ועוד חרמן. שמעתם על העסקן החרדי ניהל רומן עם גיסתו הצעירה?

big ass blue

New member
הכתבה לא טובה. היא גם לא מפורטת מספיק.

זה כמו לקרוא סיפור. אין מספיק עובדות שיגבו אפילו שכתוב ששמו יכול להתפרסם הוא עדיין לא מפורסם. סתם מסריח. או עצלנות של כתב חילוני.

BravoMan

Active member
וודאי לא טובה - היא חושפת עוד קצת מהרפש של המגזר האהוב

עליך.
&nbsp
יש בכתבה את כל העובדות הנחוצות, ולא כתוב בשום מקום שמותר לפרסם את שמו ולכן מפורסמים רק ר"ת.
&nbsp
אבל תמשיך להפיץ אשליות. לבריאות.
&nbsp
בנימה רצינית יותר, למרות שאני שמח שבית המשפט החיל את החוק הישראלי בלי להתחשב בדתה של התובעת ושל הנתבע, דווקא במקרה הזה הדבר מצער, ובהחלט חבל על הבחורה המסכנה.
&nbsp
אין ספק שהיה כאן ניצול גובל באונס, אך מבחינה חוקית אין יותר מידי לעשות כאן.
אולי בכל זאת היה צורך להכיר משפטית ביחסי מרות בין השניים.
&nbsp
לפני זמן מה נידון כאן מקרה אחר, בו השופטת דווקא התחשבה בדתיותם של הצדדים בפסק הדין, גם תביעת לשון הרע, וזה היה פסול לחלוטין.

big ass blue

New member
הם לא אהובים עליי.

אבל אתה אכן צודק, לא רשום ששמו הותר לפרסום, וחבל שכך.

אני לא בטוח שהיה ניצול או אונס, מדובר ברומן בהסכמה. היא כועסת כי חייה נהרסו בעקבות הגילוי. וחייו לא נהרסו בכלל. הוא עדיין נשוי, עדיין חרדי ועדיין חי רגיל.
מה שאני לא מוצא זה סיבת הניאוף, אולי לו ולאישתו אין ילדים, אז החוק התנ"כי קובע שהוא רשאי לקחת לו עוד אישה כדי להביא ילדים. משהו כזה.
שניהם פעלו לא טוב מבחינה מוסרית. ושניהם צריכים להיענש. זה גם לא נתפס מכל הבחינות, משפחה חרדית אחרי הכל. יש כאן ניאוף, ואם איני טועה, יש איסור על זה.

BravoMan

Active member
לפי התנ"ך מותר יותר מאשה אחת.

לפחות היה מותר בעבר.
&nbsp
בסופו של דבר אין באמת "חוק תנ"כי" כל פוסק הלכה שנהיה מספיק סלב קובע מה שבא לו.
&nbsp
סיבת הניאוף היא פשוטה: חרמנות.
חרמנות היא הסיבה לכל הניאופים בעולם בלי קשר לדת, גזע, ומין. (pun intended).
&nbsp
אנשים נמשכים זה לזה מספיק חזק, אז הם שוברים מוסכמות חברתיות (שבנינו, אין מאחוריהם באמת משהו משמעותי בעידן בו לא חייבים 2 הורים כדי להביא ילדים לבגרות בהצלחה).
&nbsp
אין פה שום תעלומה.
&nbsp
אבל ניצול בוודאי היה - כל היחסים בקהילה החרדית הם בדרגת ניצול כזו או אחרת.
ככה החברה הזו בנויה - נשים אינן בני אדם שם.

big ass blue

New member
אני לא מקבל את עניין החרמנות

גם לא מוזכר בכתבה שהיה ניאוף, אלא שהיה רומן. הסיפור לא ברור, בלי יותר מידי מידע רלוונטי. כנראה שזה עוד לינק חסר תועלת. לגבי עניין המה היא סיבה לניאוף? יש כל כך הרבה סיבות. אני עוז את עניין החרמנות כי זה לא רלוונטי ואין לי גם מידע שיגבה את זה כל כך. סך הכל מילה, חרמנות. גם קשה לי לייחס את עניין החרמנות לקהילה הזו ספציפית, כי חרמנות נמצאת בכל מקום במילא, אפילו פה בפורום הזה, המילה הזו חוזרת יותר מידי, וזה עוד יותר מוזר.

BravoMan

Active member
אויש, אתה קצת לא סגור על עצמך, לא?

