ועכשיו גם לי יש שאלה על מ"ז [ארוך]

גורבי

New member
ועכשיו גם לי יש שאלה על מ"ז [ארוך]

זקיקים, גבירותיי, זקיקים, רק היום - שלוש בעשר! קח זקיק קבל רקיק
אני מתכבדת להכריז על הצטרפותי למעגל העוקבות והנזקקות. אמנם לקח לי קצת (הרבה) תכמונים... (שזה סיפור בפני עצמו: בקיצור, אנחנו כבר ארבעה חודשים אחרי הגרידה, ומחכים לתוצאות מסוימות שהיו אמורות להגיע כבר לפני חודשיים, אבל התעכבו כי הרופא שצריך לתת אותן נמצא בשנת חופש. הרופאה הקבועה שלי אמרה שלפני שיש תוצאות היא לא מסכימה לי להיכנס להריון
, ובטח שלא מסכימה לעשות שום בירורים, למרות שלקח לנו המון המון זמן להיכנס להריון הקודם. מה שאומר שאני בעצם מנסה להיכנס להריון באופן פירטי
. רק לשם ההבהרה - זה לא שבאמת צריך את תוצאות הבדיקה הזאת - במקרה כזה, כמובן שהיינו מחכים - אלא שיש לי תחושה מבוססת שהיא מכסת"חת את עצמה, ועכשיו היא גם יצאה לחודש חופש, ואמרה לי לנסות ללחוץ ככל יכולתי [הדלה] כדי לקבל תוצאות...) טוב, אז החלטתי לא להיכנע לאטימות הממסד הרפואי ולעצלות הטבעית של הרופאה שלי (שתבינו, היא, בניגוד אליי, יכלה למשוך בחוטים כבר לפני חודשיים), ובצירוף העובדה שאתמול היה לי דימום קטן (כנראה שאריות מהמחזור או סימן לביוץ המתקרב), החלטתי לקפוץ לביקור במרכז לבריאות האשה, למרות (ואולי בגלל) שידעתי שהיא לא תהיה שם. הכנתי את עצמי נפשית לחכות שעות בתור, אבל לא היה תור בכלל. האחות שם היתה נורא חמודה, ושלחה אותי לאולטרה-סאונד (כמובן שקיוויתי ש
פתאום
יראו שק הריון, ויתברר שהמחזור שהיה לי לא היה אלא דימום השרשה, אבל כמובן שלא...). בעודי שם כבר התחלתי לשאול שאלות ערמומיות, כמו: אז ככה עושים גם מעקב זקיקים? (כאילו, duh!), את רואה זקיקים? (ובכן, כן!!! אחד גדול בצד ימין וכמה קטנים בצד שמאל), ורק את העובי של הרירית שכחתי לשאול,
שכמוני. אח"כ, אצל הרופא (המחליף) שנכנסתי אליו, כבר הורדתי את המסכות
: ביררתי שהכל בסדר, וסחטתי ממנו בעפעופים הערכה שהביוץ יתרחש ב-3-4 ימים הקרובים, הפניה רשמית למעקב זקיקים, ואפילו טלפון למעבדה כדי לברר את תוצאות הבדיקה, שפתאום (כשהוא אמר "מדבר ד"ר X") היו זמינות (ומרגיעות מאוד, חשוב לציין). הגעתן עד כאן? מגיעה לכן
!
ועכשיו יש לי גם שאלות:
- זקיק בגודל של כמעט 15 ס"מ - זה טוב ביום ה-9 של המחזור? - קיבלתי מהרופא רק הפניה אחת למעקב זקיקים, והוא אמר לי להגיע ביום א' (ולהתחיל לחגוג מהלילה - כמו שממילא תיכננו לעשות). אבל הבנתי שהמעקב, כפי שמשתמע משמו, הוא תהליך מתמשך, ובהנחה שביום א' אני אהיה, נגיד, ממש לפני ביוץ, אני לא אמורה לקבל עוד הפניה ליומיים אח"כ? או שעל ההפניה הזאת אני שומרת? הצילו, הבנות המנוסות... יו, איזו מגילה כתבתי
- יש לי פשוט הרגשה שדברים מתחילים להסתדר סוף סוף (כן, אני יודעת שמעקב זקיקים הוא לא קסם, ושום דבר לא מובטח, אבל...), ורציתי לשתף אתכן. אוהבת,

