כנרת יפה שלי
New member
ועוד המלצות תזונה שהגיעו במייל.
בבוקר – כדאי לשתות: כוס מים + כפית שמן זית + כפית דבש + מיץ מחצי לימון. (מיץ לימון עוזר להספיג ולקלוט את הסידן לגוף). או לשתות כוס מים על קיבה ריקה (מפעיל את מיצי הקיבה). אל תשתו בזמן הארוחה (בגלל דילול מיצי הקיבה). ארוחת בוקר הינה הארוחה החשובה ביום: רצוי לאכול לחם מקמח מלא, לשמור את הלחם במקרר ולפני האוכל לשים בטוסטר, מונע נפיחות הבטן.- אכילת לחם מביאה להפרשת סרוטונין במוח הגורם לתחושת שובע ויצירת מצב רוח טוב. עם טחינה או גבינה לבנה סלט ירקות ירקות: אכילתם יוצרת תחושת שובע, ואינם עשירים בקלוריות. סלט גדול מכל מיני הירקות, ניתן להוסיף סלק אדום מגורר בפומפייה, מומלץ מאוד לסובלים בהמוגלובין נמוך ולהרחבת כלי דם. סלרי: המלצה: לחתוך ראש של סלרי לפרוסות להוסיף גזר חתוך, להוסיף מים, לימון וכף סוכר ולבשל עד שמתרכך . שומר: מומלץ לבעלי המוגלובין נמוך, לחתוך את השומר, להוסיף מעט שמן זית, להניח בפירקס, לאפות בתנור בחום בינוני כ- 20 דקות. בצל ירוק – לא כדאי להשתמש בזנב הירוק של הבצל למי שיש לו שלשולים. עדיף בצל יבש. עגבניה עדיף לאכול בצורת שקשוקה או קטשופ אבוקדו – מאוד בריא ולא משמין תמיד להתחיל ארוחה מן הקל אל הכבד אחרי ארוחה כבדה – (כחצי שעה לאחר סיום הארוחה) כדי למנוע את תחושת הכבדות וכדי לעזור לחילוף החומרים: כדאי לשתות: כוס מים פושרים + חצי לימון. או כוס תה צמחים. קפה - יש להמעיט בשתיית קפה – הקופאין הורס את הויטמינים בגוף ועוצר את הירידה במשקל).
בבוקר – כדאי לשתות: כוס מים + כפית שמן זית + כפית דבש + מיץ מחצי לימון. (מיץ לימון עוזר להספיג ולקלוט את הסידן לגוף). או לשתות כוס מים על קיבה ריקה (מפעיל את מיצי הקיבה). אל תשתו בזמן הארוחה (בגלל דילול מיצי הקיבה). ארוחת בוקר הינה הארוחה החשובה ביום: רצוי לאכול לחם מקמח מלא, לשמור את הלחם במקרר ולפני האוכל לשים בטוסטר, מונע נפיחות הבטן.- אכילת לחם מביאה להפרשת סרוטונין במוח הגורם לתחושת שובע ויצירת מצב רוח טוב. עם טחינה או גבינה לבנה סלט ירקות ירקות: אכילתם יוצרת תחושת שובע, ואינם עשירים בקלוריות. סלט גדול מכל מיני הירקות, ניתן להוסיף סלק אדום מגורר בפומפייה, מומלץ מאוד לסובלים בהמוגלובין נמוך ולהרחבת כלי דם. סלרי: המלצה: לחתוך ראש של סלרי לפרוסות להוסיף גזר חתוך, להוסיף מים, לימון וכף סוכר ולבשל עד שמתרכך . שומר: מומלץ לבעלי המוגלובין נמוך, לחתוך את השומר, להוסיף מעט שמן זית, להניח בפירקס, לאפות בתנור בחום בינוני כ- 20 דקות. בצל ירוק – לא כדאי להשתמש בזנב הירוק של הבצל למי שיש לו שלשולים. עדיף בצל יבש. עגבניה עדיף לאכול בצורת שקשוקה או קטשופ אבוקדו – מאוד בריא ולא משמין תמיד להתחיל ארוחה מן הקל אל הכבד אחרי ארוחה כבדה – (כחצי שעה לאחר סיום הארוחה) כדי למנוע את תחושת הכבדות וכדי לעזור לחילוף החומרים: כדאי לשתות: כוס מים פושרים + חצי לימון. או כוס תה צמחים. קפה - יש להמעיט בשתיית קפה – הקופאין הורס את הויטמינים בגוף ועוצר את הירידה במשקל).