ועכשיו למשהו שונה לגמרי

Ayelet CA

New member
ועכשיו למשהו שונה לגמרי

איך הסתדרתם עם ביקורים מהארץ אחרי הלידה? אני לא מדברת על הורה שמגיע לחודש חודשיים כדי לעזור, אלא על ביקור הורים שאמנם רוצים לעזור אבל זה לא כל כך מעשי כי הם הופכים כאן ללא כל כך עצמאיים, בעיקר מבחינת ניידות. ההורים (משני הצדדים) מתכננים להגיע לכאן בנפרד מתישהוא אחרי הלידה ואני קצת חוששת מזה. הם ישנו אצלנו כי יש לנו בית גדול והם מודעים לזה שאני אהיה במצב עייף ושהאיש חוזר לעבודה אחרי שבוע שיהיה בבית, ואף אחד לא יצפה לאירוח מלכותי. אני לא אצטרך להתנצל אם אלך למשל לנוח באמצע היום (כי התינוק יחליט לתת לי לישון קצת). אבל אני בכל זאת קצת חוששת מאירוח של שבועיים ימים ואי אפשר לקצר את זה כי בכל זאת, המרחק והנכד וכו' וכו'. האם נתקלתם במצב דומה? עצות?

Dumbo 1

New member
זה דוקא די קשור לנושא הקודם

אם קודם לא היית בטוחה אם המעבר היה נכון עבור הילדים, אז אחרי חודש אינטנסיבי עם ההורים (או עם חמותך) ב"צפיפות" של הבית תביני שבעצם לא היתה לך ברירה והמעבר היה למעשה הכרחי על מנת לשמור על הבריאות הנפשית שלך...

irisgh

New member
למה לא עצמאיים?

הורי היו פה, שכרו רכב, והסתדרו. בהתחלה בכלל לא היו צריכים לשכור רכב, כי הייתי אחרי קיסרי, והרופא אמר לא לנהוג. אז הם עשו לי את הקניות, לקחו את הילד הגדול מהגן.. מאוד עזרו. למה את חושבת שהם לא יהיו על תקן עוזרים? אם יש לך סיבה לחשוב את זה, אולי כדאי שידחו את הביקור. הורי בעלי לא בחיים, אז לא יודעת מה הייתי חושבת בהקשר הזה. אבל אמא ואבא שלי היו ההצלה שלי הפעם!! לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיהם. אמא שלי קמה איתי בלילות יותר מבעלי!

Ayelet CA

New member
הם מבוגרים

אמא שלי אמנם מטיילת בכל העולם, אבל לפה היא מתכוונת להגיע כדי לפנק עם אוכל אני אוהבת וכדי לעזור עם התינוק כמה שאפשר. הם היו פה בעבר וטיילתי איתם באיזור וכמובן בסן פרנסיסקו. הם אמורים לנסוע מפה ל-8 ימי טיול אבל בשאר הזמן הם יהיו איתנו בבית. אני לא חושבת שאמא שלי תסתדר עם האוטו פה ואבא שלי כבר לא נוהג אז הם ישבו בבית כל היום. עם הורי האיש שלי המצב מעט שונה. גם הם מבוגרים ולמרות שבארץ האבא נוהג אני לא חושבת שפה הוא יעשה את זה. ההורים הם ממש לא הסיבה שתגרום לי לא לחזור. כל אמא יכולה לעצבן לפעמים, אבל בסה"כ ההורים משני הצדדים הם באמת נחמדים ומשתדלים לא להציק.

