ועכשיו - לי יש שאלה!

ferdinand

New member
ועכשיו - לי יש שאלה! ../images/Emo9.gif

פעם שמעתי או קראתי איפוש'ו שעד גיל או שלב מסויים, לא בריא (לגב) לתת לקטנטנים להתיישב - למרות שהם מאוד להוטים לזה. מיש'ו שמע על זה? האפרוחה בת 4+ חודשים, כשנותנים לה להיאחז באצבעות (היא רוצה את כל היד
) היא מתאמצת עם כל הגוף - להתיישב. וזה נורא חמוד, אבל (כאמור) פעם שמעתי או קראתי איפוש'ו ש.....

רווי1

New member
לא בריא, לא לתת

תנוחת הישיבה צריכה לבוא רק כשהגב מוכן לכך ומספיק חזק לעמוד במעמסה - אחרת נגרם נזק לגב. ישיבה נכונה מגיעה מעמידת שש כשהטוסיק מוטה לאחור, רגל אחת מתקפלת פנימה והידיים נשענות על הרצפה ועם הזמן, הבטחון והחוזק של הגב - הידיים נעזבות והגב מתיישר . אצלנו זה קורה ממש לאחרונה - בסביבות גיל 10 חודשים. אתה יכול לקרוא עוד על כך באתר של ענת סימון שמתארחת בדכ בפורום הורים לתינוקות. זו הכתובת עם קישור לכתבה על לימד ישיבה - http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=7211

ferdinand

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo13.gif

ו-shno היא לא מתיישבת בכוחות עצמה - בטח שלא בגיל 4 ח' - היא אוחזת את האצבעות שלנו - ובעזרתנו מתרוממת לישיבה
וזה באמת לא בריא!

shno

New member
מבחינתי מה שהטבע עושה - בריא

כלומר, אם הרצון להתיישב מגיע מהקטנה, ולא אתה מושיב אותה "בכוח" - אז לבריאות. לא מונע ממנה לעשות את מה שהיא רוצה לעשות מבחינה התפתחותית, כמובן תוך שמירה על בטיחותה (לא לתת לה להתיישב על קצה המיטה...). אצלנו הקטנה התחילה לשבת בטרמפולינה (שזו לא בדיוק ישיבה - חצי שכיבה, אבל עם זוית בגב) בסביבות גיל 3-4 חודשים. ועוד הרבה לפני שהתיישבה עצמאית (מה שקרה לפני כחודש וחצי, סביבות גיל 8 וחצי חודשים) כבר היינו מושיבים אותה כי היא עשתה סימנים של רוצה - ואם לא היה לה נוח - הייתה עוברת לזחילה או לשכיבה. לא מכיר את הטיעונים המדעיים/פיזיולוגיים/רפואיים בעד ונגד (ואני בטוח שיש אינספור כאלה) - אבל נראה לי שיש גבול כמה אפשר לגדל ילדים "לפי הספר". בקיצור לסיכומו של עניין - אם זה מה שהילדה רוצה - שיהיה לה בכיף! ממילא היא לא תחזיק מעמד בישיבה לבד לאורך זמן בגיל הזה - אלא זו ישיבה לכמה שניות ולא יותר מזה.

רווי1

New member
גם אצלנו

ישבה /שכבה בטרמפולינה מגיל צעיר, אבל לפרקי זמן קצרים יחסית - מאותה סיבה. אני לא אומרת שצריך לגדל ילדים לפי ספר הוראות, אבל יש דברים שבאמת לא בריאים להתפתחות תקינה של הגוף, המוטוריקה ועוד. ישיבה מוקדמת לזמנים ארוכים מקבעת תנוחות לא נכונות ועלולה בין היתר לעכב אח"כ זחילה, עמידה וכו'. אם פעם פעמיים הושיבו תינוק לכמה רגעים ע"י משיכת אצבעות כמו שתואר - אני לא מאמינה שיש בזה נזק (גם הרופאים בודקים את התינוקות ככה), אבל כדרך חיים זה לא נכון. כנ"ל לגבי העמדה לפני שהילד מסוגל לעשות זאת לבד.

חנול

New member
אמרו הכל

אין לי מה להוסיף. אני מניחה שאין שום רע בהחזקה כמו שאתה מתאר לפרק זמן סביר, ולא בהושבה פר סה לזמן ממושך.

hirshfe

New member
אני לא מומחה

ולא מתיימר להיות כזה אבל אני למיטב הבנתי, הכוונה היא לא להושיב ילד שכזה בכיסא אוכל לזמן ממושך אבל אם זה כמה שניות, בעיקר שהיא מנסה אז מה רע בזה?

למעלה