ועוד משהו להפעלת התאים האפורים...

אנימו

New member
ועוד משהו להפעלת התאים האפורים...

מי יכול להשכילנו בנושא צמח הצבר שחלק מאתנו ומצאצאנו מכונים על שמו? מנין? לאן ? איפה ומתי?
למתאמצים.

י מ י ת 2

New member
צברים

היי אנימו ,איני יודעת פרטים עליהם אני רק זוכרת שאמא שלי היתה מכינה קומפוט טעים מאד מהסברס האדומים הקטנים. הריר כבר נוזל לי. בתיאבון ויום נעים

הצבר הוא צמח מדברי עם עלים גדולים מ

מאוד, צמח מרפא, הצמח נקרא קקטוס, בגלל שהוא גודל במדבר בעיקר,ברפואה האלטרנטיבית משתמשים בו לריפוי דרכי השתן, מכינים מהעלים שלו ריבות מאוד מיוחדות כמובן בלי קוצים

שלום לכולם, מהעלים שלו מכינים גם

אוכל מיוחד, אם אני לא טועה, זה במקסיקו.

מוצא הצבר מרמות מקסיקו

הוא הועבר בידי הכובשים הספרדים לארצות טרופיות, סובטרופיות ובכללן לארץ ישראל. לצבר מאות קוצים קטנטנים בעלי כושר חדירה רב (Tell me about it). לצמח כושר הסתגלות מדהים למגוון רחב של סוגי אקלים, ובמיוחד ליובש. הוא מסוגל להתרבות מכל ענף שנושר. פירותיו אובליים בעלי ריח נעים ובעיקר טעימים. לאחרונה פותח זן בישראל דל קוצים בשם "עופר". אני מכנה אותו "סינטטי", בדיוק כמו שהרגו לנו את האבטיח עם הרבה גרעינים, המציאו אבטיח דל גרעינים והרגו לו את הטעם ובעיקר לקחו לנו את הכייף. לדעתי קיבלנו אנחנו ילידי הארץ את הכינוי "צברים" משום שאנחנו מתוקים כמו הפרי, עוקצנים כמו קוציו ובעלי כושר השרדות והסתגלות לכל מצב

deebeebee

New member
ובארוחת בר המצווה של הבן שלי

הקייטרינג הכינו סלט מעלי הצבר. אני לא זוכרת מה היה שם אבל אני זוכרת שזה היה טעים ומיוחד.

מיכה, כתבתי שהצבר ממקסיקו, לא

טעיתי!!!! הזכרון עדיין עובד, טפו טפו!!!! צירפתי תמונה איך שאישה מכינה אוכל ממנו.

ora11

New member
בוקר טוב לחברים../images/Emo24.gif

ראשית הפרי אצלינו נקרא סברה אחג וברבים סברס. בקיץ מטילים על ההרים וקוטפים סברס עם מקל ובקצה קופסת שימורים מגלגלים את הסברס על הדשא והקוצים יוצאים. מקלפים ושמים במקרר אח איזה טעם גן עדן. הסברס בלי הקוצים זה לא זה בעיני.

נֵנָה

New member
אורה'לה הזכרת לי. גם אנחנו היינו

קוטפים כך את הסברס שגדלו כמובן פרא במקומותינו... אבל לנו לא היה דשא ליד השיחים והיינו מגלגלים אותם על החול כשידינו מוגנות בכפפות או בעזרת סמרטוט עבה. ואוי לו למי שנתקע לו קוץ ששרד, בלשון, איזה סבל ועינוי, אפילו עם פינצטה קשה למצוא ולהוציא כי הם היו כל כך דקים ושקופים... בכל זאת לא התיאשנו ותמיד נמשכנו לפרי המתוק הנפלא והעסיסי הזה... הייתי אוכלת ברצון סברס בלי קוצים ומצדי גם שיהיו בלי גרעינים

