ועכשיו... השאלה החשובה מכולן

yellow1230

New member
ועכשיו... השאלה החשובה מכולן ../images/Emo8.gif

שלום לכולם, מקווה שלמישהו תהיה תשובה לשאלה החשובה מכולן
: איפה אפשר לקנות אלפחורס אוונה ( Alfajores Havanna ) בארץ ? שבת שלום, yellow

lailaein

New member
ברמת אביב

ליד קניון רמת אביב מאחורי בנק לאומי יש מעדניה ששייכת לארגנטינאי וכשגרתי בארץ לפני שנתיים הוא היה מוכר אלפחורס הוואנה וכל מיני עוגיות ארגנטינאיות "צ'וקולינס" אם אינני טועה. כמי שגרה בארגנטינה וכבר נמאס מהאלפחורס שלח לי שווארמה אני אשלח לך אלפחורס

s f a r a d i t

New member
אפשר לקנות ואפשר לעשות אותם בבית

תאמיני לי שהם יוצאים טעימים מאוד............. הנה המתכון אם תחליטי שאת הולכת על זה
לכל אוהבי האלפחוראס ארגנטינאים מלמדת אתכם זה קל ואפשר לעשות תוך שעה מיוחד לשבת : אלפחורס ארגנטינאים מצרכים: 1 מרגרינה , 2 ביצים, שקית אבקת אפיה, קוקוס מגורד, 2 כוסות קמח תופח, כוס סוכר, 200 גרם קורנפלור קופסת ריבת חלב תמצית וניל אופן ההכנה 1: מערבבים את הסוכר והמרגרינה עד למצב של איחוד החומרים 2: לקערת המרגרינה והסוכר מוסיפים את הביצים אחת אחת יחד עם הוניל 3: בקערה אחרת מאחדים את הקמח , קורנפלור ואבקת אפיה 4: לאחד את סעיף 2 + 3 וללוש היטב, לא להבהל כי הבצק חייב להיות קשה 5: לאחר שאיחדנו את סעיף 2 + 3 , שמים את הבצק בתוך שקית של סופר לשעתיים במקרר כל זה לוקח לא יותר מחצי שעה 6: אחרי שעברו שעתיים מוציאים מהמקרר ופותחים את הבצק בעזרת מערוך 7: לוקחים כוסית קטנה גודל של ליקר בערך כדי שבעזרתה נחתוך עיגולים של העוגיות 8: מסדרים את העיגולים בתבנית לאפייה תוך לא יותר מ 10 דקות לאפיה חזקה כשמתקרר לוקחים 2 עוגיות מורחים עלייהן ריבת חלב ומעבירים בשוליים את הקוקוס וזהו!! בתיאבוןןןןןן שבת שלום!!!!

s f a r a d i t

New member
בדיחת השבוע.......

"מחפש חברה עם אוטו, המעוניינות לשלוח תמונה של האוטו"
"BUSCO NOVIA CON AUTO, LAS INTERESADAS, MANDAR FOTO DEL AUTO,

InFecTeD LOVER

New member
כל אחד מגיב לה בפתגם אחר :)

אצלי זה היה מה הקשר מחט לתחת? שלך קצת יותר אינטלקטואלי :p

אבל אלה אלפחורס מקורנפלור!DE MAICENA

הוא התכוון לתעשייתי. שוב אומרת: לא אסרב לאף אחד שיציע לי היום הוונה אבל... אני רוצה FANTOCHE!!!!! אבל לא הקטנים האלה שמוכרים היום, הענקים משלוש שכבות של ילדותי!

שאלה ללילה

(אף פעם לא בטוחה אם לקרא לך כך) האם יש ALFAJOR אופייני לCHACO? וEMPANADA???

lailaein

New member
קוראים לי לילה

פה בצ'קו אין אלפחור או אמפנדה מקומית יש צ'יפה וצ'יפסיטוס שיש גם בקוריינטס זה לחם מקמח מנדיוקה עם גבינה.

s f a r a d i t

New member
LAILA!!! SOS DEL CHACO?!! QUE SORPRESA

HACE CUANTOS ANIOS QUE ESTAS? Y A PROPOSITO EN EL CHACO SI HAY ALFAJORES Y EMPANADAS Y TAMBIEN CHIPA YA TENGO HAMBRE! HACE CUANTOS ANIOS QUE NO COMO ESAS DELICIAS

lailaein

New member
hace 2 anios que vivo aca

en el chaco hay alfajores y empanadas pero no especiales del lugar como las cordobesas o las saltenias y les mando una foto de mi hijo que el anio pasado preparo chipacitos en el taller de cocina en el jardin

יופי! עכשיו יותר קל

לדבר איתך... מכירה את הצ'יפה מקורינטס. איזה טעים! במיוחד בחורף...!!! איך הקיץ בצ'קו?

lailaein

New member
../images/Emo42.gif חם חם חם ../images/Emo42.gif

חום איצים פה בקיץ אבל היום דווקא נעים כי ירד אתמול גשם. אני שבוע הבא בורחת לחופשה באורוגוואי ל 3 שבועות מקווה שכשאחזור יהיה יותר נעים פה.

בכפר סבא ליד קניון ערים

יש חנות של ארגנטינאי שמוכר כל מיני דברים ביניהם אלפחורס. ד"א מוכר את הסנדוויצ'ים הטעמים-de miga

batigol

New member
בארץ ארגנטינה זאת לא כזאת בעיה

כן, צריך ללכת עד לפטיו אולמוס, שזה בערך 6 רחובות, אבל זה שווה את זה. חה חה חה מה שמצחיק זה כשהייתי בארץ, כל היום חשבתי מי טס לארגטינה ויכול להביא לי אלפחורס הוואנה. וכשהיו מביאים לי, אני שומר אותם, ואוכל אחד כל פעם שהייתי יוצא הביתה (פעם בשבועיים), וגם כשהם היו משנים את צבעם מפאת הזמן, הייתי ממשיך לזלול אחד אחד, ואת האחרון אפילו הייתי חותך לרבעים, ואוכל כל פעם רבע. ועכשיו, שהם כאמור במרחק 6 רחובות, אני לא אוכל אפילו שמינית אלפחור. פרספקטיבה לא?

זה באמת היה כך גם אצלי../images/Emo6.gif

וכשהיו באים אורחים הייתי מסתירה... שלא יראו ולא יוכל לכבד את כולם...

למעלה