ועוד על אנטישמיות (והפעם ברצינות!)

Annie46

New member
ועוד על אנטישמיות (והפעם ברצינות!)

האנטישמיות בליטא ------------------- רצ"ב תגובתו של אבנר שלו לנוכח גל האנטישמיות הגואה בליטא. יד ושם מביע דאגה מהאווירה האנטישמית ושכתוב ההיסטוריה של השואה בליטא. -- י' אב, תשס"ח 11 אוגוסט, 2008 יד ושם מביע דאגה מהאווירה האנטישמית ושכתוב ההיסטוריה של השואה בליטא במכתבו לראש ממשלת ליטא קורא יו"ר יד ושם להתערבותו הישירה דאגה גוברת ביד ושם נוכח האווירה האנטישמית ושיכתוב ההיסטוריה של השואה המתרחשת כיום בליטא. קרוב לשנה מנהל התובע הכללי של ליטא חקירה כנגד ניצולי שואה על פעילותם במהלך המלחמה כפרטיזנים ליטאיים. אחד מהנרדפים הוא ד"ר יצחק ארד, לשעבר יו"ר יד ושם וחוקר שואה. למרות מספר פעולות מחאה וצעדים שננקטו על ידי יד ושם וגופים נוספים, הרדיפות אחר פרטיזנים יהודיים נמשכות בליטא. כך גם תקריות אנטישמיות כגון ריסוס צלבי קרס וכתובות נאצה על קירות בנין הקהילה היהודית בליטא אמש (מצ"ב תמונה). יו"ר יד ושם אבנר שלו שלח אמש מכתב לראש ממשלת ליטא, גדימינס קירקילס: "עד עתה, לצערי, הזעקה הציבורית לא הצליחה להניב תגובה ליטאית הוגנת ואחראית. אם בכלל, נראה שהתופעה ההרסנית של רווזיוניזם היסטורי ועיוות, כדוגמת חקירת הפרטיזנים היהודים, נמצאת בעליה בארצך. לאור בעיה חמורה מתמשכת זו, יד ושם קורא לך להתערב באופן ישיר ולהשיב את יושרה וכבודה של ליטא כאומה נאורה ודמוקרטית על ידי סיום החקירות. רק על ידי התמודדות פתוחה וישרה עם כל האמת המורכבת בנוגע לעבר תצליח ליטא לבנות לעצמה עתיד בטוח ויציב", כתב שלו. יד ושם מאמין שהדרך למאבק במגמות שכתוב השואה היא דרך חינוך ומתן אינפורמציה מקיפה ואמינה אודות השואה. "יד ושם ימשיך לקבל בברכה וללמד מורים ליטאים על אירועי השואה ומשמעויותיה, פעולה שמשקפת את המחויבות המהותית שלנו לאמת. אנחנו נמשיך לתמוך במורים אלו המנסים באופן ראוי להערכה לחזק את הדמוקרטיה האמיתית בארצך ומקוים שהם יהיו איתנים בתוך האווירה הבעייתית שכעת הם יכולים לחוש בה סביבם" הוסיף שלו במכתבו. כמו כן, כתב אמש שלו בשנית ליו"ר הוועדה ההיסטורית הבין-לאומית בליטא, עימנואליס זינגריס, ודחק בו להשמיע בפומבי את מחאתו נגד המצב. בנוסף לפעולות מחאה שנקט יד ושם בשיתוף גופים אחרים, הוא השעה את חברותו בוועדה ההיסטורית הבין-לאומית בספטמבר 2007 ובפברואר 2008 הגיש יו"ר יד ושם מכתב מחאה לשר החוץ הליטאי במהלך ביקורו ביד ושם.

Annie46

New member
ובווילנה (לצערי התגובה באנגלית)

המכון ליידיש, הוא המרכז ללימודי שפת היידיש, המתקיימים בכל קיץ בווילנה, מגיב לתופעות האנטישמיות בווילנה Statement of the Vilnius Yiddish Institute August 11, 2008 As you may know, over the weekend, anti-Semitic graffiti was painted on the Lithuanian Jewish Community building at Pylimo 4. The Vilnius Yiddish Institute condemns this vandalism, and expresses it solidarity with Lithuanian Jewish Community’s leadership, staff and members. We urge Lithuania ’s Police do their utmost to quickly identify and bring to justice the hateful people who committed this crime. The Vilnius Yiddish Institute appreciates the strong statements of condemnation from President Adamkus and Prime Minister Kirkilas and urges them to take the steps needed to put an end to anti-Semitic expressions that are injuring democracy in Lithuania and harming Lithuania ’s reputation internationally. Here are the statements from the President and the Prime Minister: The President Valdas Adamkus on Monday, August 11, 2008 stated: Contempt targeted at the nation which has suffered from genocide is not casual hooliganism. It is a destructive and sordid act against Lithuania as a whole, not only Lithuania's Jewish community. I underline that there is no, and will never be, room for hatred and instigation of discord in Lithuanian society. I have no doubt the organisers and perpetrators of the act will be identified and punished. At the time when the traditions of tolerance and respect for human rights are being consolidated in Lithuania and when Lithuania is helping other states to consolidate freedom and democratic values, I consider such disreputation of our country a harsh provocation against Lithuania. I call on all people of Lithuania to be intolerant to the instigation of hatred whatever form it may take. It is only through our joint efforts and strong condemnation of instigation of intolerance that we can create a safe, open and European-like Lithuania of the twenty-first century. The Prime Minister Gediminas Kirkilas on Monday, August 11, 2008 stated: The Lithuanian Citizens of the Jewish desent had contributed a lot to the making our Homeland famous. The tragedy of the war time Holocaust has to remind everybody how disastrous is policy of racial and ethnic hatred. The so called „patriots“ making antisemitic graffiti on the walls and writting in the internet comments with racist phraselogy actually hate Lithuania and make harm to her.

