ועד מתנדבי נוער במד"א-

Rockamora

New member
ועד מתנדבי נוער במד"א-

אני רוצה להפנות את תשומת לבכם מכל השאלות, הבדיקות והברורים הרפואיים לצד היותר "הומני" ו"חוקי" שבמד"א- האם לרכז מתנדבים יש את הזכות והאפשרות להחליט שלא יהיה ועד מתנדבי נוער ושהכל עובר אך ורק דרכו? בואו נשים לרגע את ההיגיון שאין בדבר בצד, ואת [לדעתי] החוצפה שיש בדבר- מבחינה חוקית, זה מותר? זה כאילו למנוע מכל מתנדב ומתנדב לקבל את הזכויות שלו. ועד כמה שאני יודע הטירוץ "אף אחד לא מכריח אותך להשאר פה, לא טוב לך- תלך!" הוא סוג של הונאה, לא כך?
כי גם אם הרכז מתנדבים הזה לא התכוון לכך- הוא ממש הרגיז אותי! הוא מונע ממני את הזכויות שלי בתור מתנדב. אני מתנדב במד"א כי אני אוהב את זה, כי אני נהנה מזה. לא כדי לעשות פרצוף נחמד שתורם לקהילה! כי אני בסופו של דבר לא תורם לקהילה, אלא עוזר למד"א להרוויח את שלו. תחשבו על זה.

אני לא בטוח, אבל...

אבל לעניות דעתי, על פי חוקת מד"א בכל תחנה חייב להיות ועד מתנדבי נוער. אם כי, הועד כפוף לרכז, כך שזה לא מועיל הרבה. נתי.

Rockamora

New member
זה דווקא מועיל מאוד.

אפילו שהוא כפוף, הוא יכול להעביר בצורה הרבה יותר מגובשת דברים למתנדבי הנוער, אפילו אם אין גיבוי של הרכז. אני אתן לך דוגמה- אצלינו בטבריה, בעבר, הייתה אבטחה גדולה ובמד"א החליטו שמוציאים רק אוטובוס אחד למתנדבים, לכל איזור ירדן, מה שאומר שלא כל מי שרוצה לצאת יוכל כי לא יהיה לו איך. הועד, שכמובן לא נראה לו הדבר, החליט שצריכים שני אוטובוסים ובצדק. כשהם ראו שהדיבורים לא עוזרים, הם החליטו על שביתת מתנדבים. שבוע בלי מתנדבים, שום תחנת מד"א בארץ לא תשרוד דבר כזה לדעתי. לפחות לא בצורה טובה. וחשוב לציין שזה בהחלט עבד. הנהלת התחנה נשברה דיי מהר. ללא ספק- מועיל.

amitp

New member
ת"א שורדת בלי מתנדבים

כמות הלבנים שעובדים שם לבד (נהג בלבד) או אט"נים שעובדים בזוג היא מפחידה, כמו גם כמות הפעמים שהגענו כנט"ן לחבירה עם נהג לבן שמפאת היותו לבד כל מה שיכול היה לעשות היה לשבת בבית לצד החולה ולחכות לנו.

מוזר

בלוד כמעט ולא קורה שנהג יוצא לבד. בנה"ז שוהם ובנה"ז מיני ישראל הרבה פעמים, אבל בלוד? נדיר מאוד. איך אפשר לתפקד לבד? ועוד עם חולה מאחורה?

בת"א לצערי זה לא מוזר

הזנחה של מתנדבי הנוער לאורך שנים הובילה לזה שיש מעט מתנדבי נוער לעומת הפוטנציאל הגדול לגיוס מתנדבים. היו לא מעט קורסים עם למעלה מ- 90% נשירה תוך שנה וחצי. מצד אחד מכשירים הרבה מתנדבים, אב מצד שני אין מערכת מסודרת של חונכויות ולכן המתנדבים לא נשארים. אם אין מתנדבים אין חונכים - וככה זה ממשיך כמו מעגל קסמים, אשר גורם לכך שתחנת ת"א רחוקה מתחנות אחרות (ואפילו מר"ג השכנה) מבחינת מתנדבים. אם מתנדבים בוגרים לעולם לא יוכלו להשקיע את כמות הזמן שמשקיעים מתנדבים נוער, וכשהם מגיעים הם לרוב פותחים אמבולנס משלהם.

