ועוד סקר קטן - עבודות בית בבוקר

Iris-1

New member
ועוד סקר קטן - עבודות בית בבוקר

ולמה אני אומרת בבוקר כי במשך שאר היום את לבד בבית עד שבן זוגך מגיע. אז הבוקר מגיע שניכם קמים טרוטי עיניים מהמיטה ויש כל כך הרבה מה לעשות ולארגן את הבית והילדים עד שיוצאים. מישהו מכין שוקו, אחר מכין כריכים וכלם ביחד מכינים בגדים ונעליים ומלבשים ליד התנור. חלק עם שמחה וחלק בלי שמחה שהיו צריכים לצאת מהשמיכה החמה. אז אחרי שכולם הלכו אני יושבת לי כאן וחושבת - איך אפשר להעביר להם את הבוקר יותר נעים. בלי ויכוחים מי עושה מה. בלי ויכוחים מה לובשים היום לגן/לבית הספר. מה נועלים על הרגליים ואיפה לעזאזל שמתי את המגפיים/נעליים. ועוד אני חושבת שהתפקיד של אמא לעולם לא מסתיים. כמה שהבן זוג עוזר בבוקר תמיד תמצאי אבל תמיד שאת עושה את הדברים יותר מהר ויותר טוב ממנו. שאת יודעת בדיוק מה הילד שלך אוהב בבוקר ואיך הוא קם יורת טוב ממנו. שתא יודעת מה הילד אוהב בלחם שלו. איך להכין את השוקו. ועוד. ואח"כ העזרה הזו ביום שישי בבוקר שהשני נמצא בבית במדינה שבה עובדים היום 5 ימים בשבוע זה מסתכל. הוא מסתובב לך מתחת ל רגליים. מעולם לא יצעי לעשות משהו משלו אלא יחכה כמו כלבלב מסכן בפינה עם שאלות של מה עושים עכשיו. גמרתי לשטוף את הרצפה בסלון את צריכה עוד משהו. למה הם לא יכולים לעבור למשימה הבאה ולזכור מה הנחתת עליהם בבוקר. אוף. שפכתי. ואיך אצלכם בבית? תודה.

מתארגנים ערב קודם

לי יש רק את יובל שצריכה לצאת לגן. מיכל עדיין בבית. אז מכינים את הבגדים יום קודם ליד המיטה. מחליטים בערב מה תהיה ארוחת הבוקר (היא אוהבת בלינצ´קי שנתתי פה את המתכון פעם, אז בדרך כלל אני מכינה את התערובת בערב ובבוקר נשאר לי רק לטגן). וכמי שעד לאחרונה יצאה לעבודה לפני שהילדות התעוררו והוא היה מוציא את יובל לגן - אני חושבת שהוא יודע לא פחות טוב ממני, אם לא יותר, מה היא אוהבת בבוקר. ולגבי ימי שישי - אנחנו מחלקים בינינו את המטלות מראש. זה לא אומר שלפעמים אין ויכוחים ולפעמים אני ממש מבינה למה את מתכוונת בשני המשפטים האחרונים שלך, אבל בדרך כלל זה בסדר. ומעל לכל - עכשיו שרוב הזמן אני לבד והוא בחו"ל, אני אפילו מתגעגעת לויכוחים......

keren1

New member
אצלנו אני יוצאת ראשונה ומשאירה

לבעלי את הלבשה הילדים (3 ילדים). את הבגדים והתיקים אני מכינה. תאמיני לי אנחנו חושבות שהם לא יודעים להסתדר ואז כשאין ברירה הם לומדים (בהתחלה) טלפון כל 5 דקות אבל לאט לאט הם לומדים. אז נכון הצמה לא היתה צמודה כמו שדניאל אוהבת. אבל הוא לומד וחשוב לומר להם שהם עושים עבודה טובה אחרת מה החכמה שאנחנו נשאר עם כל העבודה. לא שווה לעשות הכל לבד (אם אין ברירה הבעל בחו"ל או במילואים אז אין ברירה). בשביל זה אנחנו זוג. אילנה אפשר לקבל מתכון לבלינצ´קי ....חיפשתי במנוע ולא מצאתי.