אמא שלי היתה פה שלושה שבועות

בימים שלפני הלידה נסענו והסתובבנו וחרשנו את מנהטן. אמא שלי נוהגת אבל לא נהגה כאן, לא הייתי מוכנה לתת לה לנהוג כאן כי לא רציתי להתעסק עם ביטוחים ותאונות ומה לא, היא לא מכירה את האיזור וזו היתה פעם ראשונה שלה בארה"ב. היה קשה, אבל היא יצאה, הסתובבה קצת ברגל, קצת באוטובוס, ובהחלט חלק מהזמן ישבה וקיטרה שמשעמם לה כי כמה כבר אפשר לבשל, והתינוק לא ממש זקוק לתשומת לב 24 שעות... בערך שבוע לאחר הלידה כבר נסענו יחד, היא ואני ותבור, לסופר ולחנויות לתינוקות ולמולים וסתם הסתובבנו לנו, ולא היתה בעיה. אמנם התעייפתי כהוגן אבל בכל זאת היא באה כל הדרך הזאת והרגשתי שאני חייבת גם קצת לשעשע אותה, מה לעשות.

ornauk

New member
אמי וחמותי היו פה שלושה שבועות.

חמותי מאוד עצמאית, בימים שהיה לי קשה לטייל היא טיילה לבד.(וזה לא היה הרבה). אחרי הלידה חמותי שמרה על הקטנה וטיילתי עם אימי. ובימי החופש של בן זוגי הוא טייל עם חמותי. שבוע אחרי הלידה טיילנו כולם. לא ממש הייתי צריכה את עזרתן כי הייתי מאוד פעילה אחרי הלידה. מה שכן מאוד נהנתי בחברתן. וכמובן אין כמו האוכל של אמא.

משהילי

New member
האמת היא ש...

עדיין אין לנו ניסיון בעניין, אך החל מה-11 לאוגוסט - יהיה גם יהיה....אימי ואחותי באות אלינו
לחודש וחצי. תאריך היעד שלי הוא 22 לאוגוסט, ככה שאני מקווה שיהיה לי/לנו קצת זמן גם להסתובב ביחד. מטרת ההגעה שלהן היא כמובן ליהיות לנו כאן לעזר (בכל זאת - בכורתינו...והנכדה הראשונה של אימי), אבל אני באמת מקווה שהן לא תתקענה איתי בבית כל היום...פשוט אני לא ארגיש בנוח אם הן לא יצאו גם לטיולים...סך-הכל אם כבר ארה"ב - אז מה, שיתקעו בבית? בכל אופן - מבטיחה לעדכן מה קרה עם זה...

Ayelet CA

New member
העניין הוא

שאנחנו גרים בפרבר אז אין פה כל כך מה לעשות. ההורים שלי כבר טיילו כאן וכפי שכתבתי הם גם מתכננים לצאת לטיול נוסף במהלך השהות כאן. האמא של האיש שלי היא אישה לא בריאה לצערנו ולכן הסתובבויות וקניונים בכלל לא באים בחשבון. הוא שאמרתי, איתנו בבית.

איילת, ישנו בחור ישראלי

בסאניוויל, שמוכן להסיע אנשים לטיולים בכל האיזור - גם קרוב יותר וגם רחוק יותר. כך שאפשר לנסות לארגן משהו אתו. אם את רוצה את הפרטים שלו, תגידי ואני אכתוב לך אותם. מעבר לכך, התארגנה באיזור שלי קבוצת מטיילים ישראליים, שיוצאים כל שבוע-שבועיים לטיול בוקר אחר, בד"כ בסן פרנסיסקו. העניין הוא, שהבחורות שמדריכות את הטיולים נותנות המון ערך מוסף, וזה אומר שגם מי שחושב שהוא מכיר את העיר מצויין, יכול ללמוד מהן עוד המון. כרגע ישנה חופשת קיץ, אבל באמצע אוגוסט חוזרים לפעילות. גם כאן, אם את רוצה אני יכולה להעביר לך פרטים. בטיולים האלה מתרכזים בעצם במספר רכבים מצומצם - מה שאומר שהורייך/הורי האיש בהחלט יכולים להצטרף. מעבר לזה, גם עם שתי הבחורות שמארגנות את הטיולים הנ"ל אפשר לנסות לתפור טיול לפי הזמנה, וככה אפשר להתאים אותו מבחינת כמה הולכים, מה רואים וכו'. ובכלל, אם ההורים שולטים באנגלית, אפשר גם לשלוח אותם לטיולים מאורגנים שיוצאים מסן פרנסיסקו. לשם הם תמיד יכולים להגיע ברכבת.

