ועוד קצת תוצרת מהיום

חנהפ

Active member
ועוד קצת תוצרת מהיום

לחם עם קמח מלא ועגבניות מיובשות
 
חנה. אני מנסה הרבה דברים במטבח

אבל משום מה יש לי רתיעה פסיכולוגית מלנסות לחם. ואני משתגעת מתמונות כאלה!!! אז תאמת הכי פשוט היה פשוט לבוא אליך לאכול. אבל אם לא יסתדר אני אאלץ להסתפק בהמלצותיך ומעט טיפים. מה את אומרת? יש ממה לחשוש?
 

חנהפ

Active member
זה הדבר הכי קל שיש להכין

יש כזה ריח טוב בבית כשאופים לחם, והטעם? אין עליו כולה שמים את כל החומרים בקערת מיקסר, לשים 15 דקות, מתפיחים פעם, יוצרים גליל, מניחים בתבנית, מתפיחים שוב ולתנור, תוך ,גג 30 דקות הלחם מוכן, ואם יש לך חמאה מלוחה בבית וחצי פלפל מי צריך עוד?? אבל חוץ מזה את תמיד מוזמנת...
 

יוכי68

New member
חנה, הכל נראה מעולה - איך אני אוהבת לחם

שמכינים בית ועוד עם תוספות - נהדר.......ולגבי המייפל הזכרת לי שמזמן לא הכנתי מהטעימה הזאת........תמשיכי לעשות כזה חייל.
 

ddh1

New member
חנל'ה אופה גדולה.....

חנה, כל הכבוד. הלחם נראה כל כך פרך וטרי. פשוט למרוח חמאה ולאכול....... טוב, את עוגת המייפל כבר הרבה זמן אני מבטיחה לנסות.... נקוה שנצליח... כל הכבוד! דינה
 

חנהפ

Active member
זה המתכון:

זהו מתכון של אישאחד מפורום אורט מרכיבים : 500 גר' קמח כפרי שטיבל#3 400 גר' קמח לבן רגיל 1 חב' שימרית עם משפר אפיה 4 כפות סוכר חום 1.5 כפיות מלח 1/3 כוס שמן זית 2 כוסות מים פושרים 1.5 אגוזי מלך שבורים (נתן להוסיף גרעיני חמניות,דלעת) לציפוי: מעט חלב מלח גס גרעיני שומשום גרעיני קצח הכנה : מערבבים את כל חומרי הבצק ו-3/4 מכמות המים (ומוסיפים מים לפי הצרך תוך כדי הלישה) במיקסר עם וו הלישה במשך 15 דקות (חשוב הזמן) משמנים מעט קערה בעזרת מגבת נייר מכניסים פנימה את כדור הבצק ומכסים במגבת מטבח, מחכים עד שהבצק יכפיל את ניפחו. משמנים תבנית שמכילה 1 ק"ג בצק ומצפים בנייר אפיה. מכים על הבצק ומוציאים אויר יוצרים צורת גליל באורך התבנית ומכניסים את הבצק ומחכים לתפיחה שניה,כאשר הבצק מילא את התבנית ואף עלה מעט יותר מברישים עליו את החלב מפזרים מלח גס וגרעינים שונים. מפעילים את התנור ל-240 מעלות, כאשר התנור הגיע לטמפ' הרצויה מורידים ל-180 מעלות, מכניסים פנימה כלי קרמיקה עם מים רותחים ומכניסים את הלחם. אופים במשך 50 דקות, מכבים את התנור ומוציאים את הלחם מהתבנית ומכניסים פנימה לתנור על הרשת מחכים 15 דקות ליבוש ומוציאים. אוכלים עם חמאה מלוחה או מטבילים בשמן זית, מלח ומעט מיץ לימון.זיתים מרירים יגמרו את החגיגה לגמרי אני השתמשתי בקמח מלא -450גר' ואותה כמות של קמח רגיל, לא היה לי משפר אפיה ,אלא שמרים יבשים.
 
חנה תודה. אני מקווה לאזור אומץ

ולנסות בהקדם האפשרי. כרגע תופח אצלי 2 ק' בצק שמרים לעוגות כך שחיסלתי את מלאי הקמח בארון. מחר בעז"ה יום חדש אז אם יצא לי לקנות יש מצב שאני אנסה. גירית לי את בלוטות הטעם!!!
 

שחמטית

New member
אנחנו אפינו היום עוגיות מבצק פריך

יש לי מלא חותכנים בצורות שונות והבנות (3.5 ו-5.5) מאוד נהנו לאפות.
 
למעלה