ועוד ידיעה לידיעת הקורא גוי ואבוי,

ועוד ידיעה לידיעת הקורא גוי ואבוי,

בהמשך לטענותיו של גוי ואבוי על חוסר הסיוע של ישראל לפליטים בסוריה, מצורפת כתבה נוספת בנושא.
מסתבר שמתנדבים ישאלים - יהודים ומוסלמים - נמצאים בתוך שטח סוריה ומסייעים לנזקקים לכך.
כן גוי, מסתבר שנעשים דברים מאחורי הקלעים ואף אחד מאיתנו לא יודע מהם ואולי עדיף שכך.

אני לא רוצה לשבור לך את הלב אבל אני מעדיף נשים מאמי

שוב, מרוב התרגשות אתה מפספס - תחילט :

או שמדינת ישראל פועלת באופן מאסיבי כדי להציל את אזרחי המדינה השכנה הנרדפים כחיות טרף בידי" מנהיגם"

או שאזרחים ישראלים פרטיים מסכנים את עצמם ללא שום גיבוי רשמי של מדינת ישראל למען אזרחי המדינה השכנה הנרדפים כחיות טרף בידי" מנהיגם"

אגב, אם קראת מה שהבאת, בין המתנדבים יש גם מוסלמים (זה עלול חס וחלילה להרוס לך את התיזה או את התגובה שהיית כותב אלמלא ציינתי את מה שכתבתי הרגע)

כשתסיים לטפוח לעצמך על השכם תספר לכל הפורום מתי בין כל הציקצוקים והטפות המוסר שלך שלחת תרומות אנונימיות לאותו בי"ח שדה שושואיסט ליד הגבול?

כצפוי, טיפש כבר לא תהיה,

אם תקרא היטב את הודעתי תראה שציינתי במפורש שמדובר באזרחים ישראלים - יהודים ומוסלמים - כך ששום דבר לא יכול להרוס סום תיזה.
הספקולציות נעשות מצידך ואתה הוא זה שלעגת שישראל לא מסייעת לפליטים הסורים הנרדפים, כמו שלא אתה ולא אני ידענו על בית החולים שדה הקיים מחודש פברואר, כך אנחנו לא יודעים מה מידת הסיוע שמדינת ישראל הממוסדת מגישה לאותם מתנדבים לא באופן רשמי ולא לפרסום. מלבד זאת, בהודעה הראשונה שלך בנושא אתה קשרת בין ההודעה הצינית שלך לבית "העם הנרדף" כלומר, כך כינית את היהודים, והרוח החייה שבין אותם מסייעים הם יהודים ישראלים אבל זה כמובן נעלם מעיניך.

אבל המומחיות שלך היתה מאז ומעולם לגלגל עיניים למרום, אז תמשיך לגלגל עיניים כדרכך כי משהו אחר לא תעשה.

תהיה אופטימי אם אני אמשיך לקרוא אותך אולי בסוף אני אצא מטומטם.

אתה כנראה לא ממש מרוכז ושולף מהמותן, כי אני מתייחס גם לאקט עצמו וגם להיקף, וברגע ומדובר במשהו נקודתי ונעלם מהעין (ואלו זה כמו שכתבתי כבר בהחלט מבורך), מול המדינות השכנות שעוצמת העויינות הגוברת שלהן לאסד תיכף מגיעה לזו של ישראל, והן קולטות במספרים של מאות אלפים ומליונים, ובזמן שישראל מדברת על הזכות המוסרית שלה בסקאלה שבין השואה לבין האיום האיראני( אני מתאר לעצמי שאתה קורא מה שאני כותב באקטואליה בשקיקה ובלהט עם עיניים מזוגגות אז סליחה שאני חוזר על עצמי, בכל זאת יש כמה קשיי הבנה פה ושם...), אז בשורה התחתונה זו הצגה שיש לה צופה וחצי, ולפעמים הניראוּת והכמוּת חשובים הרבה יותר במבחן המציאוּת וההשפעה, שוב מהעמדה של "הזכות "המוסרית".

