ועדת ערר - נפגעי עבודה - מל"ל

Click Click

New member

שלום, יש לי שאלה 1) בוועדה רפואית מדרג ראשון (להלן - "הוועדה הראשונה") נקבעה נכות מסויימת בתחום אא"ג. על החלטה זו לא עירער שום צד. 2) הייתה ועדה רפואית נוספת, אף היא מדרג ראשון (להלן: הוועדה השניה"). בוועדה זו נקבע נכות בתחום אחר. על ההחלטה הזו הוגשו ערעורים - הן מצד הנפגע והן מצד המל"ל. 3)ועדת ערר שדנה בעניין הוועדה השנייה קבעה, בין היתר, שאין נכות שקבעה הוועדה הראשונה.. יודגש, כי העירעור הוגש כנג החלטה של הוועדה השנייה... ועדת ערר נתנה החלטה גם בעניין הוועדה הראשנה - למרות שאף צד לא עירער על ההחלטה של הוועדה השנייה. האם יש אפשרות לתקוף החלטת ועדת ערר, שנתנה החלטה בעניין שנקבע ע"י הועדה הרפאוית מדרג ראשון ואף אחד לא עירער עליה (הואיל ונעירעור היה על החלטת הועדה השניה)? אני אודה מאוד על התשובה

שלום רב, עקרונית התשובה חיובית. חשוב לבדוק אם בועדת הערר היו רופאים מתחום המומחיות של הועדה הראשונה. בברכה,

Click Click

New member
הבהרה

אני פניתי פה להתייעצות עם אנשי מקצוע בתחום. אני מדבר בעיקר על סד"א - כיצד אפשר לתקוף החלטת ועדת הערר, כאשר היא דנה בהחלטה עליה כלל לא הוגש ערעור... בנסיבות שתוארו בהודעה הקודמת שלי, האם אתם מכירים פסיקה המדברת בעניין זה. אני לא מוצא (מצאתי בג"ץ שמדבר על סמכויות ועדת הערר לפיו לועדת הערר יש סמכות נרחבת. השאלה אם בכל זאת יש דרך לתקוף את החלטתם - הרי דנו בהחלטה עליה לא הוגש כלל ערעור). כיוונים אפשריים?

הבהרה

שלום שוב, כפי שכבר ציינתי ניתן לתקוף את ההחלטה, אך לא רשמת אם בועדת הערר היו גם מומחי א.א.ג, שזה חשוב מאוד לעצם היכולת לערר. לא מכירה פסיקה ספציפית. בד"כ הרבה מקרים מסתיימים בפשרה כשמגיעים לבית הדין. בברכה

brcd

New member
תקיפת ההחלטה

הוועדה יכולה להתייחס אך ורק לתאונה או לפגיעה שהידונה בוועדה מדרג ראשון ולא לפגיעות אחרות. הוועדה לא יכולה לדון ולהוריד נכות על פגיעה אחרת, שככל הנראה הוועדה בעניינה כבר חלוטה - כלומר לא ניתן לערער עליה כלל. כאשר וועדה דנה בפגיעה אחרת מזו שהופיעה בערר ובהזמנה לוועדה קיימת פגיעה בכללי הצדק הטבעי מכיוון שלא ניתנה לך כלל הזדמנות לטעון בעניין. שים לב, לא מדובר כאן בסד"א. זה בית דין לעבודה שפועל על פי תקנות סדר דין מיוחדות לו למרות שחלק מתקנות סד"א אומצו שם. סמכותה הנרחבת של וועדה איננה כוללת דיון בפגיעות אחרות. אם הוועדה הראשונה מדרג ראשון הייתה על אותה הפגעה כמו הוועדה השנייה מהדרג הראשון אזי גם נפלה טעות בהחלטת הוועדה מכיוון שעל פי תקנה 30 לתקנות הביטוח הלאומי - קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה הוועדהה חייבת להודיע לנפגע אם בכוונתה להפחית את אחוזי הנכות והוא רשאי להביא מסמכים נוספים או לסגת מעירעורו

למעלה