הוא יודע טוב כמו שהוא יודע

וזה לא בדיוק כמו שאני הייתי עושה אבל זה טוב לא פחות (ואולי יותר?). מאז שתמוז נולד והייתי בחופשת לידה אישי/בעלי/בנזוגי (אני לא מצאתי הגדרה מובחרת, למרות הדיון הקודם) היה מקים את הילדים ולוקח אותם לגן וגם היום כשכבר חזרתי לעבוד ברוב הימים בבוקר הוא אחראי על הגדולים ואני עם תמוז. והוא מסתדר מצוין. אני כמובן הייתי עושה אחרת אבל החלטתי שאם הוא עושה אז הוא עושה כהבנתו. כך זה גם בעבודות הבית. שנינו עובדים 6 ימים בשבוע ומנקים תו"כ הבילוי עם הילדים. נוצרה ביננו חלוקת תפקידים ומטלות ולמרות שלא תמיד זה בדיוק כמו שאני רוצה אני חושבת שאין לי זכות דיבור. אם אני רוצה הוא ישמח "לוותר" לי ושאני אנקה הכל, אבל אני הרי לא רוצה/יכולה/פנויה. זה מה שיש.

ofelya

New member
עזרה????

הלוואי. בחצי שעה מהקימה עד שיוצאים מהבית אני מכינה לכולנו שתייה (כבודו מקבל קפה ויושב לקרוא חדשות מול המחשב) , מנעילה את הילד, מטפלת בנגלה של כביסה , מכינה לילד בגדים לגן, מארגנת תיקים, מוציאה מעילים...

שירי ל

New member
אני לא משאירה אופציה:

פשוט אומרת: יש לעשות זה וזה וזה - תבחר מה בא לך, וככה מתחלקים.

זה גם מה שאנחנו התחלנו לעשות

אחרי שיחת המוטיבציה האחרונה שבה הסברתי לבעלי היקר שהוא הופך אותי לקלפטה ורעה ושזה לא פייר ושאם הוא משאיר כלים על השולחן אז מי הוא חושב שיפנה אותם אם לא אני, גמדי הלילה? אז הוא קלט ואז החלטנו שיושבים ביום שישי בבוקר ורואים מה יש לעשות ומחלקים ביננו והוא גם נותן לי הערכה על מתי הוא יעשה את זה כי אחרת אני מחכה ובנתיים משתגעת מהקטע - נראה כמה זמן זה יחזיק. חוץ מזה אני בעד סנקציות - אם בעלי שוכח איך מכונת הכביסה נראית, אני לא מכבסת לו וכשהוא נתקע בלי בגדים נקיים אז הוא נזכר יופי וכנ"ל עם דברים אחרים.

Iris-1

New member
כמוני כמוך. כבודו לא יעשה כלום בלי

הזמנה אישית. או שהוא עייף מהמשימות וצורח.

שירי ל

New member
אין לי בעיה עם הזמנות אישיות -

אני מוצאת שהן מחיר זעום לעומת להתפוצץ מבפנים ולחכות בזמן שבעלי אפילו לא שם לב ולא מודע למה שקורה אצלי... ויש לי בדיחה בעניין (ויסלחו לי הפולניות) איך פולניה מבקשת שיתנו לה לשבת? היא נעמדת ליד ואומרת: "נו טוב, אז אני אעמוד!"

Iris-1

New member
../images/Emo25.gif אהבתי מאד.

אז מה ככה הגברים שלנו בעצם כמו ילדים קטנים. כל הזמן צריך להגיד להם. אוף.