ועוד משהו מעניין בנושא, בירוחם היה

מקום עם מאות דונמים של צבר, שקראו לו צבר אורלי, והוא נסגר מכמה סיבות שנה אחת לא היו מספיק תיאלנדים לקטיף שנה אחרת לא אישרו להם מים לחקלאות ואז השקו עם מיי קולחין, ועוד כמה סיבות פוליטיות שלא נכנס אליהם זה היה מפעל ייצור אדיר שסיפק עבודה כמובן לתושבי ירוחם שלא נדבר על מאות דונמים של צבר שמוזנח חבל היו מכינים שם ריבות מאוד מיוחדות,וטעימות וכמובן הפרי היה מעולה

emmy5

New member
אנימו ,יש לי שני צבריים ,מלא קוציים

צבר ======== צבר, סוג צמח קוצני ממשפחת הצבריים . מוצאו של הצבר מאמריקה ויש בו כשלוש מאות מינים הגדלים בר. הצבר בעל פרקים בשרניים מאוד, בדרך כלל צבעו ירוק, גובהו יכול להגיע עד למטרים אחדים. בישראל רווח המין צבר מצוי, שפריו, הנקרא בלשון עממית "סברס" מתוק וראוי לאכילה. השם צבר משמש בתרבות הישראלית ככינוי לילידי הארץ. הצבר המצוי (Opuntia vulgaris) מין מהסוג צבר. מוצאו מרמות מקסיקו והוא הועבר על ידי הכובשים הספרדים לארצות טרופיות וסוב-טרופיות , ובכללן ארץ ישראל. הצבר המצוי הוא קקטוס סוקולנטי (עסיסי) שגובהו כשלושה מטרים. הענפים אובָליים (אליפטיים) ושטוחים. רוחבם בין עשרים לארבעים ס"מ, צבעם ירקרק-כחלחל ובהם שניים עד חמישה קוצים שאורכם שלושה עד חמישה ס"מ, וכן מאות קוצים קטנטנים דמויי קרס ובעלי כושר חדירה רב. הצמח בעל כושר הסתגלות למגוון תנאי אקלים ובמיוחד ליובש. כמו-כן הוא מסוגל להתרבות מכל ענף שנושר לקרקע, ומשום כך הצליח להתביית בכל ארצות גידולו. בחלק מהן אף הפך למטרד קשה המאיים על שדות תרבות ומרעה. נהוג לגדלו לשני שימושים: האחד כגדר הפרדה והשני, לשם מאכל פירותיו. פרי הצבר עגלגל-מוארך, צבעו ירקרק כתום וציפתו מתוקה, רכה וריחנית.

maxima

New member
מה שאני יוגדעת על סברס...

זה שהוא טעיםםםםםםםםםםם...

odo13z

New member
סברס......רוטב.

אכלתי פעם במסעדה "צרפתית-איטלקית" (פלצנית) בבית לחם הגלילית. מנה ראשונה - כבד אווז על מצע משהו , לא זוכר עם רוטב סברס. המחיר היה שערורייתי , אבל העם מעולה. כמו כל דבר בחיים - איכות עולה ביוקר. (אני יודע.לא תמיד)

p a l o m a

New member
איזה שרשור מעניין...אין לי ממש...

מה להוסיף.. איזה ידע הולך פה.. יופה.. כשהגענו ארצה שלחו אותנו לגור בבית שהיה "רכוש נטוש" כמובן... וליד הבית צמח צבר ענק עם פריחה צהובה מדהימה.. הסימן של הבית היה הבית ליד הסברס... כמובן שהורי לא נהתקרבו לשיח וגם לא נתנו לנו להתקרב כי בפולניה הם לא הכירו אותו..עד היום אני מרגישה את הקוצים שהיו נתקעים בכפות הידיים שכשהיינו קונים סברס מהילדים שהיו מוכרים אותם ברחוב מתוך פחים של מלפופנים משומרים .. היה טעים.

אנימו

New member
אממי-אני רואה שהקוצים של הסברס

גרמו לך להציץ אלינו...
במקרה הזה כל האמצעים כשרים ובלבד שתציצי!

emmy5

New member
אנימו ,אני פוזלת כל הזמן ,בפורום

לא תמיד ,מוצאת את הידיים והרגלים ...מזל שמצאתי שפם ,קוצים חה חה חה ..אבל אם את כאן ,נעים לי ,להיות איתכם

אנימו

New member
אממי-זה בסדר. פעם את מוצאת ידיים

פעם אחרת רגליים, כמו כולנו וככה נוצר לאט לאט הגוף
ובסוף נלביש עליו את השמלה ה...כחולה

למעלה