ועוד שאלה : איך בוחרים תפריט

pumpkin

New member
ועוד שאלה : איך בוחרים תפריט

אתמול עברנו על הפשרויות לתפריט רק מלקרוא את כל המאכלים נהיתי מלאה כמה אוכל !!! איך בחרתם תפריט ? הרי אי אפשר לטעום הכל ? להשאיר את זה יותר להורים ?
 

shelycat

New member
בחירת תפריט... ../images/Emo84.gif ../images/Emo78.gif |גלי

קופצים לטעימה זמן קצר לפני הארוע (חודש בערך) האולם ידאג ויזמין אתכם. לטעימה בדרך כלל באים כשישה איש (אתם והורים משני הצדדים) עדיף לא להפוך את זה לארוחה משפחתית (אחים, גיסים וכו") כי מרבה דעות מרבה מריבות. בטעימה טועמים ממבחר המנות של המקום ובסוף הארוחה או יום-יומיים אחר כך אחרי שחושבים על זה נותנים את המנות המנצחות לאחראי על כך באולם.
 

מזאלונה

New member
כמובן שקודם כל טועמים... ../images/Emo13.gif ../images/Emo21.gif

מה שחשוב, לדעתי, זה לנסות להתאים את התפריט לאורחים שלכם. אם נראה לכם שהם ילכו על דברים כמו סושי וברווז ברוטב ערמונים ותרד (סתם דוגמה...), אז תלכו על זה. אבל אם נראה לכם שהם יהיו מרוצים יותר עם סטייק וקוסקוס, כדאי להתחשב בזה.... כדאי שהמנות יתאימו ולא יחזרו על עצמן (למשל: סלט עם תפוחי אדמה וגם תוספת של תפוחי אדמה עם הבשר). סך הכל מי שאוכל זה האורחים (בעלי במקרה הזה יוצא דופן, הוא אשכרה הצליח לאכול בחתונה, בניגוד לי...) וחשוב שהם יהנו מהאוכל ויצאו בהרגשה טובה. אפשר ואף רצוי להתייעץ עם ההורים במקרה הזה, כי סביר להניח שהם מכירים את הטעם של החברים ושל כל הדודות ויוכלו לייעץ לכם בנושא.
 

שמופית

New member
ומה עושים במקרה

כשצד אחד מביא אורחים אוהבי סושי וסלומון והצד השני חובבי חומוס ושניצל
נראה לי שהולך להיות לנו מישמש רציני בתפריט
 

hilalioz

New member
איך היתה המדידה אתמול?

הי שמופית זוכרת זו אני ורסאצ´ה נפגשנו אתמול בעמנואל?
 

שמופית

New member
היי הילהלי ../images/Emo13.gif

מקווה שלא אכפת לך שקיצרתי לך ת´שם ... המדידה היתה ממש אחלה,
ששאלת
. מזל מקצוענית אמיתית וסבלנית, ואפילו הלכה למתפרה להביא לי את התחרה שבחרתי כדי להראות לי איך היא תשתלב בבד. כמובן שאי אפשר עדיין לראות כלום במדידה הראשונה, אבל למזלי אני יודעת את זה מהבנות כאן בפורום, כך שממש לא התאכזבתי. (מודדים עם בד לבן שהוא לא השמלה, ולמעלה הוא אפילו דוקרני כזה...) מה איתך
מתי המדידה הראשונה
 

אתי@

New member
הי, נחמד שגם את עושה שמלה בעמנואל

(לא זכרתי שסיפרת...) תתארי לנו את השמלה שלך, בבקשה
 

שמופית

New member
השמלה שלי...

תהיה מבד אורגנזה לבן, בגזרת פרינסס, מחשוף רחב ומיוחד ותחרה באיזור החזה (קצת קשה לתאר את זה - אבל בעיקרון, התחרה עוטפת את החזה ומגיעה ממתחת ליד לכיוון למעלה עד לאמצע החזה). לשמלה אני מוסיפה גם שרוולים מאותה תחרה עד טיפה מעל למרפק ובהמשך אורגנזה לבנה נשפכת (שרוול ארוך נופל). יש לה שם מלא דגמים מדליקים, למיכל מעימנואל...
 

אתי@

New member
נשמע מקסים ../images/Emo68.gif באמת יש לה שם

דגמים מיוחדים (ומקוריים)
 

תמרה*

New member
גם אצלינו היה ככה

צד אחד(שלנו) מ"אוכלי הסושי" כמו שמכנה את זה חבר של אמא שלי, והצד השני מעדיף קובה, אז ישבנו עם השף ובנינו תפריט שיתאים לכולם שמצד אחד יהיו בו סלטים על השולחן כדי שיהיה מה לנשנש ליושבים (והיו סלטים מצויינים - לא חומוס, חצילים, טורקי אלא קצת יותר מעניינים, אבל לא מידי) ומהצד השני היו דברים יותר פלצניים בקבלת פנים במנות הראשונות חייבים שיהיה מושט מטוגן (כי זה מה שהצד שלו אוהב), אז במנה הנוספת מגוונים בקיצור עם הרבה פתיחות של המקום, ושל המשפחות התאמנו תפריט שיתאים לכלום, ואפילו השמרנים התלקקו בסוף
 

שמופית

New member
תמרה, תודה על העידוד...

