ועוד משהו שלמדתי

ronnyw

New member
ועוד משהו שלמדתי

אני משתדלת לשתף אותכם בכל המידע החדש שנופל עלי, אולי תמצאו בזה עזרה, או לפחות תכירו עוד פאן... החלטתנו להיות מוכנים להעביר את אימא למוסד סיעודי. "מוכנים" פרושו להחליט על מוסד מתאים, ובמידת הצורך - לא להתקשקש עם חיפושים (כפי שאני תמיד גורסת - להקדים את המחלה...). אז הינה קצת מחירים: המוסדות ה"פשוטים", כלומר צפופים, שלושה חולים בחדר - 9,000 ש"ח. לא מצאנו משהו יותר זול. המוסד "הכי הכי" שראינו - מחלקה קטנה ואינטימית בבנין חדיש ויפהפה עם הרבה עובדים - 16,700 ש"ח. לא פחות... רק במוסד זה יש להוסיף עלות תרופות וחיתולים. ביניהם יש מקומות סבירים באזור - 12,000 ש"ח. קשה מאוד להעריך את רמת הטיפול בחולה בעת העדר המשפחה. דווקא הצוות באחד המקומות הזולים עשה עלי את הרושם הטוב ביותר, אבל לך תדע. היחס הכמותי בין מטפלים לחולים טוב יותר המקומות היקרים. קחו בחשבון שהחולים שלנו לא מתרשמים מרמת הארכיטקטורה וצבע הקרמיקה, אבל המשפחות דווקא כן... עוד בעניין עלות: משרד הבריאות משתתף בעלות, אפילו בכולה, אם לחולה (ולילדיו !!!) אין נכסים או הכנסות. כלומר, מי שרוצה מימון של משרד הבריאות, צריך לחשוף בפני המשרד את כל ההכנסות והרכוש של החולה (כולל הדירה בה הוא גר. לדעת המשרד, אם החולה עובד למוסד - עליו להשכיר את ביתו !!) אחרי שימוצה כל רכושו, מבקשים סיוע מהילדים על פי הכנסתם. רק כששם אין מקורות מימון - המשרד משלם. כלומר - הבשורה הטובה היא שאין חולה שנשאר ללא סידור, גם אם אין לו שום מקור הכנסה. בכל המוסדות בהם ביקרתי משתדלים להעסיק את החולים במשך היום (שזה יתרון גדול על פני הישיבה הבטלה והבהיה האינסופית בטלביזיה בבית) , מוציאים אותם מהמיטות, מספקים תמיכה רפואית סבירה (שוב, עד כמה שאפשר לברר בשאלות) וקשובים לבקשות מיוחדות (אוכל דיאטטי או מרוסק, תלית תמונות ומזכרות בחדר וכו'). אנחנו, כמשפחה, מנסים "למשוך" עוד קצת בבית.

ענתי44

New member
רוני../images/Emo140.gif

ראשית, שאפו על המידע שאת טורחת ליידע את כולנו. קראתי את דבריך, ואני רוצה לשאול אותך שאלה, שהיא גם עבור אביך וגם עבור מכרה שלי. מצפים שדירה תושכר אבל מה על בן הזוג שנותר. המכרה שלי, פנסיונרית ללא פנסיה , לא יכולה להשכיר את הנכס, לאן תלך בגילה המתקדם לרחוב? וחמור יותר כשבן הזוג של החולה היוצא לבית אבות, בעצמו במצב קשה, כמו אבא שלך. מה יהיה על אדם כזה? האם יש למשרד הבריאות תשובה לזה?

