ועוד שאלה

ganjaman stound

New member
ועוד שאלה

יש לי באקווריום מספר דגים שבאופן די קבוע פשוט רובצים על הקרקעית וזו ממש לא נראית לי התנהגות רגילה האם מישהו יודע מה התופעה ? האם הם חולים או שאחד התנאים באקווריום לא טוב אשמח על כל עזרה/השערה

dz108

New member
ישנם דגים ישנם דגים

יש דגים הנקראים "ניזוני קרקעית" - בד"כ הם מחטטים בין האבנים לאכול. הדגים הללו בד"כ רובצים על הקרקעית ופעילים במיוחד בלילה (לי יש קורידורסים, נחשי קולי וכמה נקאים - שכולם רובצים על הקרקעית כל הזמן). אתה יודע את שם הדגים?

עוזאבי

New member
תסתכל

יש דגים עם פה שמופנה למטה, אלו דגים שתמיד יהיו על הקרקעית, על איזה דגים דיברת??

ganjaman stound

New member
אני אסביר את עצמי יותר טוב

יש לי משריצים בעיקר גופי פלטי ומולי רוב הדגים משייטים להם ברחבי האקווריום, רודפים אחרי הנקבות (עושים חיים) או סתם נחים "תלויים באוויר" העניין הוא שיש כמה בוגרים שבמיוחד נוגעים ללבי משום מה (הם איתי כבר הרבה זמן) שפשוט "יושבים על הקרקעית" וממש לא ברור לי מה הסיבה לכך האים זה משהוא במים או איזו מחלה שהם תפסו ?

OZEEVI

New member
לא יודע ממש

תאמת אני לא יודע זה קצת מוזר מולים בד"כ למעלה וגופים במרכז, אתה בטווח שהדגים למטה הם משריצים??

dz108

New member
גם אצלי

המולים למעלה, והגופים במרכז. האם יש לך אפשרות לבדוק את איכות המים (PH, אמוניה, ניטריט)?

OZEEVI

New member
אולי מהאור או מהפילטר

אולי התאורה חזקה, ואולי זה בגלל עוצמת החזרת המים של הפילטר

ganjaman stound

New member
כנראה

שהאשמה בי שלא חינכתי אותם כשהיו קטנים אצלי כולם בחרמנות כללית רודפים אחרי הנקבות בכל חלקי האקווריום ולקבוע אים הם למעלה או באמצע ממש לא יהיה נכון אצלי כי הם בכל האקווריום (מה גם שהאקווריום שלי לא עמוק במיוחד 40ס"מ בערך) בכל מקרה מהתאורה והפילטר זה בטח לא כי לכל היתר זה לא מפריע רק לאלה ששאלתי עליהם ובנוגע לבדיקת המים בדקתי ביום שבת רוב הפרמטרים היו טובים למעט העובדה שהמים קשים מעט אבל זה קיים אצלי כבר הרבה זמן וממש לא נראה כמפריע לדגים לפחות לא ברמות שהבדיקות שלי מראות כך שעד היום גם לא התעמקתי מה אפשר לעשות בנידון בכל מקרה תודה

למעלה