אני משתדל לדלג על הודעותיך באקטואליה,
כשבעבר, הטרחתי את עצמי לקרוא מהודעותיך, לא מצאתי בהן הודעות עם חוכמה כלשהי שאפשר וכדאי להתעמק בהן, לכן איני טורח לקרוא את מרבית ההודעותיך.
לגופו של עניין, הסבירו לך כבר וגם אני כתבתי לך על כך שמצבה של ישראל שונה מכל מדינה אחרת באזור, אתה מתעקש לחזור כמו סביבון לאותה נקודה.
אני אנסה להסביר לך שוב, הפעם אסביר ממש לאט כדי שאולי תבין משהו:
ישראל וסוריה מוגדרות כמדינות אויב, אם האופוזיציה בסוריה היתה מתנערת מהמצב ומצהירה שלאחר הפלת אסד הם ישאפו ליחסי שכנות עם ישראל אפשר היה אולי למתוח מקורת על ממשלת ישראל שאינה מרימה את הכפפה, אבל מנהיגי המורדים הכריזו לא פעם ולא פעמיים שהם רואים כצמם אוייבים של ישראל וכשייסיימו עם אסד הם יתפנו לטפל בישראל, ואתה מצפה שישראל תקלוט לשטחה אוייב מוצהר ? האם אדם בר דעת יכניס לכיסו נחש צפע ? זה מה שאתה מצפה מישראל, לתעלם מהסכנה הכרוכה בכך ולאפשר לפליטים סוריים שאף אחד לא יודע מה הם צפויים לעשות, מעבר חופשי ? אתה רציני ? אם כן אז אתה מוכיח שצדקתי כשקבעתי שמטומטם כבר לא תהיה...
גם הסיוע שישראל מגישה, בין אם ממוסד מטעם גורם רשמי ובין אם לא רשמי ע"י מתנדבים מישראל בידיעה, או ללא ידיעה, של הממסד, הוא עדיין רב יותר מכל מה שישראלי כל שהוא יכול היה לצפות ממדינה ערבית כלשהי אם היה נקלע לצרה. את נחת זרוע מדינות ערב הרגשנו, אני יליד עיראק וכל בני משפחתי נאלצנו לעזוב וכל רכושינו הוחרם שם, אות וסמל להומניות הערבית.
אם כבר מדברים על הומניות ערבית, בעיתונים בעיראק מתחו ביקורת על הממשל שאינו חוסם את דרכם של היהודים למדינה הציונית, מאמר במערכת באותו עיתון נכתבה תשובה למותחי הביקורת ונאמר שם: אחינו הפלסטינים הפסידו במלחמה וכתוצאה מכך איבדו את רכושם, עכשיו שהיהודים עוזבים אנו ניקח את כל רכושם ונפצה בכך את הפליטים הפלסטינים, נו אדון גוי ואבוי, תוכל לשים יד על הלב, ולספר לנו כמה רכוש של יהודים ניתן לפליטים הפלסטינים ?