רוצה עוד פרטים

שלום רוני, גם אנחנו כמשפחה החלטנו להתארגן מראש ולברר על מוסדות . אם אתם מחפשים באזור המרכז-שרון , אשמח לקבל מימך פרטים נוספים אודות המקומות שראית , כמו למשל- שמות המוסדות . האם יש מקום ספציפי לחולי דמנציה? מחלקות סיעודיות? את יכולה לחזור אלי גם במסר אישי (במידה ולא נהוג לרשום שמות). תודה

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifעוד אינפורמציה

בעמותת אלצהיימר יש ידיעון ובו פרסומים של רוב המוסדות המיועדים לחולים דמנטים. תפנה אליהם וישלחו לך ברצון ובשמחה. אסתר

ronnyw

New member
לנסיכת האמבטיה

אני מחפשת בדיוק בשרון... אני תושבת רעננה. אכן, כללי הפורום אינם מאפשרים המלצות במסרים, לכן אני שולחת לך מסר אישי עם מס' הטלפון. אשמח לחלוק איתך כל מידע שיש לי.

ronnyw

New member
ענתי, לגבי שאלתך

נאמר לי בפירוש, שאם בן הזוג הבריא (יחסית, כמובן) נשאר בבית, אזי הבית לא נחשב, ולא מצופה מהמשפחה למכור או להשכיר אותו. גם חלק מההכנסות לא נלקח (לצערי לא שאלתי על המספרים המדויקים). עוד אמרו לי שהתהליך לא קצר (לפחות שלושה חודשים), מה שאומר שאם המקרה דחוף (נניח ירידה חדה ביכולות שמחייבת אישפוז מיידי), יש לממן בנתיים מהכיס קרוב ל- 30,000 ש"ח. הכסף יוחזר משיתקבלו האישורים, אבל מה יקרה אם לא יתקבלו (כנהוג במקומותינו), או אם התהליך יקח חצי שנה? בקיצור - הנושא הכספי חוזר וצץ כל הזמן והוא כאוב כאוב... אבל אוסיף גם מילה טובה: אימא זכאית למחצית חוק סיעוד. קיבלנו עבורה ימי ביקור המועדון לחולי אלצהיימר. כיוון שאושפזה - הזכאות הופסקה. משחזרה הביתה ביקשתי להמיר את הזכות לשעות מטפלת. התהליך לקח שבועיים (אפילו פחות !!) והבקשה אושרה....

ronnyw

New member
ענתי, עוד שאלה שלך שלא עניתי עליה

שאלת על אבא שלי. אנחנו מתלבטים. יום אחד אני בעד לשמר את שניהם בבית, יום אני בעד להוציא את שניהם למוסד (+ המטפלת שתשהה איתם שם חלק משעות היום) ויום אחד אני חושבת להוציא את אימא שלי בלבד. בקיצור - אני לא יודעת מה טוב להם ביחד או כל אחד לחוד, מה טוב לנו, מה טוב בכלל ואוכלת את הלב. ככל שעובר הזמן, וככל שאנו נתקלים בעוד בעיות רפואיות, אני מתחילה לחשוב על העברת שניהם לאותו מקום + אחת המטפלות. אני מחפשת מקום שקרוב אלי, כך שהמטפלת תוכל לשהות בביתי, ולסוע "ליום עבודה רגיל" במוסד מידי יום. תחשבי רק על העלויות.... מה שכן, במקרה כזה נוכל "לסגור" את הבית של ההורים, ולחסוך את עלויות החזקתו (אין לי כוונות להשכירו, כי זה יכריז על התהליך כלא-רוורסבילי....) אגב, אם היה מדובר רק באימא - הייתי מעבירה אותה בלב שקט.

ענתי44

New member
תודה על המידע

ברשותך אעביר אותו לאותה אישה. באשר אליכם, אכן בעיה לא פשוטה. מאחלת לך ולאחיך שתקבלו את ההחלטה הנכונה. ואת צודקת. כשאת תמיד אומרת שהפתרון הוא של הרע במיעוטו.... מחזיקה לכם אצבעות

רוני, נכון שכל ההרשמה לוקח כ-3 חודשים

עד שהמשפחה מקבלת קוד ממשרד הבריאות, הדוד של אישי עד שנתנו לו קוד הוא כבר נפטר, אחרי שנפטר התקשרו ממשרד הבריאות שיש לו קוד, אבל לפני כן הכנסנו אותו לתשושי נפש מבית החולים ישירות לבית אבות ועוד לא סידרנו אפילו את האישורים רק מעובדת סוציאלית של בית החולים,ושילמנו 4500 ש"ח כל חודש עד הקוד.

