תרומות לא ניתן לדעת. ברגע שתכנס תרומה משמעותית או לחילופין יצטבר סכום רב מתרומות קטנות - נכנס ועדה נוספת. הקריטריונים לקבלה הינם: 1. היות המקבל חבר רשום בעמותה. 2. היות המקבל יתום צה"ל . 3. הצגת אישור לימודים תקף במוסד מוכר להשכלהו/או בקשה למענק רווחה או אחר 4. המצאת מכתב תודה לאחר אישור המלגה (זאת לאור ניסיוננו העגום מחלוקת מלגות הטבות ומענקים במלחמת לבנון השנייה - עד היום אנו חייבים לתורמים מכתבי תודה וזה לא נראה טוב ! יתומים/ת ואלמנות שהבטיחו מכתב תודה ולא שלחו – נא לשלוח מיידית!)

למעלה