ועוד המלצה - מאפה גבינות מדפי אורז - כמה פשוט ככה טעים..

honey37

New member
במקום להכין "בורקס אחד אחד" מדפי אורז - פשוט מניחים את דפי האורז (בלי להרטיב!) ועליהם גבינות - שכבות שכבות..

מאפה גבינות מדפי אורז

תבנית פאי או תבנית עגולה נמוכה בקוטר 24 ס"מ

7 דפי אורז

2 ביצים גדולות

250 גרם גבינה לבנה או קוטג'

100 גרם גבינה בולגרית או פטה מפוררת (כוס)

50 גרם גבינה צהובה או מוצרלה או גאודה מגורדת (חצי כוס)

כף שמן זית

שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

*שומשום לקישוט מעל

אופן ההכנה​

-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.

-משמנים תבנית עגולה נמוכה או מרפדים אותה בנייר אפיה.

-טורפים את הביצים בקערה ומעבירים לקערית קטנה כמות של 2-3 כפות מהבלילה (זה ישמש אח"כ לציפוי). מוסיפים לקערת הביצים הטרופות גבינות, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים לתערובת אחידה.

-מניחים דף אורז בתחתית (דף יבש, אין צורך להרטיב אותו). מורחים עליו באופן אחיד 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות. מניחים דף אורז נוסף ומעליו מורחים 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות. כך ממשיכים 6 דפים.

-מניחים את דף האורז האחרון (השביעי) ומורחים מעל ביצה טרופה (שהשארנו צד) ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור החם (מבלי לכסות) ואופים במשך כ-35 דקות, עד להזהבה יפה.
המאפה אמור לצאת נמוך.
 

חנהפ

Active member
במקום להכין "בורקס אחד אחד" מדפי אורז - פשוט מניחים את דפי האורז (בלי להרטיב!) ועליהם גבינות - שכבות שכבות..

מאפה גבינות מדפי אורז

תבנית פאי או תבנית עגולה נמוכה בקוטר 24 ס"מ

7 דפי אורז

2 ביצים גדולות

250 גרם גבינה לבנה או קוטג'

100 גרם גבינה בולגרית או פטה מפוררת (כוס)

50 גרם גבינה צהובה או מוצרלה או גאודה מגורדת (חצי כוס)

כף שמן זית

שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

*שומשום לקישוט מעל

אופן ההכנה​

-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.

-משמנים תבנית עגולה נמוכה או מרפדים אותה בנייר אפיה.

-טורפים את הביצים בקערה ומעבירים לקערית קטנה כמות של 2-3 כפות מהבלילה (זה ישמש אח"כ לציפוי). מוסיפים לקערת הביצים הטרופות גבינות, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים לתערובת אחידה.

-מניחים דף אורז בתחתית (דף יבש, אין צורך להרטיב אותו). מורחים עליו באופן אחיד 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות. מניחים דף אורז נוסף ומעליו מורחים 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות. כך ממשיכים 6 דפים.

-מניחים את דף האורז האחרון (השביעי) ומורחים מעל ביצה טרופה (שהשארנו צד) ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור החם (מבלי לכסות) ואופים במשך כ-35 דקות, עד להזהבה יפה.
המאפה אמור לצאת נמוך.
אי שם בסגר הראשון , אחרי כל הבאאז שהיה בנושא, ניסיתי גם להכין בורקס מדפי אורז, והחויה שלי היתה 7 כזה, זה היה חביב כשזה טרי למחרת כבר צמיגי למדי
 

קבצים מצורפים

  • בורקס דפי אורז.jpg
    בורקס דפי אורז.jpg
    KB 152.1 · צפיות: 3

honey37

New member
אי שם בסגר הראשון , אחרי כל הבאאז שהיה בנושא, ניסיתי גם להכין בורקס מדפי אורז, והחויה שלי היתה 7 כזה, זה היה חביב כשזה טרי למחרת כבר צמיגי למדי
זה היתרון במאפה הזה.. הדפים נשארים רכים ונימוחים
 

honey37

New member
ועוד דבר..
הכנתי מ-2 גביעי קוטג', כדי שיהיה יותר מילוי
 
למעלה