הרוטינה די קבועה אצלנו

בד"כ בעלי לוקח את הילדה לפעוטון בבוקר. אז אני משכימה אותה, בינתיים הוא מכין את הבקבוק. עד שאני מאכילה, מלבישה, מנעילה, הוא מתקלח, מתלבש ומתכונן ואז הם מוכנים יחד - ולגן. כשאני לוקחת אותה בבוקר אז בד"כ אני לא לחוצה בזמן, אז קמים, אוכלים ואז אני מביאה אותה לחדר שלנו, בינתיים אני מתלבשת ומתאפרת. עד שאני מוכנה - החדר שלנו נראה כמו חורבה, כי אורן צריכה להוציא את כל הלקים, איפורים לנימהם, דאודורנט וכולי. בינתיים היא גם מספיקה לעשות קקי - אז לחדר שלה, מחליפים, מתלבשים ולפעוטון.

rachell

New member
אירס

אם את כותבת: כמה שהבן זוג עוזר בבוקר תמיד תמצאי אבל תמיד שאת עושה את הדברים יותר מהר ויותר טוב ממנו. שאת יודעת בדיוק מה הילד שלך אוהב בבוקר ואיך הוא קם יורת טוב ממנו. שתא יודעת מה הילד אוהב בלחם שלו. איך להכין את השוקו. ועוד. אני גם חשבתי כך ובשלב מסויים הבנתי שאו אני נותנת לו לעשות איך שהוא מבין או שאני אני עושה אבל האפשרות שבן הזוג יעשה את מה שאני עושה רק בידיים שלו היא לא הגיונית אז אני עושה לבד ומרוצה מהתוצאה או מפנה את השטח לגמרי ונותנת לו את כל המרחב בבוקר אני יוצאת קודם ודני מסתדר לבד - בטוח שאם הייתי שם אני הייתי עושה הכל אבל זו כבר זוגיות ולא רק בטחום הילדים

הלוואי עלי בוקר על הילדה...

מה שקורה אצלנו זה שאני מכינה לה את הבגדים בערב ובבוקר אני יוצאת לפני שבעלי והילדה מתעוררים, ככה שהוא יודע יותר טוב ממני (יכול להיות???) איך להעיר אותה בבוקר ואת פרוצדורת הבוקר שלה. בימי שישי אנחנו עושים תורנות - כל שבוע מישהו אחר קם איתה ולוקח אותה לגן, והשני זוכה לשנת בוקר נעימה. בקשר לעבודות הבית - יש ביננו די חלוקה שהתרגלנו אליה, צריך אומנם לבקש ממנו אבל הוא תמיד עושה בשמחה.

מיכל153

New member
בבוקר בעלי מטפל בכל. לי אין זמן.

הוא מכין להם אוכל. הוא נותן להם בגדים. הוא מעיר אותם. אני רק דואגת לעצמי. הוא מעיר אותי. אם כבר, הוא היה צריך להעיר ולא אני. ביי מיכל153

אצלנו זה כך

אני בד"כ מארגנת בערב את הבגדים לבנות נעליים וגרביים. התיקים לגן מוכנים,הבנות בקושי שותות בבוקר בבית ואוכלות ארוחת בוקר בגן. סידור הבית נעשה בערב. אני קמה בשעה 0530 בבוקר מכינה מכונת כביסה ומקפלת מהמייבש. קפה ראשון ואבא מתעורר והוא אחריי התלבשות עוזר לי להלביש ולצחצח את הבנות. אני מאוד משתדלת שיום שישי יהיה יום פנוי ממטלות אלא שנוכל לתכנן לעשות דברים מחוץ לבית יחד. אז ביום חמישי בערב אבא הולך לסופר עם רשימה שערכתי.אחריי שהבנות במיטה בערב חמישי אנחנו שואבים את הבית כי העוזרת היתה ביום שלישי.

nonana

New member
אצלי זו אותה גברת בשינוי אדרת../images/Emo3.gif

אבל התחלנו לדבר על כך ועל הצורך שלי בשיתוף מלא מצידו. והאמת חל שיפור.

למעלה