Annie46

New member
הפגנה

אם למישהו כאן יש היכולת הנפשית והארגונית והכוחות המתאימים לארגן הפגנה מול השגרירות שלהם - אשמח מאוד להצטרף!

בעבר גלש כאן מישהו שהציע הפגנות

היו שתהו על כוונותיו, אבל בכל מקרה זה מזיז להם כמו... ההיסטוריה ידועה ואין מה להוסיף או להתפלא.

Annie46

New member
תודה ../images/Emo13.gif

נחכה ונראה - אולי מישהו בכ"ז ירים את הכפפה?

שלווה789

New member
בוקר טוב לך Annie46

אני חוששת שמה שגרשון כתב נכון...זה לא יזיז להם כהוא זה .. .אבל אסור אף פעם להרים ידיים... מוכנה להצטרף ליוזמתך... אוכל לצרף עימי הרבה מהדור השלישי... יש אולי מבין גולשי הפורום איש יחסי ציבור ופירסום... שיעזור לנו לגבש את הרעיון...ממחשבה למעשה....

Annie46

New member
האם יש מישהו שמתמצא איך עושים זאת?

אולי צריך לבקש רישיון מהמשטרה? אולי לארגן עצומה באמצעות האינטרנט?

שלווה789

New member
אין קול ואין עונה... בינתיים אין מי שירים את

אין קול ואין עונה... בינתיים... אין מי שירים את הכפפה כמו שציינת.... חלק מאנשי הפורום של הנצחה ודור שני נמצאים בחופש מעבר לים...או בארץ... לארגן עצומה ...נראה לי יותר מעשי... האם הוא אפקטיבי דיו... אין לי תשובה ...אך יותר טוב... מחוסר תגובה... לפני כחודש חתמתי על עצומה שנשלחה וראש הממשלה.. לעזור...לניצולי שואה רתמתי הרבה ממכריי ... לפני כ-3 חודשים חתמתי על עצומה נגד אוניברסיטאות באנגליה שהורידו את לימודי השואה כי זה פוגע במוסלמים... בינתיים אין תוצאות...אך זה מהדהד בקול גדול ...ועובר לאלפי גולשים... עם הרבה אמונה שנותנת כוח אפשר ורצוי לעלות עצומה כזו... אני בפסק זמן..מהעבודה.... נשארתי לשמור על הגחלת...

למטרה זו צריך במאי

שיידע לביים היטב את ההפגנה: כרזות, ציורים, אולי מפגינים בלבוש אסירי מחנות ועוד. קטונתי.

שלווה789

New member
אכן צודק ,זהו ממש פרוייקט ענק ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אכן צודק הכיוון נכון... אך בינתיים כל עוד אנו דנים על פרוייקט ענק כזה ... נתחיל בצעד אחד...כהצעתה של Annie46 ...עצומה ...שתתחיל לרוץ באינטרנט...
יש הצעות ??? לפורמט .. .מה לכתוב ואיך לכתוב... שיהיה קצר קולע וקריא... ומעביר את המסר בצורה ברורה

Annie46

New member
הבה ונעזר בדברים לעיל

הכוונה במחאה שיצאה מיד-ושם. אין שום בעיה לקחת משם משפטים לחיבור העצומה, ובטוח שאחרי שנעביר אותה ליד-ושם, עוד הרבה רבים וטובים יחתמו עליה!

שלווה789

New member
אוקיי בואי נרים עצומה ענקית... let's do it

ניקח משפטים לחיבור..... העצומה... האם ברצונך לעשות זאת דרך המיסרונים... בכדי שנחליט איזה משפטים לקחת... או שברצונך שאני אבצע זאת.... אני לרשותך...וכל הכבוד על היוזמה...

