ועידת העשוקים

sharkan2

New member
ועידת העשוקים

להלן מודעה שהתפרסמה בפורום של קהילת סינקופה לגבי ועידת העשוקים הקרובה. לכל מי שרוצה למחות. ועידת העשוקים החמישית לישראל קוראת לסולידאריות חברתית ומכריזה: Rave נגד השיטה ונגד הקשר בין הון לשלטון ביוזמת פורום הארגונים למאבק באבטלה ותנועות הנוער הכחולות במוצאי שבת ה 4 לדצמבר בשעה 19:30 נתכנס ברחבת מלון דויד אינטרקונטיננטל בת"א לפעילות מחאה מול "ועידת העסקים", המפגישה פוליטיקאים ובעלי הון - ונדרוש: סדר עדיפות חברתי בישראל בהשתפות דוברים נציגי הארגונים החברתיים, יו"ר ההסתדרות עמיר פרץ ואמנים שונים. ההפגנה תערך תחת כיפת השמיים, נא הצטיידו בלבוש חם. לפרטים על האירוע: סיגל 054-7333018 , מיקי 054-7202378 תודה יעקב אלמוג

הון ושלטון

קודם כל, שלא יתפרש אחרת - גם אני חושב שהקשר בין השניים הוא הרסני מבחינת הרעיון של המדינה כמקום עבור כלל אזרחיה, והאחריות שלה ליצירת תנאים לרווחה בסיסית עבור כולם. יש לי בעיה עם הרעיון של "עשוקים". על אף שהוא נכון עובדתית, אני חושש שהוא מקבע תפיסה עצמית של חוסר אונים, של "נעשקים" חסרי יכולת לפעול. ההפגנות האלה הן הבעת מחאה "על מה שעושים לנו". ראינו כבר שזה לא ממש מעניין את בעלי ההון ואת הפוליטיקאים בעלי ההון. כל עוד (ועדיין לא קרה) שזה מסתכם במחאה על האומללות, זה לא מסכן אותם והם לא רואים צורך לפעול.

SuperGirl 25

New member
צודק מאוד, אבל...

לדעתי השם נבחר בציניות- עסקים מול עשוקים. אולי נשבית את הפורום ליום כאות מחאה והזדהות? :)

dardara

New member
בדיוק להיפך .

לדעתי יש להגביר את הכתיבה ,ולהביע מחאה בצורה כתובה

../images/Emo132.gif

לא חשבתי על זה.... אפשר להשבית את הפורום גם ליומיים, אבל אני לא יודע להעריך את השפעתו על כלכלת הארץ...

SuperGirl 25

New member
../images/Emo7.gif

החתימה שלך כ"כ מעציבה... ג'ינג'י שלנו נעלם. מיום חמישי לא שב הביתה ואפילו לא הגיע לארוחת-שבת מסורתית
הלב בוכה מגעגועים וחוסר-ודאות
שבוע טוב חברים.

ג שם

New member
../images/Emo32.gif בבוקר עצוב כשג'ינג'י איננו

ואין הפתעות בשמיכה וכשג'ינג'י ישוב אז חזק נחבקנו וקץ לא יהיה לשמחה. ( מי ראה את באני, אהוד מנור). (בדקת אם יש לו חברה? זאת אומרת, הוא עוד במצב בו הוא מתעניין בחתולות? אם הוא עדיין במצב הזה, הוא יחזור תוך כמה ימים. ויעלם שוב. ויחזור. ויעלם. עד שתחליטי - ובצדק- להכניסו לדת משה וישראל ולעשות לו ברית)

SuperGirl 25

New member
הוא חזר אמש, אבל שוב נעלם ../images/Emo7.gif

הפגין נוכחות, טעם אוכל של אמא, רטן מחיבוקי הדוב שבן-זוגי הרעיף עליו ספק באהבה ספק בכעס ו...נעלם מהחלון שנותר פרוץ (שכחתי לסגור אותו מרוב התלהבות). אז כן, יש לו חברה (אולי אפילו שתיים). אני בעד ברית (בהרדמה כמובן), החבר קצת-הרבה מתנגד עקב הזדהות (יתר). אתמול החבר אמר שהוא די מסכים, אז אולי יש תקווה שג'ינג'י יבוית. בינתיים יש לי את שמשון ולבנה
(הציבוריים).

דור לוי

New member
גם לי יש בעיה ובכל זאת...

