ועוד משהו מחבובית

פ י ו ל ה

New member
טוב אז מה שהיא אומרת שם מוסכם

אני מניחה על כולנו. אני רק רוצה לפגוש את הבן אדם, השחקן הזה, שלפי דבריה הוא אחד מיני רבים, שחש צורך להתנצל על היותו שחקן בהצגת ילדים.
מילא שאחרים יראו בדבר מקצוע בזוי אבל השחקנים עצמם? עדיף שלא יעלו על הבמה אם הם לא רוצים להיות שם, אחרי זה זה גם נראה ככה..

ובקשר לתפיסה הכללית שניתן לזלזל באינטליגנציה של ילדים, להמעיט ברגישות האסטית שלהם או בצורך שלהם באיכות אומר רק שמה שאנחנו מחנכים זה מי שגדל לנו להיות.
ועכשיו אחרי שהבהרתי את דעתי בנידון, אני מרשה לעצמי להוסיף גם זווית אחרת ולומר שגם בתאטרון למבוגרים יש לפעמים חלטורות מזעזעות שלא ברור איך נתנו להם במה שלא לדבר על שחקנים מזעזעים..וזה ככה בכל מקצוע, יש טובים יותר וטובים פחות. אז גם הגיוני שיהיו הצגות איכותיות יותר לילדים והצגות פחות.

אנחנו יכולים וצריכים להמשיך ולדחוף להגדלת נתח האיכות במשוואה הזו ובמקביל להשתדל לקחת את ילדינו לדברים ששווים את זה ולחנך אותם להבחין מה יותר טוב ומה פחות טוב. גם בהצגה פחות טובה אפשר מאוד להינות אבל אפשר אחר לדבר על זה ולחשוב ביחד מה הפריע לנו או מה היינו עושים אחרת, לפתוח לילדים את המחשבה בנושא ולא לקחת את הדברים כהוויתם.

אשמח לשמוע דעתכם בעניין :)
לילה טוב!

קראתי , מסכימה עם פיולה

לצערי יש זלזול בהצגות ילדים וכמו שנאמר בסוף הכתבה, הרבה הורים שנמצאים עם ילדיהם בהצגה "מפספסים" אותה. הייתי שבוע שעבר ב"דודי שמחה" הצגה של 2 שחקנים שאחד מהם הוא בובנאי המפעיל את בובת הילד + עוד 3 בובות. מבחינת החינוך ודוגמה אישית של ההורים - אין ספק שהילדים בקהל היו צעירים מידי ורובם לא הבינו את השפה. לפי התרשמותי מההורים המלווים אין לי ספק שלא רק שהביאו ילדים צעירים מידי, רובם לא טרחו לתווך את ההצגה (מבחינת בעלי מקצוע כמו - נגר, אופה ועיברית גבוהה) הם בטוח גם לא טרחו לחשוף אותם לסיפור לקראת ההצגה וחבל.
אישית נהניתי מאוד וגם בתי (בת 9). ההצגה מאוד מושקעת ומבחינת תפאורה - פשוטה אך מרשימה, טוב לפחות לעניות דעתי.
לא מפתיע אותי העניין של החלטורות הרי בכל מקום זה קורה, אז למה שקהל יעד של ילדים יהיה שונה
אישית אני שונאת את הזלזול הזה. בעבודה שלי ובחיי היום - יום לעולם לא אזלזל בילד. חוץ מזה אני כ"כ נהנית לעבוד איתם ....
לגבי מה שפיולה אמרה על חינוך להבחנה - כאמא אני תמיד מדברת עם ילדיי על החויות מההצגה - האם נהנו? ממה? וכ'ו...וגם לומדת מהם - לפעמים פתאום דברים שהתרשמתי מהם בצורה מסוימת נראים לי אחרת מנקודת מבטם.