תשובות בלי השערות

דבר ראשון - אין כזה דבר ועד מתנדבי נוער. זה ביטוי שגוי ורק גורם לבלבול עם גוף הנקרא " ועד הסניף" - בו חברים מתנדבים בוגרים. כעקרון לפי נוהלי הפעלת מתנדבים צריכה להיות בכל תחנה מזכירות נוער אשר חבריה (בין 3 ל- 5) נבחרים באופן דמוקרטי. הבחירות הן כל 9 חודשים (אלא אם יש צורך להקדימן - פרישה של אחר מחברי המזכירות). כמובן שמזכירות הנוער כפופה לאותו ועד בוגר. בחלק מהתחנות מונה אחראי מתנדבים שהוא עובד והוא אחראי באופן ישיר על פעילות הנוער (בשיתוף או לא שבשיתוף עם הועד הבוגר). אני הובלתי אישית מהלך בתחנת ת"א שהביא לידי בחירות ראשונות למזכירות נוער בינואר השנה. עקב קשיים, אליהם התגברנו בסופו של דבר, הובהר בשיחה עם מוטי נווה כי במקרה שיש אחראי מתנדבים הוא רשאי לבטל את מזכירות הנוער, למנות מזכירות כראות עיניו או לקייים את הבחירות כמו שצריך. אחראי המתנדבים אמור להחליט לפי מה יהיה יותר טוב למתנדבי הנוער באותה עת.

Rockamora

New member
רע מאוד שכך הדבר.

אין שום גוף שמגן על הנוער. ואיזה מן אינטרס יש לרכז מתנדבים להגן עלינו אם הוא אומר לנו "לא מתאים לכם? אף אחד לא מכריח אתכם להשאר"? כשיש ועד מתנדבים\ועד סניף\איך שתבחר לקרוא לזה- יש מי שדואג למתנדבים מתוך אינטרס משל עצמו כי גם הוא כזה. אם עכשיו נעשה משהו שפוגע במתנדבים מי ישמור עלינו? עובד מד"א? מאיזה אינטרס בדיוק? זה מגוחך.

אצלנו בתחנה האחראי מתנדבים הוא עובד

וגם הקודם לו בתפקיד היה עובד והאינטרסים שלהם הנוגע למתנדבי הנוער תאמו ותואמים את האינטרסים של מתנדבי הנוער. אם יש לכם רכז מתנדבים שפוגע במתנדבים תכתבו להנהלה, תביעו את מחאתכם ותעשו את הדרוש כדי שהוא ישנה את התנהגותו.

Rockamora

New member
אין לי בעיה עם האחראי מתנדבים!

יש לי בעיה עם זה שהוא החליט שאין ועד! הוא מפיל את כל העבודה על עצמו ובסופו של דבר מי שנדפק מזה זה אנחנו כי אם הוא עונה לך לטלפון, יש לך הרבה מזל! אם הוא יזכור לטפל בדברים שאתה מבקש ממנו, יש לך מזל, ואם הוא בכלל מכיר אותך, או זוכר אותך.. אז בכלל, מה טוב. זו בעיה קשה מאוד.

אז...

תסבירו לו שמזכירות נוער לא תפגע באחריות שלו אלא תעזור לו להגיע להשגים טובים יותר - ע"י האצלת סמכויות למזכירות הנוער המתנדבים יוכלו לקבל מענה טוב יותר. מזכירות הנוער עדיין תהיה תחת פיקוחו ותפעל לפי הנחיותיו - תסבירו לו שהמזכירות לא מתחרה בו.

קצר ומעשי

בכל וועד סניף (המכונה גם הנהלת המתנדבים) צריך להיות חבר וועד שעניינו טיפול בנוער ניתן ורצוי לפנות אליו במידה ולא קיים או לא יעיל לפנות ליו"ר הוועד. במידה ושיחה פשוטה לא מסייעת לכתוב תלונה לוועדת משמעת במידה ולא מקבלים/רוצים/פועלים ניתן לפנות לוועדת משמעת ארצית או למ.פ.ה. מה קרוי היום ה.ד.ס. מיאוווווווו....................

בוא ואעזור לך לפתור את הבעיה...

גם אם אין מזכירות נוער , זכויותיך כמתנדב אינן נפגעות. אנא כתוב לי אימייל ([email protected] ) עם הבעיות שצריך לטפל בהן וכמובן עם שם הסניף שלך ומה נעשה עד כה עם בעיות אלו ואני מבטיחך נאמנה כי הבעיות יטופלו ולפחות תשובה תקבל. אמנון מרגלית יו"ר הוועדה העליונה לקבלת חברים

למעלה