גם לי יש בעיה עם השם , וכנראה שההסבר שניתן הוא נכון. גם אני לא מרגיש עשוק - אבל בהחלט יש בעיה שצריך להעלות. אבל לדעתי הבעיה היא שונה ממה שמדובר בד"כ בשיח הציבורי: בשיח הציבורי נראה כאילו יש שתי גישות. הגישה של 'החברתיים' מצד אחד והגישה של ה'כלכלנים'. ה'חברתיים' צועקים ומוחים, התקשורת מראה את המקרר הריק ובתי התמחוי, וממשיכה לשירותרום ולרייטינג מי מראה את המקרה הכי מזעזע... סוג של פורנוגרפיה... ה'כלכלנים' לעומתם אומרים: "גם אנחנו מזועזעים - אבל תנו אתם חלופות! מה אתם מציעים?", וממשיכים בלי לעצור יותר מ 10 שניות שבהן 'החברתיים' נעצרים חסרי מענה וטוענים: "אין חלופה אחרת". זה מה שמביא אותי, ועוד כמוני , כלכלנים בודדים בלתי תלויים בנפשם, להציע חלופות אחרות. וכאן אנחנו מגיעים למושג שכנראה קרוב יותר לתחום העבודה הסוציאלית: "הדרה" יש שתי הדרות:
האחת מצד האקדמיה - כלכלנים היום, שדעתם שונה פוחדים לדבר! חתן פרס נובל בכלכלה (שטיגליץ) שהעז לבקר - פוטר ממשרתו. רק כלכלנים מטעם מקבלים תקציבי מחקר. אף אחד (כמעט) לא מודע לדעות השונות ולתאוריות שיש בכלכלה.
השניה מצד התקשורת. אין שם הרבה סיכוי לחלופות ולדיון רציני. כאן אני חושב שצריך להיכנס להפגנה: ממה שהבנתי יהיה מקום לארגונים ומתנדבים להציג מסרים שונים. זה המסר שאני רוצה להעביר: שהיום השיח הכלכלי קשור בעצמו לקשר הון-שלטון. שיש פתרונות וחלופות המשלבים יעילות כלכלית עם צדק חברתי! אם תרצו דוגמאות תוכלו לקרוא בבנק ההצעות של הקהילה. זו הסיבה , שלמרות הסקפטיות בגלל ההדרות שהזכרתי, שאהיה שם.

ixmix

New member
אני לא אהיה שם.

ולא בגלל שאני חושב שהמצב טוב - אלא בגלל שאני חושב שהשיטה הזאת עובדת, למרות חסרונותיה. האימפריה הגדולה ביותר בכל הזמנים עובדת כך... אז מה כן צריך לעשות? - רשת הביטחון למי שלא מסוגל להתמודד בשיטה הקיימת צריכה להיות "צפופה" הרבה יותר, ולאפשר חינוך, בריאות ורווחה ברמה סבירה (ולא ברמה בסיסית) לכל אזרח.

אם המצב לא טוב

אז איך השיטה הזו "עובדת"? אם המצב לא טוב למה השיטה צריכה להמשיך? האימפריה הגדולה היא ארה"ב? אתה מתכוון לאותה אימפריה שהדבק שמחזיק אותה מבחינה חברתית היא הצביעות הנלמדת של "המדינה הנהדרת שלנו"? אגב, זה לא דבק מי יודע כמה - למול הקונפורמים שחיים את ה"אמריקאיות" יש את הסוטים חברתית ברמות קיצוניות. יש הבדלים גדולים בין ה"נורמטיבים" לבין "החריגים חברתית". זו קיצוניות שלא מעידה טובות על השיטה - לא הכלכלית ולא החברתית (ואין הבדל גדול בין השתיים). ואם כבר ארה"ב היא הדוגמא, הכלכלנים שלנו לקחו מהשיטה שם רק חלק מהדברים ומיישמים אותם באופן קיצוני כאן. זה נכון לומר שאדם צריך להסתמך על עבודתו כדי התפרנס, אבל שכחו שלפני שלוקחים לאנשים שהתרגלו לשיטה מסויימת את מקורות המחיה (קיצבאות) צריך להתחיל לספק מקומות עבודה וחינוך לשיטת חיים חדשה. פקידי האוצר אינם אנשי חברה ואינם אנשי חזון, בטח לא חזון חברתי. הם מנהלי מפעל והמפעל הוא המדינה. אז השיטה לא עובדת. לעניין "רשת הבטחון". במצב האופטימלי היא לא צריכה להיות צפופה יותר אלא קטנה ככל האפשר. כשאני כותב "תנאים לרווחה בסיסית" אני מתכוון לפיתוח שיטת חינוך ודרך חיים שבה האדם מבין שהוא אחראי לרווחתו והמדינה מספקת לו את התנאים לכך. כיום מי שמתעורר משנת הצדקה שלו ורוצה להתחיל להיות אחראי לחייו, יתקשה למצוא דרכים לספק לעצמו את צרכיו. במצב האופטימלי צריכים להיות כמה שפחות אנשים שזקוקים לרשת בטחון, כלומר - השיטה צריכה להיות כזו שמירב האזרחים יוכלו להפיק ממנה תועלת. השיטה היום מאפשרת רק לבעלי יכולות מסויימות (כמו אינטילגנציה, יכולת אקדמית, הון שמגיע בירושה, או אלה שיש להם את הדרייב לפעול למען חייהם) לנצל את ההזדמנויות שיש כאן. זה מצומצם מדי. זה אומר שמי שנולד להורים שלא חונכו להשכלה לא יחונך להשכלה וימשיך לא לחנך את ילדיו להשכלה. השכלה ניתנת כאן כדוגמא בלבד למשאב אישי שיכול לסייע לאזרח לחיות ברווחה כזו או אחרת. גם עניין ההשכלה צריך להיות תחת בחינה מחדש, אבל זה נושא לדיון נפרד.

