ועוד המלצות תזונה שהגיעו במייל.

ועוד המלצות תזונה שהגיעו במייל.

בבוקר – כדאי לשתות: כוס מים + כפית שמן זית + כפית דבש + מיץ מחצי לימון. (מיץ לימון עוזר להספיג ולקלוט את הסידן לגוף). או לשתות כוס מים על קיבה ריקה (מפעיל את מיצי הקיבה). אל תשתו בזמן הארוחה (בגלל דילול מיצי הקיבה). ארוחת בוקר הינה הארוחה החשובה ביום: רצוי לאכול לחם מקמח מלא, לשמור את הלחם במקרר ולפני האוכל לשים בטוסטר, מונע נפיחות הבטן.- אכילת לחם מביאה להפרשת סרוטונין במוח הגורם לתחושת שובע ויצירת מצב רוח טוב. עם טחינה או גבינה לבנה סלט ירקות ירקות: אכילתם יוצרת תחושת שובע, ואינם עשירים בקלוריות. סלט גדול מכל מיני הירקות, ניתן להוסיף סלק אדום מגורר בפומפייה, מומלץ מאוד לסובלים בהמוגלובין נמוך ולהרחבת כלי דם. סלרי: המלצה: לחתוך ראש של סלרי לפרוסות להוסיף גזר חתוך, להוסיף מים, לימון וכף סוכר ולבשל עד שמתרכך . שומר: מומלץ לבעלי המוגלובין נמוך, לחתוך את השומר, להוסיף מעט שמן זית, להניח בפירקס, לאפות בתנור בחום בינוני כ- 20 דקות. בצל ירוק – לא כדאי להשתמש בזנב הירוק של הבצל למי שיש לו שלשולים. עדיף בצל יבש. עגבניה עדיף לאכול בצורת שקשוקה או קטשופ אבוקדו – מאוד בריא ולא משמין תמיד להתחיל ארוחה מן הקל אל הכבד אחרי ארוחה כבדה – (כחצי שעה לאחר סיום הארוחה) כדי למנוע את תחושת הכבדות וכדי לעזור לחילוף החומרים: כדאי לשתות: כוס מים פושרים + חצי לימון. או כוס תה צמחים. קפה - יש להמעיט בשתיית קפה – הקופאין הורס את הויטמינים בגוף ועוצר את הירידה במשקל).
 
כבר במבט מרפרף אני רואה כמות יפה של שטויות

כשאחזור מאוחר יותר אנסה לאזור כוח גם בשביל זה. כל כך מעייף, המיילים מנציחי המיתוסים האלה... (ובמקרה הגרוע, ממציאי המיתוסים)
 

d a p h n a

New member
רק לעניין העגבניה

אין שום סיבה לאכול אותה דווקא בצורת שקשוקה או קטשופ (כלומר זו הגדרה מאוד ספציפית). מה שנכון הוא שהליקופן שבעגבניה מגיע אלינו יותר טוב אם העגבניה מבושלת מאשר אם היא טרייה. במובן זה דברים כמו רוטב עגבניות (שמשמש גם בשקשוקה) וקטשופ (עדיף קשטופ שמכינים לבד כדי לשלוט על מה עוד יש בתוכו), יותר טובים מבחינת הליקופן. מצד שני, כמו בירקות אחרים עד כמה שידוע לי הבישול פוגע בזמינות של חלק מהויטמינים. לכן כנראה אם כבר ההמלצה צריכה להיות לאכול עגבניות לפעמים טריות ולפעמים מבושלות.
 

TheFinalCut

New member
ליקופן

הליקופן לא נספג טוב יותר לאחר בישול (הוא אפילו קצת ייהרס), אבל הוא אכן יותר מרוכז בקטשופ או בתרכיז עגבניה והוא דורש קצת שמן כדי להספג היטב (זהו חומר המסיס בשומן). כמו כן, הבישול יפגע בויטמין C שגם בו העגבניה עשירה (ושאמנם חזק פחות מהליקופן כנוגד חימצון, אך באופן כללי חשוב ממנו).
 

TheFinalCut

New member
רק כמה הערות

יש כאן קבוצה של המלצות שאני לא חושב שנבדקו, ולכן אין טעם להרחיב... לגבי העגבניה: ר' למטה בהמשך להודעה של דפנה. אבוקדו הוא פרי נחמד, אך הוא מכיל כמות גדולה של שמן - והשמן הזה בהחלט כן משמין. יש כאן בלבול בין שמנים שנחשבים יותר בריאים לבין הערך הקלורי שלהם. שמן לא-רווי לא פחות משמין משמן רווי, אבל הוא יותר בריא. הגזמה בצריכת אבוקדו לא מומלצת לפיכך, למי שמנסה להקפיד על צריכת הקלוריות. קפאין לא הורס ויטמינים, הוא מעכב ספיגה של מינרלים מסוימים. אין לי מושג אם יש קשר בינו לבין ירידה במשקל...
 
לא כל העוסקים בתזונה מתעניינים בירידה במשקל.

כנראה שהדף הזה כולל חומר שנאסף ממקורות שונים. ודרך אגב, הוא היה ארוך יותר, וקיצרתי...
 

TheFinalCut

New member
מה שהיה כתוב: "אבוקדו – מאוד בריא ולא משמין"

ונוסח התיקון היה בהתאם לטעות בחלק האחרון במשפט זה
 

C H 4

New member
סתם תוספת בנוגע לקפאין וירידה במשקל

אנורקסיות נוטות לשתות הרבה קפה משום שקפאין הוא ממריץ, ועצם מילוי הקיבה ממלא. קשה לי לקבל את ההצהרה החד משמעית שקפה עוצר ירידה במשקל.
 
זאת ועוד ../images/Emo132.gif

קפאין מביא לשחרור חומצות שומן לדם. לא משהו שהולך לקדם הרזיה בצורה משמעותית, כי כדי שזה באמת יהיה בעל חשיבות כמות הקפאין צריכה להיות גדולה. אבל אם כבר תהיה לו תרומה כלשהי, זה דווקא לכיוון הירידה.
 
למעלה