אני משתדל לדלג על הודעותיך באקטואליה,

כשבעבר, הטרחתי את עצמי לקרוא מהודעותיך, לא מצאתי בהן הודעות עם חוכמה כלשהי שאפשר וכדאי להתעמק בהן, לכן איני טורח לקרוא את מרבית ההודעותיך.

לגופו של עניין, הסבירו לך כבר וגם אני כתבתי לך על כך שמצבה של ישראל שונה מכל מדינה אחרת באזור, אתה מתעקש לחזור כמו סביבון לאותה נקודה.
אני אנסה להסביר לך שוב, הפעם אסביר ממש לאט כדי שאולי תבין משהו:
ישראל וסוריה מוגדרות כמדינות אויב, אם האופוזיציה בסוריה היתה מתנערת מהמצב ומצהירה שלאחר הפלת אסד הם ישאפו ליחסי שכנות עם ישראל אפשר היה אולי למתוח מקורת על ממשלת ישראל שאינה מרימה את הכפפה, אבל מנהיגי המורדים הכריזו לא פעם ולא פעמיים שהם רואים כצמם אוייבים של ישראל וכשייסיימו עם אסד הם יתפנו לטפל בישראל, ואתה מצפה שישראל תקלוט לשטחה אוייב מוצהר ? האם אדם בר דעת יכניס לכיסו נחש צפע ? זה מה שאתה מצפה מישראל, לתעלם מהסכנה הכרוכה בכך ולאפשר לפליטים סוריים שאף אחד לא יודע מה הם צפויים לעשות, מעבר חופשי ? אתה רציני ? אם כן אז אתה מוכיח שצדקתי כשקבעתי שמטומטם כבר לא תהיה...

גם הסיוע שישראל מגישה, בין אם ממוסד מטעם גורם רשמי ובין אם לא רשמי ע"י מתנדבים מישראל בידיעה, או ללא ידיעה, של הממסד, הוא עדיין רב יותר מכל מה שישראלי כל שהוא יכול היה לצפות ממדינה ערבית כלשהי אם היה נקלע לצרה. את נחת זרוע מדינות ערב הרגשנו, אני יליד עיראק וכל בני משפחתי נאלצנו לעזוב וכל רכושינו הוחרם שם, אות וסמל להומניות הערבית.
אם כבר מדברים על הומניות ערבית, בעיתונים בעיראק מתחו ביקורת על הממשל שאינו חוסם את דרכם של היהודים למדינה הציונית, מאמר במערכת באותו עיתון נכתבה תשובה למותחי הביקורת ונאמר שם: אחינו הפלסטינים הפסידו במלחמה וכתוצאה מכך איבדו את רכושם, עכשיו שהיהודים עוזבים אנו ניקח את כל רכושם ונפצה בכך את הפליטים הפלסטינים, נו אדון גוי ואבוי, תוכל לשים יד על הלב, ולספר לנו כמה רכוש של יהודים ניתן לפליטים הפלסטינים ?

x a m

New member
אני מבין שזה קטע חדש אצלך

לפנטז שכל כותב שמעמת מדי פעם את הפרופוגנדה הגבלסית שלך עם המציאות, הוא איזה סטוקר נלהב. לטעמי הירידה האוטומטית לגופם של כותבים הינה התחמקות מגושמת מתוכן הדברים הנכתבים (בגלל שבדרך כלל אין לך שום נימוקים אינטליגנטיים).
אבל מי יודע, אולי הפנטזיה על ה"מעריצים המסתוריים" זה אשכרא הריגוש שלך בחיים.
בכל אופן, לא בקטע של ניפוץ פנטזיות או משהו, כמו שכתבתי לך בעבר: אתה הוא שנובח הכי חזק פה, ומכאן כל הצומי.

מקווה שהפעם לא נעלבת.
שנה טובה :)

קח 12 ש"ח ותקפוץ לארומה ותפנק את עצמך בקפה הפוך גדול בלי קף

אל תגזים בסוכר

למעלה