פּוֹנְג

New member
אני אוהבת מגילות ../images/Emo13.gif

אז ככה. זקיק 15 ממ ביום ה 9 - אומר שיש לך מחזור קצר. שאולי יכול להיות קשה לאתר בו את הביוץ כי בד"כ מחכים לביוץ קצת יותר מאוחר... הוא צריך עוד לגדול קצת. אני לא יודעת מה הגודל האופטימלי, אבל אני יודעת שבפורום פוריות, שואבים זקיקים בני 20 ומעלה. בקשר להפנייה. אצלי לפחות הרופא נותן לי פעם אחת ואני מצלמת אותה כמה פעמים שאני רוצה (אופס, זה הזכיר לי שאני צריכה לצלם
) אם את לא יכולה להשתמש בצילום, תנסי להשיג עוד הפנייה כך תדעי אם באמת היה ביוץ או לא. תיסלם על היוזמות ואם אין את לך, מי לך
וחגיגות נעימות.

גורבי

New member
תודה ../images/Emo25.gif (ועוד שאלה, כי אני

נודניקית...) מכונת הצילום שלידי כבר עושה לי עיניים... וגם אני הגעתי לאותה מסקנה - שהמחזור כנראה קצר יותר ממה שחשבנו (וממה שהוא היה בעבר). זה גם מסביר (חלקית) את החודשים האחרונים: כנראה שהיינו צריכים להתחיל בחגיגות מוקדם יותר
. ואם כבר חגיגות, הרופא המליץ, די בדרך אגב, על יום-כן-יום-לא ב-3-4 ימים הקרובים, אבל אני זוכרת שנאמר כאן שאם לא ידוע על בעיית זרע, אין מניעה לעשות יום-כן-יום-כן. אז מה ההנחיות כשנמצאים במעקב (רשמי, לא פיראטי כמו זה שאני ארגנתי לעצמי
)?

אפרסקה

New member
ברוכה הבאה למועדון!! ../images/Emo121.gif זקיק?

תגידי, האייקון של הרוח לא יכול לעבור גם בתור זקיק? אם נורא מתאמצים... לא משנה
רק רציתי להוסיף שממני לא לקחו את ההפניה, תמיד מחזירים לי, אבל הרעיון לצלם הוא רעיון טוב. ושיהיה בהצלחה!

גורבי

New member
../images/Emo51.gif ו../images/Emo24.gif גם לך

איך בכלל נראה זקיק? עכשיו אני מסוקרנת... וראיתי שהתעודדת קצת - זה נהדר. אפילו כשלפעמים צריך להתאמץ כדי לשמור על האופטימיות הזאת (מי כמוני יודעת
). זה מזכיר לי שפעם, בגלגול קודם, כשלמדתי פסיכולוגיה, אמרו לנו שאם מחייכים הרבה אז יש מצב רוח טוב - כאילו זה עובד מבחוץ פנימה. שווה לנסות:
אני כבר מרגישה יותר טוב...

זקיק 15 מ"מ ביום 9 של המחזור זה

באמת קצת מוקדם, ומצד שני, אולי יש לך מחזור קצר? בדרך כלל, זקיק של בערך 20 מ"מ בשל לביוץ (אבל אני מכירה גם בנות שאצלן הזקיק מבייץ ב-16 מ"מ). את צודקת בנוגע למעקב - כשמו כן הוא. לפחות כל יומיים, ואם משלבים גם בדיקות דם, יש אינדיקציה מצוינת מתי מתרחש ואם התרחש ביוץ. לגבי ההפניות אין לי מושג. אני מהכיתה הטיפולית כך שאצלי הכל הלך עם טופסי 17. איך נראה זקיק? כתם עגול שחור במסך האולטרסאונד. תבקשי שיראו לך, זה מאוד מעניין פתאום לראות את הבפנוכו שלך
בהצלחה.

גורבי

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif אהבתי את השמות...

גורבי

New member
אני דווקא מעדיפה יהושוע (מלשון

שעועית), אבל אלימלך הולך, רץ, העיקר שיגיע איכשהוא.

m i c h a l y

New member
גורבי../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה למועדון מודדות הזקיקים.... קודם כל מגיע לך ח"ח על האסרטיביות. כל הכבוד לך! שנית, אני אתחיל "למדוד" ביום א' הקרוב. אני מקווה שזה לא יוביל אותי לבכי (עיין ערך אפרסקה...) אני חייבת לציין שכרגע, לאור כשלונותיי בנושא כניסה להריון - ככל שאני יודעת יותר כך אני מרגישה רע יותר.... למה זה לא יכול היה להיות יותר פשוט? טוב בלי כוונה יצא לי מלנכולי משהו
אז SORRY שיהיה לך סוף שבוע נפלא, מיכל.

