ועדת ערר בנושא סומכים/סומכות

beezi

New member
ועדת ערר בנושא סומכים/סומכות

שלום לכולם, בזמנו הפנתי מכתב לשר הרווחה, לאלו"ט וללילי אבירי בנושא הסומכים/סומכות, ונדמה לי שהייתי בין היחידות שהוזמנו לועדת ערר. בהמשך לעידכוני בענין, הוזמנתי לועדת ערר בהרצליה, אשר ביקשה לשמוע מהעו"ס וממני את צדדינו לענין.הועדה התקיימה בשבוע שעבר. שם, ישבו נציגי הורים משתי העיריות , עו"ס ונציגת משרד הרווחה. הם שמעו את הצד שלי ושל העו"ס שאלו שאלות ענייניות והם מאד היו minded הענין שלנו, והצדיקו אותי בבקשתי לקבל סומך לשעות אחר הצהרים. הם אמרו שלפני היו עוד 3 משפחות באותו נושא בדיוק והם יעבירו את הבקשה שלי ושל המשפחות האחרות, כדי שבמשרד הרווחה ידעו שהקיצוצים פגעו במשפחות שלנו. ובטוחים שהנושא יעורר גלים... אני אמורה לקבל מכתב מהם בימים אלה. אני אמשיך לעדכן.

תודה על העדכון- נקווה שתצליחי../images/Emo23.gif

ואני מקווה שמשפחות נוספות שקיצצו להן את שעות הסומכת, גם הם ישלחו מכתב דומה. לא מאוחר ללחוץ, כי יש להם עודפים של כספים משנת 2002, שעדיין לא בשימוש, אך ייכנסו בהמשך. מי שילחץ יקבל.

2אר

New member
סומכים

שלום רב, מבקשת לדעת מה ההבדל בין סומך/ סומכת לבין סייע/ת מי משלם את שכר הסומכים? תודה

beezi

New member
תשובה ל-2אר

סומכים/סומכות זה פרוייקט שממומן על ידי משרד הרווחה ולמעשה נותן אפשרות לכל משפחה הרשומה במשרדם לקבל מימון עבור סומך לשעות אחר הצהרים. יש משפחות שמנצלות את הסומך לעבודת אייביאיי או שיטה אחרת בבית.את הסומך ניתן לבחור לבד, והמשרד מממן חלק משכרו לשעה. מאחר והיו קיצוצים במשרד הרווחה,.בוטלו תקציבים עבור פרוייקט זה ומובן שיש משפחות רבות שנפגעו . אנו נאבקים כרגע, לעמוד על זכויותינו, כדי לקבל מספר שעות של סומך עבור ילדינו. בשעתו , ביקשנו תלמה ואני לפנות למשרד הרווחה במחאה באמצעות פקסים ומכתבים. כל משפחה שתפנה למשרד הרווחה ותפנה מכתב מחאה וערעור על החלטתם, תוזמן לועדת ערר. מיותר לציין כי ככל שיהיו יותר משפחות שיערערו על קביעתם, כך יגדל סיכויינו לשנות את ההחלטה השרירותית.

2אר

New member
תודה

תודה על תשובתך המהירה. בני בן 13 מאובחן אספרגר ומקבל ליווי של סייע כ 11 שעות שבועיות בבית הספר. איננו מוכרים ברווחה עדיין. האם מאשרים סומך לפעילות אחה"צ גם למאובחני אספרגר? ושוב תודה על ההתיחסות

למעלה