ועדת שרים לחקיקה אישרה את הצעת חוק הפוטושופ

Aeiona

New member
אני אישית נגד נגד נגד ../images/Emo31.gif

גם בקשר להעסקת דוגמניות/ים בתת משקל, וגם בקשר לחוק הפוטושופ עצמו. ומה שברפאלי אמרה, זה די נכון. לדעתי הם עושים טעות נוראית, אפשר להתמודד עם הפרעות האוכל בצורה אחרת ולא פשוט לא להעסיק אותם, כי זה לא פותר את הבעיה מהשורש - המחלה תשאר.

ארטית

New member
דעותי די חלוקות בנושא חוק הפוטושופ

אני מאוד בעד לעשות כל דבר שיכול לצמצם את תופעת האנורקסיה, שהיא מחלה נוראית שבהחלט מושפעת מתעשיית האופנה, התקשורת והפרסום. מצד שני, בתור מישהי שעובדת בתעשיית הפרסום, ידוע לי שגם מאוד קשה להפריד בין התועלת לנזק שריטוש יכול לגרום. התועלת לתדמית המותג המפורסם והנזק למי שמביט בדוגמניות בפרסומות כמודל לחיקוי כמובן. ומי בדיוק מחליט איפה הקו עובר בין ריטוש לצורך הצרת היקפים לבין ריטוש לצורך החלקת "צמיג" שצץ ממכנס לוחץ או השטחת בטנונת של דוגמנית שבדיוק "דפקה" לאפה לפני הצילומים? אז לדעתי זה שכולם היום יודעים שקיים דבר כזה "ריטוש" ו"פוטושופ", זה כבר מועיל, מכיוון שכך יודעים שמה שרואים זה לא מה שקיים במציאות. כדאי להדגיש את הנושא, שאין פרסומות שבהם ישנם דוגמניות ללא ריטוש! כך כולם ידעו שדוגמניות במגזינים אינם סטנדרט אשר אפשר לחקות. בנוסף לא יזיק להעלות את המודעות לבטחון עצמי אינדיבידואלי עם המעלות שיש לכל אחד, בלי לחקות אחרים

Aeiona

New member
ובכן,

אני הייתי חולה במחלה זו, ואני חושבת שהחלמתי. וכשהייתי באותה תקופה, נכון שהיו בנות שתמונות של דוגמניות רזות היו בשבילן thinspiration, אבל להגדיל בגדול שזה תרם או הגביר את זה? לא. ובנות (ובנים!! שכחתי לגמרי) שכבר בתוך זה, התמונות האלה ממש לא יגבירו או יעשו משהו שכבר לא קיים גם ככה. אותם אנשים מסתכלים על הפגמים שעליהם, ולא "אני רוצה להיות ככה" כי גם אם מישהו חיצוני יראה שהוא "ככה" הם יחשבו שהם ממש רחוק מזה. אני ממש לא חושבת שהתמונות מזיקות. ואנשים שעוד לא הגיעו למחלה, אני בטוחה שאותם תמונות לא יעשו זאת, כי אחרי הכל, זו הפרעה. זה משהו נפשי והרבה יותר עמוק, מאשר להסתכל על תמונה ולהגיד "אני רוצה להיראות ככה" ולהגיע למחלה. הכרתי המון אנשים עם ההפרעה הזאת, ולכולם זה היה משהו בעל הרבה יותר משמעות, משהו שגרם לטריגר, משהו מהילדות, שגרם לזה. זהו

ארטית

New member
נקודת המבט שלך הרבה יותר קרובה

משלי ובהחלט גרמת לי לראות את הדברים בצורה נוספת. מצד שני, לא צריך להיות אנורקטית כדי לקבל השראה מתמונות דוגמנים וסלבריטאים... זה יכול להיות גרוע כשלוקחים משהו שלא קיים כמודל לחיקוי. אך מפה ועד לאסור על ריטושים, הדרך ארוכה מאודדד ואני נגד. ישנם דרכים אחרות

למעלה