ועכשיו אחותי

ועכשיו אחותי

גילתה שיש לה גושים בשד שמאל, 2 גושים בבתי השחי וגוש בגרון. אחותי בהריון בחודש שמיני ולה ארבעה ילדים (כשהקטן בן כ- 3). היא היתה היום אצל א.א.ג. שאמרה לה שיש לה גוש בגרון בגודל של 1 ס"מ ונתנה לה לעשות אולטרסאונד. לגבי הגושים האחרים יש לה תור ביום רביעי הקרוב ואולטרסאונד שד וגרון בשבוע הבא (ממוגרפיה היא לא יכולה לעשות בגלל ההריון). היא מאוד לחוצה ודואגת ולא מתפקדת. היא פוחדת מהתוצאה כי היא ראתה ורואה את כל מה שאני עברתי. אני דואגת לה ומקוה שהכל בסדר ושהכל שפיר. חוץ מזה, יש לי עוד 3 אחיות שלא עשו בדיקות מאז שנתגלתה אצלי המחלה כי הן פוחדות לדעת. זה מעמיד את כל המשפחה על הרגליים. כנראה שהיה לנו במשפחה סיפור של סרטן שד ואנחנו לא ידענו. אני כל הזמן חושבת עליה ועל התינוק ומחכה לתוצאות.

חששות משותפים

כי גם כשאחד חולה אז כל המשפחה איתו בהתמודדות. ואין ספק שמתוך מה שאת עברת, הפחדים של כל מי שסביבך מתעצמים. חשוב שתזכרו שזה גם יכול להיות דברים אחרים שהם לא סרטן ויותר פשוטים לטיפול. אני מאחלת לכולכן שהתוצאות תהיינה שליליות (במובן החיובי של המילה כמובן). נשמח לשמוע ממך עוד. גלי

rona39

New member
מיכלי

הדבר הראשון שעשיתי כשגיליתי את המחלה, היה לקחת את אחותי לרופא ולבצע לה ממוגרפיה ומאז אני לוקחת אותה כל חצי שנה, כי אם זה תלוי בה היא לא תלך. האם עשיתן בדיקה גנטית? כדאי שתבדקי. רונית

lili the one

New member
מיכלית - מחזיקה לכן אצבעות

לאחר שנודע לי ל המחלה אצלי ישר לקחתי את אחיותי לבדיקת שד אצל רופא כירורג וממוגרפיה. לשמחתנו הן נקיות. שיהיה רק טוב

מחזיקה לכן אצבעות שתתבדו ...

כשאני חליתי אחותי התאומה הלכה מיד לערוך ממוגרפיה ובדיקה אצל כירורג ולשמחתנו היא נקיה והכל בסדר. אין אצלנו הסטוריה של סרטן השד במשפחה אך למרות זאת - עבור אחותי ואימי - הלכתי לעשות בדיקות גנטיות שנתגלו לשמחתנו כשליליות (כלומר אני לא נושאת את הגן ). אני ממליצה בחום, עבור אחיותייך , שתלכי לעשות בדיקות גנטיות. במידה ואת נושאת את הגן - האחיות שלך יצטרכו להיות במעקב יותר צמוד וזה רק יהווה עוד אמצעי הגנה כי גילוי מוקדם חוסך המון סבל . מצפה לשמוע חדשות טובות לגבי אחותך, הרבה בריאות לך, לה ולתינוק שבבטן ! --------------------------------

זהו, עכשיו חזרתי מטיפול, ותודה

לכולם על התמיכה שאני מקבלת פה בפורום. במיוחד לגלי שעושה לילות כימים לענות לכל אחד ואחת עם בעיה כזו או אחרת. לפורום הגעתי במקרה ואני שמחה שיש לי את התמיכה היומית כאן. גלי שלום, ביקשת שאספר על עצמי, אז כך: אני בת 37, נשואה אם לשניים בני 4 ו-11. עבדתי כמזכירה/מנהלת משרד עורכי דין. היום איני עובדת עקב המחלה. המחלה נתגלתה אצלי בספט' 2003, עם תחילת שנת הלימודים. עד היום, עברתי את ארבעת טיפולי AC (אדריאמצין וציטוקסן), הפסקה של חודשיים, ניתוח כריתת שד, הפסקה קצרה ואז 12 טיפולי טקסול, כשאני היום (ממש היום 11.5.04) עברתי את הטיפול ה- 9, שזה השלב השלישי בקורס. באמצע יוני אני עומדת להתחיל את ההקרנות. בני בן ה- 11 היה במשבר והיום המצב טוב יותר, נפגש עם חברים וכו', ויותר פעיל. עדין לא לקחתי אותו לטיפול אבל אעשה זאת בהקדם. פעם פחדתי לדבר עם אנשים חולי סרטן ולהזכיר בכלל את השם הזה, והיום אני מסוגלת אפילו לקרוא כתבות ומזכירה את השם. משהו אצלי השתנה, התגברתי על הפחד ואני מקוה שאצא מהמחלה כמו גם שכל חברינו לפורום ובכלל, מקוה שתהיה התקדמות ופריצת דרך בתחום זה. לא מזמן חזרתי מטיפול כימותרפי, אז אלך לנוח, שיהיה לכולנו יום נעים וקל. מיכל.. שאלה טכנית קטנה: איך אני עושה את החתימה היומית?

למעלה