גורבי

New member
מיכלי, אם את עוד פה

שולחת לך חיבוק ע-נ-ק-י במיוחד, להרמת מצב הרוח המלנכולי-מעט. אולי הגיע הזמן לעוד שיחה עם ה
? תאמיני לי, התחושה של ההיבלעות במכונה הרפואית האטומה והקרה הזאת וגם תחושת הכישלון האישי מוכרות לי כ"כ, וגם ההרגשה, לפעמים, שאין אור בקצה המנהרה. מה שכן, הרגע שרואים את שני הפסים על המקל משכיח ממך בשנייה את כל עוגמת הנפש (מניסיון - זה פשוט נפלא). כדי להתנחם, אני כרגע נצמדת למחשבה, שנדמה לי שאת העלית כאן, שהילדים שמגיעים אחרי ציפייה כזאת הם כ"כ אהובים וכ"כ מיוחדים, שזה שווה את הסבל היחסי שאנחנו עוברות. (אני יודעת שזה אולי נשמע לא מתחשב כלפי הבנות האלה שרק מתעטשים עליהן והן בהריון, אבל מותר לי להיות קצת אגואיסטית לפעמים, לא?). וגם אני הולכת למעקב זקיקים (אמיתי) בפעם הראשונה ביום א' - שנקבע ללכת ביחד (וירטואלית, כמובן
)? להשוות רשמים? אני מבטיחה לך שבקרוב מאוד נשווה גם היקפים ותסמיני שליש ראשון. וחשבתי על משהו נוסף - זה שמותר להיות מדוכדכים לפעמים, אני לא צריכה להגיד לך, ואת בטח לא צריכה להתנצל על זה בפניי. אבל נזכרתי שהתחלת לקחת איקקלומין החודש, נכון? אז בהחלט יכול להיות שחלק ממצב הרוח קשור להורמונים המשתוללים - אותי זה תמיד מנחם קצת. ושיהיה גם לך סופ"ש נפלא - "ניפגש" בתור לאולטראסאונד, ביום ראשון השכם בבוקר.

m i c h a l y

New member
גורבי, רק עכשיו שמתי לב....

איזה יופי של תשובה. אני לא יודעת מה איתך אבל התקופה האחרונה ללא הפורום הזה לא היתה נראית אצלי אותו הדבר... בכל אופן, מרוב שיחות עם הכלבלב הוא די מתרחק ממני כשהוא רואה שאני בעניין....אולי כיבוד קל במהלך השיחות ישפר את שיתוף הפעולה
... בכל אופן, המעקב שלי מתרחש ביום א' אמנם, אבל אחה"צ. אולי זה לטובה כי אם אני אשמע שכמו אפרסקה גם אלייך התנהגו לא אנושי אז תהיה לי הזדמנות לוותר בזמן... בכל אופן, העניין עם ההורמונים שמשתוללים וכל זה - מזמן כבר הפסקתי להאשים את הטבע במצבי הרוח שלי. בזמן האחרון מצבי הרוח שלי מתעצמים בצורה מהירה (לצערי לרוב לרעה) והחלטתי שבמקום להאשים כל מיני מסביב, אני אתחיל לקחת אחריות על מצבי הרוח האלה ורק כך אולי אצליח באמת לגרש אותם... תודה לך ממש מכל הלב על המילים החמות, אין ספק שזה משפר מאוד את כל העניין!

מעיןבר

New member
כל הכבוד על האסרטיביות!../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לעניין הזקיק - אכן גדול, אבל באמת כנראה שיהיה ביוץ מוקדם - כבר ראינו שזה קורה... לעניין ההפניה - לא'ידעת, ברמת מרפא הייתי מגיעה עם ההפניה הראשונה ומקבלת כרטיס שתקף חודש. בביקורים הבאים הייתי רק עוברת דרך הקבלה עם הכרטיס כדי לקבל מדבקות (עם פרטים ששמים על טופס המסכם את ממצאי הבדיקה). מקווה שהתשובות הטובות (גם אם באיחור) והמעקב יעשו את שלהם ומהר מאוד תספרי לנו על הפסים
. שבת שלום...

למעלה