שלווה789

New member
Annie46 אנא חווי דעתך הורידי או הוסיפי..שדרגי

שדרגי ,קצרי, כול מה שצריך שינוי כרצונך ...לרשותך שלווה..Annie46 עברו למעלה מ 60 שנה מאז תום מלחמת העולם השנייה עכשיו, יותר מתמיד, אנו מצווים לוודא שהעולם לא ישכח... לא יעוות את ההסטוריה ויהפכינו מקורבנות לאשמים לתוקפים ... מפחיד.......לראות באיזה קלות בילתי נסבלת ...התובע הכללי של ליטא פתח בחקירה נגד ניצולי שואה על פעילותם במהלך המלחמה כפרטיזנים ליטאיים... מפחיד...... לראות שהתובע הכללי מנהל חקירה מזה שנה נגד ד"ר יצחק ארד יו"ר יד ושם לשעבר וחוקר שואה... מפחיד...... באיזו קלות בילתי נסבלת ...........מדינות העולם נספחות בקלות רבה כל כך אחרי שקר ההכחשה ...ועיוות ההיסטוריה... דאגה גדולה אופפת את ליבינו לנוכח האנטישמיות הגוברת בליטא ובעיקבותיה שיכתוב ההיסטוריה של השואה .. חשוב. לא לאפשר... לשכוח את -השואה וחשוב.. לא לאפשר.... לעוות את ההיסטוריה... למרות מספר פעולות מחאה וצעדים שננקטו על ידי יד ושם וגופים נוספים........ הרדיפות אחר פרטיזנים יהודיים נמשכוים בליטא... . התקריות האנטישמיות נמשכות ...וריסוס צלבי קרס וכתובות נאצה על קירות בנין הקהילה היהודית בליטא ...נהפך לעניין של מה בכך... לאור בעיה חמורה מתמשכת זו, אנו דורשים מכבודו ........ להתערב באופן ישיר ולהשיב את יושרה וכבודה של ליטא כאומה נאורה ודמוקרטית על ידי סיום החקירות .... ועל ידי התמודדות פתוחה וישרה עם כל האמת המורכבת ומתן אינפורמציה מקיפה ואמינה אודות השואה....וכו' וכו'

lutz21

New member
שלווה 789

שלווה ידידתי מה יעזור עצומה או תחנונים, אני נלחמתי 10 שנים נגד משרד האוצר עד שלבסוף היכירו בי כניצול שואה,וזה היה רק אחרי שבוזי הרצוג נבחר כשר הרווחה, לפני כחצי שניה שלחו לי טפסים למלא וצרפתי את כל הקבלות הנדרשות ואמרו לי שיחזרו אלי ,חיכית כ חודשיים,ושוב צילצלתי והפקידה אמרה לי שהפקידה שמטפלת בתיק שלי היום לא עובדת,אך היא תיצור עימך קשר את יודעת מה זה א-נכטיגן טוג??;הם מחכים שנמות ואז הם לא צריכים לשלם,אך יש לי חדשות עבורכם אני אופצלוכס אחיה עד 126 כדי להנות. יהודה

שלווה789

New member
א-נכטיגן טוג?? איך פשטייהן ...על אפם וחמתם..

אופצלוכס...יהודה עד 100 כמו בן 20 ואת שאר ה26 שנה כמו בן 30... עכשיו ברצינות יהודה ... אסור לנו לחשוב כך...צריך כל הזמן להזכיר ולהיות עם היד על הדופק... יהודה איזו הרגשה זו שהתובע הכללי של ליטא פתח בחקירה... נגד ניצולי שואה על פעילותם במהלך המלחמה כפרטיזנים ליטאיים... אבסורד ...אבסורד ..אבסורד .. אם לא נגיב ,נעשה משהו ....לעיוות הזה של היסטורית השואה.. .התופעה יכולה לתפוס תאוצה... חלילה וחס ... אסור לשבת בחיבוק ידיים ....דרושה מחאה.... .

lutz21

New member
חברים שלום,

אם באנטישמייות מדובר אז גם באוסטרייה לא חסר ובטח לא בפולין,כשהיינו לפני 3 שנים ב Zsczytno וראינו את בית הקברות היהודי היחיד אם מצבות מנותצות וצלבי קרס מצוירים וגרפיטי Juden Raus אפילו הגרמנים הגויים שהיו איתנו הזדעזעו אז צריך לעשות הפגנות בחצי עולם, יהודה

חברים

בקשר לעניין המדובר. אני בעד עשייה, אלא שעצומה לצערי לא תספיק כאן. אני כמובן אחתום על העצומה ואחתים את אנשי שלומי, אבל צריך להיות צעד של גוף חזק כדי שהעניין יהיה אפקטיבי, אבל לצערי אני רואה את ההתנהלות של משרדי הממשלה, השגרירויות וגופים אחרים ורואה אוזלת יד.........

שלווה789

New member
בוודאי קראת את כול התכתובת בינינו ...

בוודאי קראת את כול התכתובת בינינו ...הנושא עלה על הפרק... עשיה.... כהצעה ראשונה ...הפגנה בינתיים ירדה מהפרק ... . אולי אנשי הפורום יציעו רעיונות ונוכל להפוך אותם למעשה... אנא אנשים יקרים...חישבו...כיתבו ושילחו ... חייבים לעשות משהו בנידון ... לפחות לנסות...

למעלה