פנטזי1

New member
היי ענתי

אני מצרפת את הלינק של משרד הבריאות בקשר לאישפוז סיעודי תוכלי לקרוא שם ולמצוא תשובות לכל השאלות הללו http://www.health.gov.il/download/forms/a2699_mk24_05.pdf

מה שנקרא "מוסיף דעת מוסיף מכאוב"

גם אנו עשינו את זה, בעבר, עם אבא וסידרנו לו את הכל, אחרי שחשפנו את חיינו הפרטיים עד תום, ואושרה זכאותו להכנס לבית אבות. הוא לא רוצה, אמא גם היא עומדת בסירובה. בינתיים - העובד הזר מטפל באבא וזה רק שאלה של זמן להכניס גם עובדת בשביל אמא. היא כבר לא אוכלת, כי היא לא זוכרת לאכול.

אסתרס

New member
../images/Emo24.gifאכן קשה וכואב מאוד

טיפול בהורים חולים הוא דבר קשה מאוד. אני זוכרת שלאחר מות אימי, אבי סילק את המטפלת ולא הסכים לשום סידור. וככה חי לבד בסרבנותו ובעקשנותו עד מותו. ולי לא היה מה לעשות. בלילות לא ישנתי מחשש מה יקרה לו שם לבדו ! כשקראתי את מה שכתבת עלו לי דמעות כי נזכרתי במה שהיה.ולכן אני מגיבה. אין לי מה לייעץ לך, אני לא הצלחתי אז עם אבי. ועד היום יש לי רגשי אשמה, אולי הייתי צריכה ליהיות יותר תקיפה,אך אבי היה צלול לחלוטין עד יומו האחרון בן 94 היה במותו, ואי אפשר היה לשכנע אותו להכנס לבית אבות.או לקבל סיוע. הוא היה מה שקוראים "עצמאי בשטח". לילה טוב וחיבוק מאסתר.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif רוני יקירתי

אני כל כך מזדהה איתך בהתלבטויות שיש לך לגבי אישפוז מוסדי. גם אצלנו, הילדים כל הזמן אומרים לי להתחיל לדאוג לאישפוז ליוד. אז לפני שנה כבר הסכמתי שניגש לראות מקום שהומלץ עליו באזור שלנו ובאמת המקום נראה לי נאה ומתאים. אבל אז זה היה ממש מוקדם עדיין מכדי להתחיל בהליכים הבירוקרטיים של משרד הבריאות, כי אנחנו ניאלץ לבקש קוד של משרד הבריאות. מאז מצבו של יוד התדרדר עד מאוד אבל הוא עדיין הולך למרכז היום. הוא בקושי הולך באופן עצמאי, אדיש לגמרי, מתקשה כבר בהבעה ובדיבור, שלא לדבר על הזיכרון ועל השליטה על הסוגרים... הילדים אומרים שצריך להכין את הניירת ולבקש את הקוד, אבל אני לא מסוגלת להתחיל בהליכים האלו בכלל. יש לי התנגדות לא רציונלית להוצאתו מן הבית. אני חושבת שעדיף לקחת מטפל או מטפלת ולהמשיך להחזיק אותו בבית בשלב שכבר לא יוכל ללכת למרכז היום. גם את הניירת למטפל זר לא הכנתי. אני לא מסוגלת להביא את עצמי לטפל בדברים האלה ואומרת תמיד שאם יהיה צורך מיידי, נטפל בו בבוא הזמן. לא רוצה להכין שום דבר מראש... אני יודעת שזה לא נכון אבל קשה לי מאוד עם זה. לכן אני מאוד מבינה את הרצון שלכם להחזיק את אמא ואת אבא בבית, בדירה שלהם עם מטפלות ולא להוציא אותם מהבית כל עוד זה אפשרי... מחזקת את ידיך ושולחת לך חיבוק ענק וחם

למעלה