דור לוי

New member
מהי השיטה../images/Emo35.gif והאומנם השיטה עובדת../images/Emo35.gif

יסלח לי מנהל הפורום, אני לא מעוניין להפוך פורום זה לדיונים בנושאי כלכלה (דווקא אשמח לתשובה לשאלה ששאלתי בשרשור אחר) ובכל זאת קצת חומר למחשבה. מהי השיטה? האם אתה מודע לכך שכלכלה כמו שאר מדעי החברה אינה מדע מדויק? האם אתה מכיר תיאוריות וגישות נוספות בנושא? למשל זו המוצגת בספר מרווחי מלחמה לדיבידנדים של שלום של ביכלר וניצן? ואם לא שמעת על תאוריות וגישות נוספות - האם יש לך ניחוש למה? אולי כי מי שמעז לבטא אותן מפוטר - גם אם הוא חתן פרס ע"ש נובל? אולי כי בכך הוא והחוג בו הוא מלמד יפסיקו לקבל תקציבי מחקר? ונניח כי מסתכלים על הגישה הנאו-ליברלית בלבד, האומנם היא עובדת? להלן פתיחה מסקירת ספר שחיבר פרופ יוהנו שטרסר , הסקירה נכתבה ע"י רותי סיני מהארץ: "המפתח לפתרון בעיית האבטלה טמון בצמיחה. כמה פעמים שמענו את קברניטי הכלכלה שלנו מסבירים שאם התוצר המקומי והיצוא רק יגדלו, ייווצרו די מקומות עבודה חדשים למובטלים. ואולי הם טועים? מה ההסבר לכך שלמרות השגשוג בכלכלה העולמית - הגידול בהיקף המסחר הבינלאומי, עליית רווחי החברות וערך המניות, גידול מתמיד בייצור - מספר המובטלים בעולם רק הולך וגדל בהתמדה זה שלושים שנה ומגיע, על פי הערכות ארגון העבודה הבינלאומי, לכ-130 מיליון, מהם כמעט 20 מיליון באיחוד האירופי?" מידע נוסף בשרשור הבא.

דיונים כלכליים

דווקא חשובים מאד. כבר טענתי שראוי שיהיה לנו ידע בעניינים כלכליים, כי יש קשר ישיר בין מדיניות כלכלית, מצב חברתי ורווחה.

דור לוי

New member
זמן ../images/Emo10.gif

אני לא מספיק את כל מה שאני רוצה להעלות בפורום רפורמה כלכלית... בד"כ אני לא גולש בפורום עובדים סוציאליים - כי זה לא תחום העבודה שלי. אם יש שאלות ספציפיות אפשר לפתוח אותן כדיון משולב בשני הפורומים. ייתכן שיש קטגורית קישורים או מאמר שאני או מישהו אחר יוכל להפנות לשם.

ג שם

New member
אם תאפשר בריאות

רווחה וחינוך בצורה סבירה, זו לא תהיה אותה שיטה כלכלית.

SuperGirl 25

New member
מבזק (ולא מהשטח)

04/12/2004 19:45 מבזקים ת"א: מאות משתתפי "ועידת העשוקים" מפגינים מול ועידת ישראל לעסקים מאות צעירים ופעילים חברתיים מפגינים מול מלון "דוויד אינטר-קונטיננטל" בתל אביב, שם נפתחה הערב ועידת ישראל לעסקים. המפגינים, המכנים את ההפגנה "ועידת העשוקים", קוראים להתפטרותו של שר האוצר, בינימין נתניהו. חבר הכנסת עמיר פרץ נמצא גם הוא בין המפגינים. (מירי חסון) מבזק סלולרי - עדכונים מחדר החדשות של ynet ישירות לסלולרי שלך.

למעלה