ועוד המלצה: מתכון טעים במיוחד,לאוהבי תבשילי פטריות:

שרון א77

New member
ועוד המלצה: מתכון טעים במיוחד,לאוהבי תבשילי פטריות:

מתכון טעים במיוחד,לכול אוהבי הפטריות והשעועית הירוקה,
בתוספת שעועית -שחורה ובטטה .

המצרכים הדרושים :
2 סלסלות פטריות-שמפיניון גדולות .
בצל גדול -קצוץ גס.
4 שיני-שום- לחצות אותם ל-2 חצאים.
כוס וחצי שעועית- ירוקה קפואה.
1/4 גמבה חתוכה לקוביות קטנות.

כוס אחת שעועית -שחורה (חברת סוגת.)
בטטה אחת בינונית - לבשל עד לריכוך כ-15 דקות.–ולחתוך לקוביות קטנות.
בצל -בינוני טרי,קצוץ דק.(אני השתמשתי בבצל סגול)
2 שיני- שום כתושות
6 כפות פטרוזיליה שטופה וקצוצה.
1/2 פלפל אדום- גמבה- לחתוך לקוביות קטנות.
2 כפות שמן -זית
3-4 כפות מיץ-לימון טרי
1/2 כפית מלח ,ומעט פלפל-שחור.
1/2 כפית תבלין חוואייג' למרק.

ההכנה:
לחמם במחבת 3 כפיות שמן ,להוסיף את הבצל הקצוץ,לאחר דקה וחצי הבצל הופך לשקוף,ואז להוסיף את הפטריות(חצויות ל-2)
ואת 4 שיני השום ,הכול על להבה בינונית,
לערבב קלות ולכסות במכסה ל- 3 דקות.
ולהוסיף את קוביות הגמבה לערבב 2 דקות ו,
להוסיף את השעועית הירוקה.
לתבל במלח, מעט פלפל, 1/2 כפית חוואייג'-למרק ,ו
לכסות במכסה ולהנמיך לאש הכי קטנה – ולבשל 10 דקות,
לנער את המחבת מדי פעם ,ולכבות את האש.

הכנת השעועית השחורה:
1. לבשל את השעועית השחורה בסיר עם 4 כוסות מים, כפית
מלח,וחצי כפית חוואייג' למרק, לערבב ולכסות במכסה ולבשל
כ- 40 דקות בישול,עד לריכוך,(לטעום שזה רך.)
לאחר סיום הבישול לסנן,ולהשאיר כמה דקות לצינון,ולאחר מכן להניח בקערה.
2. במקביל, בסיר קטן לבשל את הבטטה כ- 15 דקות עד ריכוך,
(אך שלא יתבשל לריכוך יתר),
לסנן ולשטוף במי-ברז לצינון ,ולאחר הצינון לחתוך קוביות קטנות ולהוסיף לקערת השעועית .
להוסיף לקערת השעועית את עלי הפטרוזיליה הקצוצים-דק,
את קוביות –הגמבה, את הבצל הטרי הקצוץ- דק ,-
2 שיני -שום כתושות ,מיץ לימון ,שמן זית,
מלח ופלפל- שחור,ולטעום,(ובמידה ויש צורך,זה הזמן להוסיף מיץ לימון ומעט מלח.)
להניח בצלחות הגשה את הפטריות והשעועית הירוקה -
שבמחבת,ומעל מניחים את השעועית השחורה עם קוביות הבטטה והגמבה,והרי לכם מנה צבעונית ומגוונת,טעימה ומשביעה.


הערות:
במקום שעועית קפואה,אפשר להשתמש בשעועית ירוקה טרייה, אבל אז יש לבשל בסיר מים עד לתחילת ריכוך,ולסנן.

לגיוון: אפשר להוסיף לפטריות שבמחבת 2 קישואים בינוניים,
חתוכים לקוביות קטנות.
ואפשר להחליף את השעועית השחורה בעדשים עגולות שחורות.
 
למעלה