ועוד חידה...

yair24

Member
ועוד חידה...

איזה פורמט יתן לי גודל תמונה (בבתים) קטן ביותר לתמונה של פס שחור אנכי באורך 10 פיקסלים? ולמה? BMP JPG או GIF? יאיר

k4school

New member
לא בדיוק חידת מדע אבל חידה לגיטימית

הרעיון היה שאנו שואלים חידות מדע ויש לך כאן חידה נהדרת בנושא מדע.... אני מקווה שהחידה הקודמת כבר נפתרה לפני שקפצתם לבאה בתור
דרך אגב אם הכוונה לשאלה שלך ולא לחידה אנא בכותרת אל תרשום חידה מפני שברור שלא נהרוס לכם את האתגר בכך שניתן פיתרון מייד.... בהצלחה בפתרונות החידה

Megapuzik

New member
לא ממש חידה אבל הנה התשובה

הפורמט אשר אתה מחפש הוא לא אחר מאשר gif... הרי אתה מחפש צבע שחור בלבד ושיהיה וקטורי..הרי יותר מזה אתה לא צריך... Problem Solved דימה www.signup.co.il

k4school

New member
תשובה קצרה וטובה ../images/Emo13.gif חג שמח דרך אגב

וכמי שענה נכון תורך למצוא חידה מעניינת חדשה .... אבל אנא מצאו (נסו לפחות) שאלות יותר כלליות ושאינן צורכות ידע טכני (ברור שכמי שכותב אתרים בצורה כל כך טובה כמוך תדע תשובה זו.... אבל מה עם חידת המדע ??? אז... קדימה... יש לך חידה מדעית הקשורה לעולם וליקום ??? ועדיף שיהיה בה משהו מתוחכם ומבלבל כדי שגם אני אוכל לנסות את כוחי

yair24

Member
במבחן אמריקאי

המטרה היא להפיל את העונים ואתה כמו דימה נפלת בפח

Megapuzik

New member
חחח

אם יש למישהו טעות אז זה לך !!! שים לב
... gif תהיה קטנה יותר בגלל שהיא מבוססת וקטור ! לעומת זאת jpg ושאר חברותיה מבוססות מנוע רינדור !! אז ההבדל במקרה הנ"ל יכול להיות אפילו בייט בודד...אבל גם בייט זה משהו
בקיצור..gif קטנה יותר !! (וגם אם זה לא משמעותי כמו בייט בודד)

Megapuzik

New member
קראתי ספר בנושא..

איזשהו ספר מתורגם..שחכתי של איזו הוצאה... אם אתה מעוניין אני אחפש אותו ואתן לך פרטים.. הרי התשובות שאני נותן לא מצוצות מהאצבע..הכל נכון (לפי הספר)

yair24

Member
../images/Emo13.gif אני עדיין טוען שטעיתם...

תקראו את השאלה טוב טוב אם התשובה לשאלה זו היתה מצריכה סתם ידע שבא מספרים אז השאלה הזו היתה שאלה ולא חידה בחידה הזו יש עוקץ קטן ולפני שסתם מתוכחים צריך לקרוא ולהבין איפה העוקץ ולסיכום בוא תכתוב פה בבקשה באיזה גודל יצא לך הGIF טוב?

Megapuzik

New member
רגע רגע רגע...

התכוונת "בייט" ולא "קילו בייט"... אז לכן הכי קטן ב"בייט" יהיה כמובן הקובץ הכי גדול שהוא קובץ מסוג bmp.... יפה מאוד..אחלה חידה.. רגע, זה בכלל נכון ??

yair24

Member
לא לזה התכוונתי

התכונתי לאיזה גודל פיזי בבתים או קילו בתים (לא משנה בכלל, הגודל הוא אותו גודל לא משנה באיזה יחידות אתה מודד אותו כמו לדוגמא ש1 סנטימטר שווה ל0.1 מטר) יהיה הכי קטן GIF JPG או BMP אם תראה את גודל הקובץ שהעליתי תראה שרשום שם מינוס 1 אל תשאל אותי למה אני לא יודע אבל אם תוריד את התמונה תגלה שהגודל האמיתי שלה הוא 94 בתים (אם אני זוכר נכון) עכשיו צור את אותו הקובץ בGIF ותגיד לי איזה גודל הוא יצא לך לי יצא 890 בתים שזה פי 9 בערך מהBMP והשאלה היא למה זה יוצא ככה הרי GIF אמור לכווץ ולא להגדיל???!!!! יאיר