האמת, הקטע הקולינרי מאוד מדכא אותי, כי אני רוצה שיהיה מוצלח לכולם, אבל אני לא מסוגלת לשים סלטים על השולחן ובמיוחד לא סלט מיונז וכאלה. אני מקווה שגם אצלנו השף יהיה בסדר ויתאים לנו תפריט שיענה לצרכים של כולם. מה שכן, חומוס חייב להיות. עם זה כבר השלמתי. נראה לי שאם היה שם לסרט החתונה שלנו, הוא היה נקרא: "כשסושי פגשה את חומוס" או משהו כזה...
 

*שיר

New member
הי שמופית, תתעודדי, גם אצלנו היה

ערב רב של אורחים, החל בשמנת של הפולניים, דרך חברינו הצפונבונים התלאביבים וכלה במיטב העיראקיים בארץ
בקיצור, סמטוחה שלמה. בעזרתו האדיבה של בעל הקייטרינג
הצלחנו להרכיב תפריט, שאמנם לא כלל חומוס, אבל כלל מגוון רב של מנות לכל הטעמים. חלקן היו חריפות כדבעי
וחלקן מתוקות (בשביל הפולנים)
. אני חושבת שבסופו של דבר, היה שילוב מאוד יפה של מנות מכובדות ומתאימות לכל חך. כל סקאלת האורחים החמיאה לנו ואמרה שהיה אוכל מעולה. אחותי השכנוזית קפצה לשמיים אחרי שטעמה את סלט הפלפלים החריף
, עליו בן-דודי אמר שלטעמו הוא לא היה מספיק חריף ...
 

שמופית

New member
../images/Emo51.gif שיר ../images/Emo79.gif ../images/Emo13.gif

אבל מהביקורות האלה בדיוק אני מתבאסת... שזה לא יהיה מספיק לא לאלה ולא לאלה...
 

ניצניצ

New member
תחסכי לעצמך

תמיד משתדלים לרצות את כל האורחים ולהקפיד על כל פרט ולהתחשב בלי סוף, אבל תמיד יהיה הדביל שישאלו אותו למחרת איך היתה החתונה והוא יסכם במשפט אחד (את כל ההשקעה): "לא היו מספיק אגרולים". פשוט אי אפשר להמנע מטיפוסים כאלה, אז נורא תשתדלי להתעלם (קשה אבל כדאי לנסות, זה חוסך הרבה כאב לב).
 

*שיר

New member
העניין הוא שזה לא נאמר בביקורת

אלא שצחקו על זה
נראה לי שלא הסברתי את עצמי נכון - האווירה היתה מאוד משועשעת בעניין הזה וזה סיפק למשפוחה בדיחות על אחותי הלפלפית
.. שוב אני מדגישה שכולם מאוד נהנו מהאוכל, ואהבו את זה שהיה מגוון רחב של טעמים. אני חושבת שאנשים היום יודעים להעריך אוכל טוב, גם אם זה לא בדיוק מה שהם הורגלו לאכול בבית אמא. הרי בסך הכל כולנו חיים פה, בקיבוץ גלויות הזה.
 

תמרה*

New member
הכי חשוב להתפשר

כל אחד מהצדדים מוותר קצת אז כמובן שלא חשבתי שבחתונה שלי יגישו אוכל לשולחן, אלא רציתי מזנונים וירון התעקש על הגשה אז בעזרת השף שלנו מצאנו את הפתרון: מנה ראשונה בהגשה מנה עיקרית לשולחן בצלחות מרכזיות (קצת מעורר אסוציאציה של קיבוץ), והמנות היו מיוחדות גם בצורת ההגשה לשולחן (קדירת טלה, וטאג´ין ובו עופיונים ממולאים על מצע אורז ירוק) ומנות אחרונות במזנונים בקשר סלטים על השולחן: לי היה מאוד חשוב שקבלת הפנים תהיה מושקעת והמנות יהיו מיוחדות ומגוונות ולירון היה חשוב שלמבוגרים שמגיעם מרחוק ומיד מתישבים ליד השולחן, ולא מחכים לקבלת הפנים, יהיה מה לנשנש על השולחן. שוב שהף שלנו הציע את הפתרון בצורת צלחות חרס יפות שחיכו על השולחנות ובהם היו סלטים קצת יותר מיוחדים, וסלסילה ובה מבחר לחמים אז להגיד שהכל היה כמו שהכי רציתי? אי אפשר להגיד את זה, אבל אפשר להגיד שהכל היה לשביעות רצוני. כל אחד מתפשר קצת, ובסוף מוצאים את הדרך שמתאימה לכולם.
 
למעלה