ועוד שאלה- חיית הברזל

ועוד שאלה- חיית הברזל

בבית המדהים הזה בשיר הנפלא הזה כמה דברים לא ברורים לי: גורסת, דורסת, הורסת, הודקת, ומשווקת את זה כחופש דיבור מוצצת ויורקת, משתמשת וזורקת עצם לתחקירני זכות הציבור קרנים שולטות רחוק, עיניים בכל מקום, פה לא מפסיק ללהג אומר מה לרצות, מה לחשוב, מה להיות, מה לעשות ואיך להתנהג והמונים המונים חצי אוטומטי הלומי פטישוני כסף סמויים רצים רצים מפוקדי ריצודים מהבהבים עטופים במגילה של תנאים וזכויות מסוממי קידמה והתפתחויות לעבוד בלי דעת ולשרת לשמש ולשמן את חיית המתכת חיית הברזל לכל מקום יגיעו יונקותיה שלטון המתכת מלכות הברזל בני אדם, טיפות של דם וקשקשיה "הלומי פטישוני כסף סמויים"? "רצים מפוקדי ריצודים מהבהבים"? וכן גם- מדוע הדימוי לבני האדם - "טיפות של דם וקשקשיה"? לעיונכם חברים.

משמרותי

New member
אז ככה../images/Emo22.gif../images/Emo218.gif

1.הכסף הכסף שמשגע את האנשים כמו פטישים סמויים שנותנים לך בראש עד כדי הלם שאתה חייב לצרוך אותו עוד ועוד ועוד ועוד 2. טלויזיה שהפרסומות מרצדות ומהבהבות לך בתת ההכרה ושולחות אותך ומכוונות את חייך טיפות של דם וקשקשיה-מטמורפוזה על איך בני האדם "נטרפים" ונשלטים ע"י חיית המתכת שהיא בעצם הטירוף של הקידמה כביכול הנקראת גם קפיטליזם חזירי בהההההההההההההה

אני חשבתי שזה 'טיפות של דם בין קשקשיה'

מטאפורה המתארת את קטנות האדם לעומת חית הברזל, האדם כולו הוא טיפה אחת - שזה בערך גודל של קשקש אחד שלה. ומצד שני הוא גם תוצאה של הטרף שלה, הטיפה הזו לא הייתה ניתזת לולא החיה הייתה טורפת.

משמרותי

New member
כן כן

גם לזאתהתכווננתי. ברוכה הבאה! מתוקים מדבש דברייך ומותר לך גם לנגב את הרצפה...ססססתתתתתתתתם

Continuum

New member
...

אפשר לומר שזה קטנות האדם אל מול חיית הברזל, אבל אני הייתי אומר גם משהו אחר.. בני האדם הם טיפות הדם, כי החיה שולטת בהם והורגת אותם וכו' וכו'.. אבל בני האדם הם גם קשקשי החיה המרכיבים אותה. נראה לי יותר פשוט. בכל מקרה מדובר בקטביות כלשהי לדעתי. (אבל הקטע עם ביאליק באמת היה גדול.)

פששש גנדי אני בכלל לא חשבתי על זה, כל הכבוד

פירוש מדהים, וכל כך נכון לצערי.. אני במקור הבנתי את הבית הזה כמו כל טנקיסט מצוי ושריונר פשוט.

למעלה