Megapuzik

New member
אוף...סיבכת אותי ../images/Emo13.gif

אני חשבתי שהחידה הייתה משחק מילים (בייט, קילו בייט).. בכל זאת...הייתי בודק את מה שאמרת אבל אני מאוד עסוק על בניית אתר חדש.. אתה מוזמן לבוא להצביע בסקר (מכוון שהאתר עוד לא פועל ואין בו כלום מאשר עמוד ראשי וסקר).. תעזור לי (דרך הסקר) לקבוע אם לפתוח אותו או לא !! האתר בנוי בphp...וזה על השרת שלי ולכן אין שום פרסומות... www.signup.co.il/dima מאוד אודה לך אם תצביע...

yariv k4school

New member
../images/Emo6.gifאני מקווה שרונן הצליח מעט להוציא

אותך מהתסבוכת
אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות (לפחות אנסה ואם לא אדע .... נעביר את הנושא לרונן שהוא מומחה בתחום... רגע הוא מומחה בהרבה תחומים
) יריב

Megapuzik

New member
נחמד, תודה ! אבל..

שאלות בבנית אתרים לא נראה לי שיהיה לי..הרי 4 שנים טובות בתחום ענו לי על הרבה שאלות שהיו לי... תודה דימה www.signup.co.il www.signup.co.il/dima (לא גמור).. בקשר לשאלות שקשורות לבית ספר..אני כבר אדע לאן לפנות

k4school

New member
טוב אז הייתי מציע לכם לשאול מעט ../images/Emo13.gif

אני מצרף קובץ גיף כמו שיאיר רוצה והוא רק 36 בייט ומדובר בדיוק על אותה תמונה שרק שמרתי בפורמט נכון ובדרך נכונה. יאיר בעבודה נכונה עם קבצים לעולם קבצי bmp הם הגדולים ביותר. נושא הבחירה של הפורמט הנכון לרפיקה הוא תחום שאני מלמד בקורסים שונים בגרפיקה ואינו לחצי דקת הסבר כאן אך באופן עקרוני אגיד שכל פורמט מתאים לסוג קובץ אחר... רוצים הסבר מעמיק יותר ? ================================================================= נ.ב. זה לא שאני לא טועה כמובן
אבל אני זורק לכם את כפפה: מי שימצא אצלי טעות (כמובן לא של ניסוח או כתיב) אני מייד שולח לו 5 מפתחות הצלחה

yair24

Member
טוב אני אכתוב מה היתה כוונתי

לדעתי חייב להיות איזשהו קובץ שכאשר מכווצים אותו הוא גודל למה? כי לכל כיווץ חייב להיות אלגוריתם שפותח אותו והמפתח לפתיחת האלגוריתם חייב להיות בתוך הקובץ המכווץ אם הקובץ המקורי מספיק קטן אז גודל המפתח בקובץ המכווץ יהיה יותר גדול מהקובץ המקורי אני לא יודע איך כיווצת פה את הGIF הזה ויצרת אותו בגודל של 36 בתים כי כשאני עשיתי את זה אצלי הGIFS יצאו 809 בתים והBMP יצא אצלי בבית 36 בתים גם כן יאיר

k4school

New member
רעיון נכון מאוד ../images/Emo127.gif... הדוגמה לא כל

כך
טוב.... לגבי איך הקובץ שלך יצא כל כך גדול ושלי כל כך קטן זה נכנס לתחום עיצוב וגרפיקה ממוחשבת שאני מעביר קורסים ולכן ברור שאני אעשה פחות טעויות בנושא. אשמח לקבל שאלות בנושא אך זה כבר יהיה שירשור חדש
לגבי הרעיון הוא נכון בעיקרון ואכן עצם הכנסת אלגוריתים זה או אחר לשימוש פורמט זה או אחר טופס נפח ולכן לא ניתן ליצור קובץ בגודל 0 בדיוק (אפילו לא קובץ txt (אבל המחשב יכול להראות אפס כאשר הגודל הוא 0.000001 למשל. שים לב שהטעות היסודית שלך היא המחשבה על גיפ כקובץ מכווץ ועל bmp כקובץ מפורש. אין קשר בין הפורמטים ולא מדובר על כיווץ של קובץ bmp ולראייה (הוכחה): ישנם תוכנות (מעט מאוד ובעיקר מאוד ספציפיות ביישום) שמכירות גיפ ואינן מכירות bmp והפוך... אם היה מדובר רק על כיווץ הרי שהן היו אמורות לזהות אותם. מדובר פשוט על שני גישות שונות לחלוטין ועל שני אלגוריטמים לשמירת הנתונים. השאלה היפה היא בין קבצי גיפ לבין קבצי jpg שם כבר אין תשובה חד משמעית ולסוגי תמונות מסויימות זה יהיה טוב ולסוג אחר דווקא הפורמט האחר. שוב ... הרעיון היה יפה ואולי פעם אמצע לו שימוש בחידה (אין לי כרגע דוגמה יישומית) ================================================================= אנא הגב על הודעת ההנהלה תחת הכותרת "ימי הולדת" ויישר כוח על חלקך הפעיל בפורום רונן "המפתח לבית הספר"

למעלה