הודעה אחת אתה כותב שיש ניאוף, הודעה הבאה אתה כותב שאין ניאוף.
&nbsp
נו, ניחה, ניאוף זו סתם מילה, אין לזה משמעות.
מה שבטוח - חרדים חרמנים יותר כי הם מקבלים פחות. ככה זה כשצריך לעשות את מצוות פרו ורבו דרך חור בסדין

big ass blue

New member
החור בסדין זה מיתוס.

תפסיק לחשוב שאתה מכיר אותם רק כי קראת איפשהו... איזה משהו... בעיקרון אני מתכוון בנוגע לניאוף, שאין משהו בכתבה שיגבה את זה, חוץ מזה שרשום שהוא נשוי, והכל מרגיש לכאורה כזה. היא אחותו של אישתו וחוץ מזה, כלום, מה מצב התביעה, מתי זה קרה, כתבה קצת הזויה. הרבה סקפטים על עולם החרדי יקפצו עליה כמו פה, אבל אני לא קופץ, כי באמת כתבה בעייתית. לא יותר מזה. זה כמו הסרטונים הללו ביוטיוב, הם נשמעים סבבה אבל בתאכלס, סיפורים.

BravoMan

Active member
ההרגשה שלך טבעית: זה נקרא "הכחשה".

זו תופעה פסיכולוגית בה אנשים דוחים רפלקסיבית כל פיסת מידע שלא מצאת חן בעיניהם, ומחפשים להמציא תירוצים למה לא ייתכן שזה באמת קרה וזה אמתי, בלי קשר למציאות או ראיות בשטח.
&nbsp
הכתבה בסדר גמור ומפרסמת כל מה שמותר וראוי לפרסם במקרה כזה, ואין כאן שום דבר "לכאורה".
מי שמתעניין ממש, יכול למצוא את פסק הדין ברשת ולראות שהכל אמת לאמיתה.
&nbsp
"חור בסדין" אינו מיתוס, הוא כינוי כללי ליחס המפגר והדפוק כלפי גוף האישה ויחסי מין שקיים בקהילה החרדית.
היו מקרים מתועדים בהם זוגות חרדיים הגיעו לרופא בגלל שלא הצליחו להביא ילד, רק כדי לגלות שלא מספיק שגבר ואישה ישנים ביחד באותה מיטה (בעודם לבושים ולא נוגעים אחד בשני) כדי להיכנס להריון.
&nbsp
בעוד שמכרי החילוניים יכולים לספר בצחוק על ההדרכה שקיבלו ממדריכי כלות וחתנים אליהם נשלחו, וכמה המדריך היה מסכן (או מסכנה), עבור מגזר המדובר זו חשיפה כמעת היחידה לנושא מעבר להפחדות רבות.
&nbsp
כל ההדחקה, ההפחדה, וההסתרה יוצרים בעיות פסיכולוגיות ומצבים מאוד רעים ביחסים, וכשהדבר עובר גבול מסוים חרדי כזה או או אחר מאבד את השליטה בדחפים הטבעיים שלו והדבר מוביל אותו לחפש פורקן במקומות לא מקובלים.
&nbsp
במקרה הזה לפחות מדובר באישה בוגרת, ולא בילד או ילדה קטנה, כמו שקורה במקרים רבים אחרים.
&nbsp
אל תשכח, שלפי הדת, גם לעונן זה חטא, דבר שמתעלם לחלוטין מהצורה בה גם הגבר עובד (תרצה או לא תרצה בסוף זה יצא
)
&nbsp
מה הפלא שחרדים רבים כ"כ הופכים לסוטי מין...

נירובי1

New member
והגיסה ממש לא היתה חרמנית, סתם חיפשה זיון משפחתי. אגב, זה לא

גילוי עריות האסוק במקרא?

נירובי1

New member
אולי באמת זו לא היתה חרמנות, אלא הוא סתם רצה לזיין את גיסתו

במשך כמה שנים
ואם תחשוב טוב תבין שזה פתר לו את בעיית השבועיים בו הוא מתאפק. שבועיים אשתו ושבועיים אחותה - סבבה, מוצא חן בעיניי הסידור.
ועוד איזה חרמנים

BravoMan

Active member
במקור, בנצרות וביהדות, פוליגמיה היית מותרת.

לכן, גבר שהיה מספיק אשיר, נהג להחזיק מספר נשים, כדי שבזמן שאחת נכנסת להריון ולא יכולה לספק את צרכיו, תהיה לו חלופה.
&nbsp
היום רואים שאריות של המנהג הזה בהרמים אצל שייחים ערבים.

למעלה