זה המתכון:
זהו מתכון של אישאחד מפורום אורט מרכיבים : 500 גר' קמח כפרי שטיבל#3 400 גר' קמח לבן רגיל 1 חב' שימרית עם משפר אפיה 4 כפות סוכר חום 1.5 כפיות מלח 1/3 כוס שמן זית 2 כוסות מים פושרים 1.5 אגוזי מלך שבורים (נתן להוסיף גרעיני חמניות,דלעת) לציפוי: מעט חלב מלח גס גרעיני שומשום גרעיני קצח הכנה : מערבבים את כל חומרי הבצק ו-3/4 מכמות המים (ומוסיפים מים לפי הצרך תוך כדי הלישה) במיקסר עם וו הלישה במשך 15 דקות (חשוב הזמן) משמנים מעט קערה בעזרת מגבת נייר מכניסים פנימה את כדור הבצק ומכסים במגבת מטבח, מחכים עד שהבצק יכפיל את ניפחו. משמנים תבנית שמכילה 1 ק"ג בצק ומצפים בנייר אפיה. מכים על הבצק ומוציאים אויר יוצרים צורת גליל באורך התבנית ומכניסים את הבצק ומחכים לתפיחה שניה,כאשר הבצק מילא את התבנית ואף עלה מעט יותר מברישים עליו את החלב מפזרים מלח גס וגרעינים שונים. מפעילים את התנור ל-240 מעלות, כאשר התנור הגיע לטמפ' הרצויה מורידים ל-180 מעלות, מכניסים פנימה כלי קרמיקה עם מים רותחים ומכניסים את הלחם. אופים במשך 50 דקות, מכבים את התנור ומוציאים את הלחם מהתבנית ומכניסים פנימה לתנור על הרשת מחכים 15 דקות ליבוש ומוציאים. אוכלים עם חמאה מלוחה או מטבילים בשמן זית, מלח ומעט מיץ לימון.זיתים מרירים יגמרו את החגיגה לגמרי אני השתמשתי בקמח מלא -450גר' ואותה כמות של קמח רגיל, לא היה לי משפר אפיה ,אלא שמרים יבשים.