ועדת תסקירים

sima636

New member
ועדת תסקירים

ברצוני לשאול מהי ועדת תסקירים? כיצד היא מתנהלת ומה מטרתה? האם יש הכרח שהעו"ס המטפלת במשפחה תהיה נוכחת בדיון או שזה לא חובה? מי צריך להיות נוכח בועדה מלבד ההורים והאם יש באפשרותי לזמן נציגים מטעמי. תודה מראש על כל מענה..

sivanjbs

New member
ועדת תסקירים=ועדת החלטה

ועדה בה צוות מקצועי חושב על דרכי טיפול עבור משפחה מטופלת בלשכת הרווחה.
עו"ס המשפחה נוכחת בדיון וכן עו"ס לחוק הנוער. כמו כן מגיעים מנהל הלשכה ואנשי טיפול רלוונטים
משירותי הרווחה, החינוך והקהילה (אם צריך טיפת חלב למשל).
לגבי נציגים, זה תלוי את מי וצריך לעדכן קודם את מזמן הועדה.
אני כבר מספר שנים לא עובדת בלשכת הרווחה אך אני מניחה שלא השתנה משהו משמעותי בתחום.

sima636

New member
ועדת החלטה- המשך

האם יש נהלים בנוגע להליך הזה? כלומר למשל זימון מסודר, דיווח מי יהיו אנשי הועדה הנוכחים בה.את מי מותר לי להזמין לועדה ....
בקיצר- כאשר יש החלטה ברווחה שהם רוצים לקיים ועדת החלטה- מה ההליך שמתבצע מרגע זה ?

ספטימה

New member
ועדת החלטה - או בשמה העדכני: ועדה לתכנון

טיפול והערכה.

מי שיוזם ומניע את התהליך של הוועדה זה עו"ס המשפחה.
יש נציגים קבועים שיושבים בוועדה: נציג ממח' חינוך ונציג השפ"ח.
מעבר לזה - נציגים ממסגרות הילדים מוזמנים, אם יש מטפלים נוספים במשפחה, מוזמנים מטעם המשפחה אם הם רוצים.
ישנה חשיבות רבה שגם הילדים (אם הם בגילאים הרלונטיים) יהיו נוכחים בוועדה - בכולה או לפחות בחלקה.

עו"ס המשפחה אוספת חומר על המשפחה וכותבת דוח מקיף לקראת הוועדה.

מהכתיבה שלך, נשמע שאת לא עובדת ברווחה ואת לא עו"ס המשפחה, אז את צריכה לקבל תאריך לוועדה ולאשר אותו וגם להעביר דוח לעו"ס המשפחה לפני הוועדה. עו"ס המשפחה היא זו שממונה על הזמנת המשתתפים לוועדה והכנת המשפחה לקראתה.

sima636

New member
אכן אני לא עו"ס אבל הרווחה פישלה בגדול

הם קיימו ועדת תסקירים המורכבת מהאב, פקידת סעד ומפקחת אזורית. עו"ס המשפחה לענייני האלימות לא נכחה כלל.
הם לא טרחו כלל לשלוח זימון מסודר,.
הם החליטו החלטה שמשנה את ההתנהלות מול מרכז הקשר .כשהתלוננתי הם הסכימו לשלוח את האב לבדיקת מסוכנות.!!!!
מי מוודא שהרווחה מתנהלת לפי הוראות ? הכתובת על הקיר והם מתעלמים ממנה ...

לצערי לא מפתיע אותי בכלל....

יצא לי להיות נוכחת בועדת החלטה בהן בכלל שכחו להזמין את הוריי הילד, ואז התקשרו מול כל חברי הועדה להורים ואמרו להם להגיע מייד בנימה זועפת כאילו זאת אשמתם שלא ידעו מרוח הקודש שיש ועדת החלטה.
במקרה אחר בועדת החלטה בה החליטו על תחילת הליכי אימוץ של ילדות, ישבה בועדה אמא שאינה דוברת עברית ולא טרחו להביא מתורגמנית עבורה. זה היה ממש נוראי לראות את כולם מדברים מעל ראשה וקובעים את גורל ילדיה כשהיא לא מבינה בכלל מה מתרחש.

sima636

New member
זה בדיוק מה שקרה

הם התקשרו לאמא לברר מדוע לא הגיעה והחליטו שהיא לא רוצה לבוא...אבל ניחא האמא לא הייתה - אבל ההרכב המקצועי של הועדה היה ממש לוקה בחסר.
לא היה מנהל הרווחה ובעיקר לא הייתה העו"סית של המשפחה. עשו דיון בכאילו. האבא אמר את דברו ולא היה מי שייצג את הצד השני. אבוי לנו מאנשים שכאלה האמונים על רווחת הפרט והמשפחה.הבעיה היא שיש שם כסת"ח אחד גדול וכשמתלוננים בדרגים הגבוהים הם מתעלמים / מצדיקים את ההתנהלות הקלוקלת ....

מה שאת כותבת חמור

וממש עצוב לי לשמוע שזה קורה... מקווה שאלה מקרים בודדים שגם יעלמו ומהר

ספטימה

New member
למה אני מטעה?

בתגובתי הסברתי מה הכוונה בועדה לתכנון טיפול.
לא אמרתי מילה על וועדת תסקירים.
מה לא מדויק במה שכתבתי?

לא שזה לא מדוייק אבל

מדברייך משתמע שוועדה לתכנון תוכניות טיפול = ועדת תסקירים וזה לא אותה וועדה. זאת ההטעיה.

מללנ

New member
סימה שלום

ועדת תסקירים אינה ועדת תכנון טיפול או החלטה כפי שכתבו לך.
זוהי ועדה בה נוכחת עו"ס לסדרי דין המטפלת במשפחה וכן עו"ס מחוזית לסדרי דין וההורים.
הוועדה נעשית בנוכחות ההורים במטרה להגיע להמלצות הנכונות ביותר עבור הילדים בנושא הסדרי ראייה / משמורת לבית המשפט.
ההמלצות מועברות באמצעות תסקיר לבית המשפט על פי צו בית משפט.
ההחלטה מתקבלת על ידי השופט בלבד.

sima636

New member
שלום לך מללנ ותודה על התגובה המכובדת- מבקשת

ממך רק הבהרה קטנה כי ניראה כי את עוסקת בזה.
בהוראת תע"ס כתוב שיש לזמן בצורה מסודרת את ההורים, לאפשר להם להביא אנשים שיכולים לסייע בדיון ועוד.
האם עוסית המשפחה לעינייני אלימות- ולא לסדרי דין לא מחוייבת / רצויה בדיונים שכאלה?
ובכלל ההוראות ניכתבו ממטרה שיכולים להועיל לדיון ולהחלטות אם כך למה אין מי שמבקר שהדברים יבוצעו כראוי? למה תמיד המשפחה היא שנידפקת בסוף?

אני שואלת הרבה שאלות אבל לצערי גם ועדה שהייתה לא תיקנית עדיין חייבים ליישם את החלטותיה ועל כך אני קובלת....

למעלה