ועוד סקירה של הפרצופים של מרוני בגמר הקפיצות

trilliane

Well-known member
מנהל
ועוד סקירה של הפרצופים של מרוני בגמר הקפיצות

http://www.buzzfeed.com/jpmoore/mckayla-maroney-fell-won-silver-let-out-her-inne
קופצת גדולה, ללא ספק, אבל יש בהתנהלות האישית שלה משהו מאוד לא נעים לצפייה. ייתכן שהיא בן אדם מקסים ואישיות נהדרת אבל העובדה שהיא הרשתה לעצמה להתנהל כך מול מצלמות מלמדת שיש לה עוד הרבה מה ללמוד על להפסיד בכבוד (ובכלל, בהפגנת אישיות). אני מניחה שהיא התנצלה באתר שלה (או בטוויטר או במה שזה לא היה) כי הבהירו לה (והיא גם בטח קלטה לבד) שהיא עשתה לעצמה נזק תדמיתי.

אני חייבת לציין שגם לפני הקפיצה השנייה היו לה הבעות מאוד מתנשאות; אולי לא במכוון או במודע, אבל החיוך אחרי הקפיצה הראשונה הוא כזה "בוודאי" (אם כי יש לציין שהיא נחתה קצת מחוץ לשטח המותר ואז קפצה פנימה כדי לתקן) וכל שפת הגוף שלה שידרה ביטחון עצמי מופרז, מעין "קטנטן עליי כל הגמר הזה, תנו לי כבר את הזהב ונגמור עניין". אולי השאננות הזו גרמה לה לחוסר ריכוז שהביא לנחיתה הכושלת בסוף הקפיצה השנייה (שלטעמי הייתה אמורה למנוע ממנה גם את הכסף, ואם החוקה תשתנה זה מה שיקרה כנראה בעתיד).

Itgs

New member
העניין הזה מיצה את עצמו מהר לדעתי

אני מכיר את ההתנהלות של מרוני מאז שהיא עלתה מהג'וניור, ומאז ומעולם ההתנהלות שלה הייתה זהה - יש לה הרבה מאוד בטחון עצמי, היא לא מסתירה את זה והיא גם לא רואה סיבה/לא מבינה שיש סיבה להסתיר את זה. ואולי אפילו אין.
העניין או שעד האולימפיאדה, בכל מה שקשור לקפיצות, השליטה שלה הייתה מוחלטת. אני זוכר שנכתב בעמוד שלה בפייסבוק לפני כמה חודשים (בתקופה שרצו ספקולציות על הנבחרת, לדעתי קצת אחרי התחרות באיטליה) שדיי ברור שמרוני תזכה בזהב בוודאות בקפיצות. זה לא ממש היה נתון לוויכוח. זה היה דיי ברור לכולם - ואני מודה שגם לי.
אבל אין מה לעשות, מפשלים, וזה מתפוצץ בפרצוף. גם לי זה קרה בעבר (בנסיבות שאינן אולימפיות או בין-לאומיות כמובן), וכל אחד מקבל את זה אחרת. לדעתי, ואני מאוד מחבב את מרוני, היא פשוט לא בוגרת מספיק. יותר מזה, אני לא יודע מה היה ולא רוצה להשמיץ, אבל אני חושב שהיא לא הבינה את המשמעות או הבעייתיות של האופן שבו היא התנהלה עד שהעירו לה על זה שזה לא מצטלם טוב. יש לה הרבה מאוד מה ללמוד מוויבר (ההערכה שלי אליה גדלה אחרי האופן שבו היא קיבלה את ההפסד, והיא הייתה גדולה מאוד עוד לפני כן).
הדבר האחרון זה ה- meme שנוצר על זה ברשת - כמובן שזה מרגיז אותי, אבל אין ממש מה לעשות עם זה. בעיני זה מוציא שם רע מאוד לענף בכלל ולמרוני בפרט. מבחינתי - היא התנצלה וגמרנו. זה הפסיק להיות מצחיק אחרי שתי תמונות מאקרו. יאללה, גמרנו, בואו נתקדם הלאה.

