ועוד- מדוע אין הוריקנים בים התיכון?

ועוד- מדוע אין הוריקנים בים התיכון?

מהם שלושת התנאים הנחוצים להתפתות הוריקנים? איזה מהם לא קיים באזור הים התיכון ואזורנו?
 

יניב ריז

New member
2 מרכיבים שחסרים בים התיכון

1-טמפרטורת ים גבוהה. 2-שטח ימי גדול מספיק (כמו אוקינוסים) שיהיה לסופה מאיפה לצבור "תאוצה".
 
טמפ´ גבוהה יש - בקיץ סביב 30 מעלות,

להזכירכם הוריקן צריך לפחות 27 מעלות של פני המים. התנאי השני שרשמת אכן נכון - הים התיכון קטן יחסית ולכן אספקת הלחות מעטה ומוגבלת (למרות שתושבי החוף לא יבינו על מה אני מדבר בשל הזיעה הרבה), אבל הים התיכון לא מספק אנרגיה רבה וזה מונע התפתחות הוריקן. מה התנאי הנוסף הדרוש להוריקן ולא קיים בקיץ באזורנו????
 

אסף עטר

New member
וברצינות

המים אמנם חמים בקיץ אבל האטמוספירה יציבה לקיום הוריקאן דרש מים חמים , אספקת לחות רבה ואטמוספירה בלתי יציבה
 
עטר, קבל ח"ח. כל הכבוד תשובה מלאה

אכן המים חמים, אפילו חמים מאוד, אבל אין הרבה לחות ואין הרבה אנרגיה בשל גודל הים התיכון שהוא קטן (מעין "אמבטיה" סגורה) והכי חשוב היציבות האטמוספירית שנובעת מהתמוככות של הרמה הסובטרופית בקיץ מעלינו, למרות שיש מערך לחץ נמוך - שלוחה של האפיק הפרסי (השקע המונסוני)
 

יריב71

New member
הוריקאן מתפתח מסערות טרופיות...

וזה לא קיים בים התיכון. בכלל הים התיכון צפוני מידיי (החלק המזרחי הוא הדרומי ביותר והוא מצפון לקו-רוחב 30 מע´). בקיץ אזור הים התיכון מושפע ברובו מרכס סובטרופי שמונע הווצרות של שקעים טרופיים או בכלל גשם "טרופי". בכל זאת לפעמים בסביבות אוקטובר-נובמבר נוצרות בים התיכון סערות אקסטרה-טרופיות הדומות במראה להוריקאן. המאפיין העיקרי של המערכות האלה הוא העדר חזיתיות ברורה ותצורת עננים ספיראלית. עומק השקעים האלה עשוי להגיע ל-980-990 מ"ב ואף מתחת לזה. הן בדרך כלל נוצרות בים היוני (שהוא החלק הרחב ביותר בים התיכון).
 
למעלה