ועוד שאלה...

ostap bender

New member
ועוד שאלה...

מה עלול לקרות לדגים, אם לא מחליפים מים אף פעם - רק מוסיפים ? כמובן, יש מסנן ביולוגי ומסנן רגיל פנימי. דגים בכול זאת חיים אצלי - שלישיה בצבע צהוב, שטוחים, גודל כ -7 סמ., ו2 מנקים, שאחד מהם שמן וקצר. תודה מראש.

Suikun

New member
מה יכול לקרות?

תצטבר לך אמוניה, ניטריט וניטראט, טוב כמה שבועות הדגים העמידים יתרגלו למצב ויסבלו, וכשתנסה להכניס דגים חדשים הם ימותו. הדגים הרגישים שכבר חיים לך שם, ימותו גם הם. האקווריום יסריח מאמוניה. בסופו של דבר, גם הדגים העמידים ימותו, ותוכל להנות מאקווריום ריק. עם מסנן ביולוגי ומסנן רגיל פנימי.

ostap bender

New member
ובנימה אופטימית זאת,

(3 פעמים הזכרת את המוות) תרשה לי להוסיף שהדגים חיים אצלי כבר שנה שלישית ונראים די שמחים ופעילים. בסך הכול ניסיתי ללמוד משהו. ודרך אגב אין שום סירחון ואפילו באקווריום.

Fim

New member
אם המים לא עומדים ויש בהם

תזוזה אז לא יקרה כלום כי יש לך פילטר פנימי שעושה סירקולציה נכון? והמים מתאדים קצת לבדת בקיצור לא יקרה כלום יתחיל בלאגן ברגע שלא תיהיה סרקולציה

Suikun

New member
לא נכון בכלל.

המים מתאדים, אבל כל המומסים נשארים באקווריום (ניטראט, ניטריט ואמוניה). ישנו מצב שנקרא Old tank symptom שגורס, כי התנאים באקווריום הם רעים, אבל הדגים הנוכחים הסתגלו, והם חיים בו, אבל לא באושר. דגים חדשים יסבלו ועלולים למות. הסירקולציה היא לא מה שמצילה את המצב.

Fim

New member
אז מה אפשר לעשות

כדי לא להחליף את המים?

Suikun

New member
חייבים להחליף מים.

כלומר, חייבים, בשביל בריאות הדגים. אתה יכול גם לא להחליף, ואתה יכול גם לגדל אוסקר באקווריום 10 סנטימטר .. פעם שמעתי על תכשיר מסויים שמוסיפים למים כל חודש או כל שבוע, שממוסס את האמוניה והניטריט + תוספת של בקטריות חיוביות. אבל אין לי מושג אם הדבר נכון והיכן ניתן לרכוש אותו..

Fim

New member
כל כמה זמן מומלץ להחליף

באקווריום של 40 ליטר וצמחיה?

Suikun

New member
פעם בשבוע,10 אחוז בערך..

אבל מאוד בזהירות, לשמור שהטמפרטורה תהיה פחות או יותר זהה למים שבתוך האקווריום. באקווריום כל כך קטן, הפרמטרים משתנים מהר מאוד, והדגים הם אלו שמושפעים... לא לשכוח לשים אנטי כלור!

dz108

New member
Aqua Balance

של TETRA, הם טוענים שזה מה שזה עושה - ואז לא צריך להחליף מים; אבל אני סקפטי.

dz108

New member
תיקון טעות: Easy Balance

של TETRA. הם טוענים שזה מוריד את כמות החלפת המים לפעמיים בשנה. תראו פה. כמו שאמרתי - אני סקפטי, אבל TETRA הם חברה רציניים...

Suikun

New member
לא באתי לפסול אותך, או לעצבן אותך,

ולהיפך, טוב שאתה מנסה ללמוד. דגים פעילים לא דווקא מראה על בריאות, ואני בספק אם ניתן להבחין בשימחה של דגים. בכל מקרה, לא משנה איפה תשאל, החלפת מים נחוצה לבריאות הדגים. זה שהדגים שלך חיים לא אומר שהם חיים באושר. דרך אגב, איזה דגים יש לך ?

ostap bender

New member
ובכן...

1. תודה על הציון החיובי. 2. "דגים פעילים לא דווקה מראה על בריות", דהינו-דגים עייפים כן מראה על בריות. יופי. 3. בקשר לשאלתך- תקרא שוב את הודעה שלי למלה.

Suikun

New member
הא?

סליחה, אם הדג שלך שוחה, זה לא אומר שהוא בריא. יכול להיות דג שישחה וישחק ויעשה כל מה ששאר הדגים האחרים עושים, אבל הוא יש לו תולעת זימים או גידול או כל מחלה אחרת. כמו שאתה לא תראה חולה איידס שוכב במיטה במשך כל חייו. קראתי את ההודעה שלך למעלה, ותסלח לי, כשאתה אומר דגים צהבים שטוחים או מנקה אחד קצר, זה לא אומר לי כלום.

ostap bender

New member
כבר לאיידס היגענו. נו,נו...

אם משכתבתי לא אומר לך כלום, פשוט תשכך מזה... לא קראה שום אסון. תודה לך.

למעלה