ועדת מתנדבים (באמצע השירות)

zzzz28

New member
ועדת מתנדבים (באמצע השירות)

הגשתי בקשה להתנדבות תוך 30 ימים מהשחרור אחרי שעברתי עשרה חודשים בצבא (ועוד 6 חודשים של פרופיל 24) ולאחר מכן החליטו שאני לא כשיר לשירות.

היום התקשרתי למדור מתנדבים ואמרו לי שאני צריך לחכות לועדת מתנדבים.
כמה זמן זה לוקח בדרך כלל?
כמה זמן לוקח ממועד הועדה עד לגיוס עצמו?
קובעים לי גם את התפקיד החדש שם? אם אני לא רוצה לחזור לישן?

אם אני עובר ביקורת בבי"ח אז ישר לשלוח את זה למדור מתנדבים? או כבר להביא את זה לועדה שתהיה וזהו?
מה הסיכוי שהתאריך שחרור המקורי שלי לא יידחה?

תודה

נ ו ע ה 12

New member
חזרה לשירות

היי

• לא ניתן לאמוד לך מתי תתקיים הועדה או כמה זמן ייקח בינה לבין הגיוס. זה תלוי בכמה גורמים, בין היתר בשיתוף פעולה ממך בנוגע למסמכים רפואיים וכו'... מה שכן ניתן לומר זה שטיפול במוחזרי שירות מהיר יותר מאשר אישור בקשות התנדבות של מלש"בים שמראש קיבלו פטור.

• הנטייה תהיה להחזיר אותך לתפקיד הקודם שלך, כמובן רק אם הוא עדין רלוונטי מבחינת המצב הרפואי החדש והפטורים שייקבעו לך. במידה והוא סותר את אחד מהפטורים, ימצאו לך תפקיד אחר במסגרת היחידה, המחלקה וכך הלאה... כלומר קודם כל במסגרת הכי קטנה וממנה הלאה.

• חשוב ליידע בכל עדכון במצב הרפואי, במיוחד אם מדובר במסמך מבי"ח. רצוי מאוד להעביר בהקדם האפשרי למדור מתנדבים על מנת שבועדה עצמה כבר יהיו בידיהם את כלל המסמכים העדכניים ביותר.

• חייל מוחזר שירות צריך להשלים 3 שנות שירות, ומכך נובע שתאריך השחרור שלך אכן יידחה.

המון בריאות ובהצלחה בהמשך

zzzz28

New member
היי

לא אמרו לי שאני צריך לשלוח עוד מסמכים, רק לחכות לועדה ושהם כבר יתקשרו להודיע לי וזה תלוי מתי יהיה מקום פנוי.. אז אני מבין שפשוט אני צריך לחכות לטלפון מהם?
השאלה אם אני לא רוצה לחזור לתפקיד הקודם במקום בו שירתתי- אני חושב או על לבקש בסיס אחר באותו תפקיד או לבקש לעבור לחיל המודיעין ולמצוא תפקיד מעניין שם.

יש לי בחירה על הדברים האלה כשאני בא עכשיו ממקום של התנדבות? או שאם הפטורים לא סותרים את זה אני חוזר ליחידה הקודמת בלי קשר לרצונות שלי?

נ ו ע ה 12

New member
אכן, לחכות שיצרו איתך קשר ויודיעו לך על תאריך

אם זה יתמשך יותר מדי תוכל להתקשר מדי פעם ולשאול מה קורה עם זה, אבל אני מאמינה שלא יהיה צורך.

כפי שאמרתי, הנטייה היא להחזיר אותך לתפקיד הקודם שלך במידה והדבר מתאפשר מבחינה רפואית, אבל תמיד אפשר לנסות... במיוחד כשאתה כבר נמצא במצב הזה של גיוס מחדש. לא חושבת שיעבירו אותך חיל, אבל שווה לנסות לפחות תפקיד/בסיס אחר.

Run for a Fall

New member
תשובות

היי,

1) קבלת זימון לוועדה לוקח קצת זמן, תלוי במקומות הפנויים. לי לקח חודש באופן אישי.

2) תלוי במשך תהליך מציאת התפקיד. אם תקבל אישור יתחילו לחפש לך תפקיד - בעקרון הכיוון הוא להחזיר לתפקיד הקודם אם מצבך הבריאותי מאפשר זאת, אבל אני מניח שלא תהיה בעיה למצוא לך גם תפקיד אחר אם אתה לא מעוניין בו. שוב, לא ניתן לחזור מראש כמה זמן לוקח למצוא תפקיד אבל אני מניח שמדובר בחודש-חודשיים לפחות (לי לקח אפילו יותר).

3) התפקיד החדש לא נקבע בוועדה אלא רק האישור להתנדבות (כלומר אם אתה כשיר להתנדב או לא) וכן מגבלות ההתנדבות שלך (הפטורים שתקבל במסגרת ההתנדבות). לאחר הוועדה יאתרו לך תפקיד בהתאם לרצונך ומגבלותיך הרפואיות שנקבעו בוועדה.

4) עדיף לשלוח את המסמכים למדור מתנדבים טרם הוועדה כיוון שלוועדה אתה מגיע כשהרופא כבר עבר על המסמכים וגיבש עמדה מסוימת באשר להתנדבות שלך. ולכן עדיף להעביר מראש כדי שהרופא יגבש את ההחלטה שהכי הולמת את מצבך עוד טרם הוועדה.

5) אם אתה כרגע משוחרר (פרופיל 21), הפז"ם לא נספר - כלומר התאריך שחרור המקורי יידחה כנראה ותשלים את הזמן שחסר לך (אם עברת 16 חודש - תשלים רק 20 חודש כלומר שנה ו-8)

בהצלחה!

למעלה