אני מציעה לעזוב אותה

היא התנהגה כמו ילדה קטנה לרגע, יכול להיות כל אחד מאיתנו גם היה גם כן מתנהג כך באותו רגע, גם אם עכשיו בדיעבד, בלי לחץ ומול המחשב אנחנו אומרים שככה לא מגיבים.
כאילו שכל אחד מאיתנו, מבוגר ככל שיהיה, לא התנהג כמו ילד קטן כמה פעמים בבגרותו לא כל שכן בגיל 16.

trilliane

Well-known member
מנהל
זהו, שחשבתי שזה רק לרגע אחד, בגלל כל הממים

אבל נתקלתי במקרה (באמת במקרה, לא חיפשתי) בכתבה הזו שממש מראה את ההתנהלות שלה מתחילת התחרות ועד סופה, וזה רחוק מלהיות רגע אחד. זה ממש השאיר בי תחושה לא נעימה לגביה.

נעממהה

New member
וואו, השמצה אחת גדולה

לא הבנתי בשביל מה. וזה באמת מיצה את עצמו.

trilliane

Well-known member
מנהל
כי התנהגות כזו מגעילה אותי ואני עוד לא מיציתי

כפי כהסברתי מעל, חשבתי שזה רק פרצוף אחד עקום, ורק כשנתקלתי בזה היום קלטתי שזה לא היה רגע אחד אלא ההתנהלות שלה לאורך כל התחרות. לטעמי זו לא השמצה, זה האופן שהיא גורמת לי להרגיש, וזכותך לחשוב אחרת ממני.

נעממהה

New member
אפשר לחשוב ולהרגיש מה שרוצים

אבל יש הבדל בין זה לבין לפרסם את זה ללא שום מטרה. במיוחד כאשר אלו לא דברים עובדתיים אלא "האופן שבו היא גורמת לך להרגיש" ובמיוחד כאשר כבר דובר על זה בלי סוף.
את שופטת אנשים לפי ההתנהלות החיצונית, אבל האם שמעת אותה בראיון כלשהו, והיו הרבה, אומרת שהתחרות הזו קטנה עליה? שהיריבות שלה לא שוות או משהו? תאמיני לי שאני שמעתי הרבה ראיונות איתה וזו בכלל לא הייתה הגישה. היא ידעה שהיא הטובה בעולם וצריכה לעשות את מה שהיא יודעת כדי לזכות בזהב, לא זלזלה. זו לא יהירות אלא מודעות עצמית. אז לפי מראה עיניים את שופטת? ואם הפרצוף שאת מפרשת כמתנשא (בזמן התחרות) הוא הפרצוף שלה כאשר היא מרוכזת? איך אפשר לדעת?

אבל העניין הוא לא מקיילה מרוני דווקא, אלא בכלל הדרך שבה מדברים על אנשים אחרים. הדרך שבה ממהרים לשפוט ולרוץ לפרסם את זה באינטרנט.

ואם בענייך זו לא השמצה, אז הנה ההגדרה המילונית: פגיעה בכבודו של אדם או במוֹנִיטִין שלו על ידי אמירה או כתיבה של עלילת דברים, דברי גנאי בלתי מבוססים, דברי דִּבָּה.

trilliane

Well-known member
מנהל
המטרה בפורומים היא (גם) לחלוק דעות ורגשות

יש לי רגשות ודעות בנושא וזו עובדה; גם הקישור הנ"ל (שמראה שזה לא היה משהו רגעי ומנתח את הדברים בדיוק כפי שהרגשתי) ושלל הממים ברשת (על הפרצופים שלה) והביקורת שהיא קיבלה מוכיחים שזה נתפס כהתנהגות לא יאה וגם זו עובדה. בעקבות הביקורת (המוצדקת) היא פרסמה הבהרה בניסיון למזער את הנזק התדמיתי וגם זו עובדה. אז לא, אין כאן השמצה. כאמור, הסיבה היחידה שהעליתי את זה שוב היא שעד עכשיו חשבתי שזה היה סתם פרצוף אחד ויחיד שהתפלק לה באמצע ההמנון (נוסף על שילוב הידיים שגם הוא לא ראוי) ושכל הממים התלבשו עליו; הקישור הבהיר לי שזה לא היה רגע יחיד והיא פשוט לא יודעת להפסיד. אז כן, בחרתי לחלוק את זה כאן, ועם כל הכבוד, אין לי שיגעון גדלות לחשוב שהודעה שלי בתפוז מזיזה למוניטין שלה במשהו.

למעלה