אז ככה

הבחור (טוב, לא לגמרי בחור. איש) מסאניוויל שמו יאיר דרור, ומספרי הטלפון שלו הם: בבית - 732-3370 (408); סלולארי - 234-2610 (408). יכול להיות גם שנתקלת בפרסומים שלו ב-ISO. אני יודעת שהם בחופשה בשבוע שבין 10-17 באוגוסט. הבחורות שמארגנות טיולים לישראליים נקראות ענת קדם ונורית גרי. מספרי הטלפון שלהן: Nurit phone: 408-255-5904 cell: 408-242-1182 Anat phone: 408-732-7304 cell: 408-858-2772 אגב, לטיולים שלהן תוכלי להצטרף גם את בעצמך, ברגע שתרגישי בטוחה מספיק לצאת עם התינוק/ת במנשא. יש שם אמהות נוספות שמגיעות עם התינוקות שלהן.

efrat100

New member
נהדר!!

איילת, אמא שלי הגיעה אלינו ל- 45 יום, ואצלנו אין בכלל בית גדול, והיה ממש נהדר, היא עזרה לי המון במהלך היום ושמרה על התינוק כאשר אני ישנתי (בהתחלה, במיוחד אם תניקי, לא יהיה לך הרבה זמן לישון, אם תחכי שהתינוק ישן כדי שאת תשני - כדאי לך לגמור להניק וללכת לישון, ושההורים יטפלו בגרפס שאחרי...). היה כל כך טוב, שהיא האריכה בעוד שלושה שבועות. וגם היא לא נהגה כאן, אבל היא בישלה, הלכנו כל יום לטיול רגלי והסתובבנו קצת בקניונים. אני ממש נהנתי, והייתי מוכנה שהיא תישאר עוד קצת זמן, אבל אז היה פורץ מרד בצד השני של האוקינוס (אחי ואבא שלי..). שיהיה בהצלחה. אפרת.

ronnieyuval

New member
מבחינתי זה ככה

הם באים כדי לעזור, לא כדי לטייל. כמו שאני מכירה את עצמי, לא תהיה לי בעיה לצאת איתם החוצה עם התינוקת ועם יובל, ואני לא מרגישה צורך להתנצל אם אני רוצה לנוח במקום לשעשע אותם. גם אצלנו כולם ישנו אצלנו וזה לא משנה שהבית גדול, כי גם אם היה קטן לא הייתי רוצה שישנו במלונות! זו המשפחה שלנו! אז בשבילי, משפחה לא צריך "לארח". הם יכולים להכין לעצמם את כוס הקפה שלהם, והם באים במודע שיצטרכו לסייע לי בבית, להעמיד מכונות כביסה, לייבש, לקפל, לבשל, ולעזור עם הילדות כשאבקש. במובן מסויים אני חשה את עצמי בת מזל שיש לי משפחה (משני הצדדים! לא רק שלי!) שמבינה ועוזרת ולא צריך "להפעיל" אותם יותר מידי. לגבי הניידות - עם הורי זו לא בעיה כי הם מכירים את האזור, יכולים לנהוג לכל מקום, ומדברים אנגלית שוטפת. הוריו של בעלי לעומת זאת יותר בעייתיים בעניין בגלל שאנגלית הם לא כל כך מדברים וקוראים, ולכן אני אחשוש לתת להם את הרכב ובטח שלא לקחת את יובל באוטו לבד. אבל יש פה בריכה בשכונה שהם יכולים ללכת אליה ברגל, יש מרכז קניות לא רחוק שאם רוצים אז גם אליו אפשר להגיע ברגל (חצי שעה טיול, לא נורא), והשכונה יפה ואפשר לטייל בה גם עם יובל באופניים. בקיצור - לא חוששת. יהיה בסדר. ואני ממש לא מרגישה שאצטרך "לארח". הם משפחה. בשבילי זה הבית שלהם. שיפנקו אותי קצת, מה קרה?

למעלה