ועוד שאלה בבקשה

hay12345

New member
ועוד שאלה בבקשה

מהן ההוצאות הכספיות הכרוכות בלימודי משפטים חוץ מהשכר לימוד כמובן... אני אשמח לפירוט מנסיונכם... תודה רבה
 

B L I M P

New member
לי ידוע אישית על קובצי חקיקה ופסיקה

שאנשים קונים, אני אישית לא קניתי והסתדרתי יפה מאוד גם בלי (נראה לי קובץ חקיקה זה בסדר גודל של 50-80 שח, אבל לא לתפוס אותי במילה). מעבר לזה יש עלויות של הדפסה (מחברות בחינה) ויש הרבה אנשים שקנו מחשב נייד ללימודים שזה אומנם נוח אבל יקר (החל מ 3000 בערך ועד 7000 למחשבים סבירים עד טובים). אני חושבת שזהו בערך. אתה כמובן יכול להוסיף עלויות של צילומים (בערך 20 אג לעמוד), כלי כתיבה (למבחנים אם אתה עם לפטופ או ליומיום) והוצאות מחיה שזה נכון לכל תואר.
 

hay12345

New member
שאלה על קבצי חקיקה

הבנתי שקובץ אחד עולה בערך כמו שאמרת אבל כמה קבצי חקיקה קיימים וכמה בדר"כ אנשים קונים ומה זה ספרי מחשבות ? (שמעתי שמשתמשים בזה גם) תודה מראש על התשובה!
 

tigris12

New member
יש 11 קובצי חקיקה

בנושאים שונים (חקיקה אזרחית , מיסים , תאגידים וכו') . מחשבות זו חברה שמפיצה חומרי לימוד לסטודנטים למשפטים ובינהם ספרי חקיקה , סיכומי פסיקה , ספרי לימוד וספרי בחינות. קובצי החקיקה יחסית זולים למול ספרי הלימוד. בד"כ מועצות הסטודנטים הפקולטות השונות מתארגנות ומארגנות רכישות מרוכזות בתחילת השנה ואז המחיר של הספרים יורד.
 

סנטימנט

New member
חומרי לימוד וקבצי חקיקה

בד"כ מקובל לרכוש קובץ חקיקה (שזה חוברת בהוצאת "מחשבות" הכוללת חוקים רלוונטיים) לכל קורס מרכזי. לדוגמה קובץ חקיקה בחוזים לקורס דיני חוזים, קובץ חקיקה בנזיקין לדיני נזיקין וכו'. קיימים די הרבה קבצי חקיקה. יש כמה דרכים להתחמק מרכישת קבצי חקיקה: 1. לשאול אותם מהספריה בפקולטה. המהדורה האחרונה בד"כ ניתנת להשאלה קצרה, אבל לרוב יש מהדורות משנים קודמות שניתן לשאול לתקופות ארוכות. כמובן שחשוב לבדוק מה השתנה בחוק מאז... 2. לקרוא את החוקים במחשב במהלך השנה, ולהדפיס את החוקים הרלוונטיים כדי לקחת איתך למבחן. אפשר למצוא את החוקים בכל התוכנות המשפטיות או במאגרי מידע שהספריה שלך מנויה עליהם (קבצי החקיקה של "נבו" הכי מומלצים). 3. באוניברסיטת תל אביב, רבים מהמרצים מכינים מקראה הכוללת את כל חומר הקריאה לקורס (ספרות, פסיקה וחקיקה), שנמכרת במחירי עלות לסטודנטים. ניתן לקנות מקראות משנה קודמת מסטודנטים אחרים ולחסוך בעלויות. בנוסף, סטודנט שאינו יכול לממן רכישת מקראות, יכול לפנות במכתב מנומק למזכירות (באונ' ת"א) ויקבל את המקראות של אותה שנה בחינם, במימון הפקולטה, no questions asked (מניחים שסטודנט שטרח וכתב מכתב כזה - באמת אין לו). הוצאת "מחשבות" מוציאה עוד שני סוגי ספרים חוץ מקבצי חקיקה: ספרי לימוד וספרי בחינות. ספרי הלימוד - כשמם כן הם, כוללים את חומר הלימוד בקורס. הם בד"כ די טובים, ועוזרים מאוד בהכנת העבודות ובמבחן. ספרי הבחינות כוללים בחינות משנים קודמות שנאספו מהאוניברסיטאות השונות ואת פתרונן. זה טוב אם האוניברסיטה שלך לא מפרסמת פתרונות בחינות (אונ' ת"א כן מפרסמת, וגם המרצים בד"כ מפרסמים).
 

lala182

New member
רק מחדדת-

אין קובץ פסיקה בחוזים ובנזיקין בנפרד אלא קובץ חקיקה אזרחי שכולל הכל... ובתכלס מבחינתי זה מיותר לחלוטין.... קניתי חלק ולא השתמשתי... למי שיש לו לפ טופ אפשר להוריד הכל למחשב ובאמת אין צורך...
 

sacrament

New member
תלמידי מרבית המכללות מקבלים קבצי חקיקה "חינם"

כלומר, בשכר הלימוד עצמו כבר חייבו אותם על קבצי החקיקה והמקראות. ידוע לי שהבינתחומי עושים את זה בודאות. אם מישהו יודע על עוד מכללות הוא רשאי להוסיף...
 

avipe

New member
במכללה למנהל

מקבלים את קבצי החקיקה של מחשבות חינם מהאגודה בתחילת הסמסטר...
 
למעלה