ועוד על המסעות לפולין

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
ועוד על המסעות לפולין

הנה סיבה להפסיק את שערוריית הטיולים המאורגנים למחנות ההשמדה בפולין. מי שיקרא את הכתבה ב - YNET יבין מדוע נקבתי במונחים האלה.

מרתיח../images/Emo46.gif

אני עוקבת במקביל בפורום "המסע לפולין", נכון שלא כל בני הנוער מגלים זלזול, חלקם מכבדים ומבינים, אך התופעה הזו של זלזול במסע היא תופעה רחבה מאד ועמוקה. אנחנו מדברים על כך בפורום רבות, בנסיון לשבור את הקונצנזוס סביב המסעות האלה, ונסיון להחדיר בחברה הישראלית מודעות לבדיקה מחודשת של כל התופעה הזו, הכסף, הזלזול ועוד ועוד חסרונות בצד אותם יתרונות של מסעות אלו.

deebeebee

New member
לכל מסע כזה

מצטרפים מורים ומלווים. המורים, לא רק שאינם משלמים את הוצאות הנסיעה שלהם, אמורים לדאוג שדברים כאלו לא יקרו. אם למורים זה לא מפריע, למה שזה יטריד את התלמידים?

ישרון

New member
המסעות לפולין

לא מכבר שב בני הצעיר מהמסע,את רשמיו חלק עימי ואכן למרות בקשתי המפורשת בפרהסיא לפני כלל ההורים והתלמידים שיצאו למסע זה במסגרת בית ספרית לא נערכה כל "סלקציה"לפני המסע.אכן היגיעו לא מעט תלמידים שנסעו "בשביל החברא"או לחלופין "לטיול שנתי בפולין",הבעתי כבר את דעתי בנושא בבוטות והסברתי למנהלת המוסד ולמורה שמנהל באמונה זה שנים את הנושא כי לשתות לשכרה ולקיים יחסי מין אפשר גם בארץ ולא צריך מסגרת בית סיפרית שתרחיק עד ורשה ולובלין. מאידך עלינו לזכור כי מדובר בבני נוער שברובם בניגוד לבני דורנו לא נושאים את עול השואה אלא לחופש נולדו וזה דווקא מאד משמח מבחינתי.הנוער חווה חוויות לא פשוטות וזקוק לאיורור הרגשות בדרך כלשהיא,ולצערי המערכת הבית ספרית המלווה את הקבוצות לא משכילה לתת להם את זה,וגם אם אשמע בוטה אולי יש מקום לארגן להם ערב דיסקו דווקא שם????בכדי לשחרר לחצים ,כעסים ומתחים!!!!!!!!!!!!!!!!

תלוי איך מכינים לפני המסע

עקבתי על התהליכי ההכנות של מסעות ילדי. דיברו איתם על ההתנהגות, היה אסיפת הורים משותפת, מדריכי המסע, התלמידים וגם ההורים. שיתפו גם את ההורים שיש להם זיקה מסויימת לשואה כמו בני דור שני. התלמידים לקחו חומר אישי גם על המשפחה. את כל הסרטים שהתלמידים צילמו בוידאו ערכו. כל תלמיד קיבל סרט וידאו מהמסע. לאחר המסע שוב עשו אסיפת הורים בשיתוף התלמידים. נושא זה היה מאוד רציני. לאחר המסע הילדים היו קצת בשוק. אבל לאחר כמה שנים נראה לי שהם שכחו שהיו במסע, לא מזכירים זאת. שאני פוגש מורה של בני הוא מזכיר לי את המסע אפילו שעבר הרבה שנים. אני היחיד בבית שמושפע מהמסע שעשיתי לפני 10 שנים (משלחת של מבוגרים) אולי בגלל שאני עוסק בזה כל הזמן הילדים קצת בורחים מהנושא.

מרותי

New member
להפסיק את המסעות לפולין

חג שמח לחברי הפורום המסעות, הנערכים כמו שאנו שומעים וקוראים, גורמים לזילות השואה. אפשר לחנך ולהנחיל את המורשת גם בהוראת השואה, גם בביקורים במוזיאונים בארץ (יד-ושם, לוחמי הגטאות ועוד...) וגם בשיחות בכיתה עם ניצולי-שואה, ובודאי יש עוד דרכים רבות. לדעתי, יתכן גם שהתלמידים עדיין רכים מדי מפגישה כל-כך משמעותית וחזקה עם המחנות. שיהיה רק טוב לכל עם ישראל. רותי.

מרותי

New member
להפסיק את המסעות לפולין

חג שמח לחברי הפורום המסעות, הנערכים כמו שאנו שומעים וקוראים, גורמים לזילות השואה. אפשר לחנך ולהנחיל את המורשת גם בהוראת השואה, גם בביקורים במוזיאונים בארץ (יד-ושם, לוחמי הגטאות ועוד...) וגם בשיחות בכיתה עם ניצולי-שואה, ובודאי יש עוד דרכים רבות. לדעתי, יתכן גם שהתלמידים עדיין רכים מדי מפגישה כל-כך משמעותית וחזקה עם המחנות. שיהיה רק טוב לכל עם ישראל. רותי.

למעלה