ואני חושבת אחרת ...כל הצגה מבחינתי היא מיוחדת

אני בעד הצגות איכותיות אך גם לחלטורות יש הרבה מקום בלב....בכל הצגה ומופע אני מוצאת קסם מיוחד [במיוחד בהצגות רחוב ]
אני מכבדת כל שחקן וצריך לדעת להתאים הצגות לגיל הילד . מי שחושב שההצגה היא חלטורה שלא ילך! אני ראיתי הצגה[ ולא אנקוב בשם התיאטרון]
עם מלא תשבוחות ופרסום מפה ועד ל...... בתכלס.....היה משעמם,פלצני ברמות וממש לא התאים לגיל 3 כמו שנכתב בפרסום . חלק ניכר מהילדים בכו קמו ויצאו...ולא זאת לא היתה חלטורה
זאת הייתה הצגה פלצפנית עם הרבה יחסי ציבור!
לסיכום: לדעתי חשוב לראות מופעים שונים ולהתרשם ממה שרואות עיננו ולא ממה שהן קוראות.
שבוע טוב
דבוש

פ י ו ל ה

New member
דבוש אני לא חושבת שדברינו סותרים

נכון שיש הצגות טובות יותר ופחות ויש מקום להכל. נראה לי שההבדל הוא בהגדרה שלנו למה זה חלטורה.. כי יכול להיות עבודה ספונטאנית ומהירה ומאולתרת עם כלום תקציב שתהיה מעולה ואז יש גם "חלטורות" שיכולות להיות מצוינות. נראה לי שקינמון ואני התכוונות (קינמון תקני אותי אם אני טועה) כשאמרנו "חלטורות" יותר להתייחסות של ההפקה אל ההצגה כאילו באו לעשות שם איזה עבודה יוצאת ידי חובה כזאת שפעמים לא מכבדת את העשייה.
וכן, זה בהחלט מתסכל שיחסי ציבור לצערינו לא תמיד מעידים על איכות...הרבה פעמים דווקא להפך, דברים טובים מדברים בעד עצמם והפקות ענק מתוקשרות עונות לפעמים על צרכים אחרים. יש כל מיני סלבריטאים מעורבים ושיקולי הפקה ולא בהכרח קהל הילדים כמה שזה ישמע אבסורד... לפעמים הילדים הם מסמרים בתוך תעשיה שמגלגלת קופות וחושבת איך למכור כרטיסים ולהרוויח. לפעמים זה מצליח להם להיות גם חינוכים או איכותיים על הדרך ולפעמים זה יוצא להם סתם לא משהו.
אני חושבת שבסופו של דבר כמו שאמרתי קודם, חייב להיות מקום להכל ואנחנו צריכים לדעת להתבונן וללכת וללמוד להיות כל מיני סוגים של קהל.

פיולה, מסכימה איתך בהחלט. הכוונה שלי בחלטורה

היא בדיוק כפי שהגדרת. דבי גם איתך אני מסכימה ראיתי המון הופעות רחוב בארץ ובעולם וחלקן היו נפלאות....ובהחלט אהבתי את אבחנתך לגבי שיפוט עצמי ולא להסתמך על הביקורות...

לא הספקתי למצוא את הזמן לקרוא את המאמר בשקט

בימים אלה ובשל העומס אני סובל קצת מסוג של הפרעת קשב וריכוז,מנסה ולא מצליח להתמקד ולהתרכז.
אנצל את חג שבועות כדי לעשות זאת בסבלנות וגם להגיב על הדברים,
כבר עכשיו התגובות שנכתבו גורמות לי להבין שללא ספק יהיה לי מה לומר בנושא!!!
אגב תגובות...עין הרייטינג מגלה כי 54 גולשים קראו את ההודעה ועד כה הגיבו רק 4...
זה נושא חשוב שנוגע לכולנו והייתי שמח לשמוע כמה שיותר דעות שלכם על המאמר ובכלל בעניין.
מחכה לשמוע ותודה מראש על שיתוף הפעולה שלכם

למעלה