ועכשיו לשאלה מקצועית

mikie

New member
ועכשיו לשאלה מקצועית ../images/Emo124.gif

מחר אני אמורה להגיע לדיאטנית ו- 99% שהיא תגיד לי שאני צריכה ניפוח. טוב, אז סוף סוף אני מוכנה לניפוח אבל יש לי שאלות. מה נפח הניפוח ובכמה הוא מקטין את היקף הטבעת? האם יש לי מה לומר בנוגע לניפוח או שזה תלוי ברופא? אם יש לי מה להגיד בנושא, אז מה לבקש? הבנתי שמס´ ימים אח"כ חוזרים לתזונה של נוזלים ודברים רכים, לכמה זמן? עד היום לא היתה לי בעיה באכילה ומעולם לא הקאתי (כבר עברו 3 חודשים מהניתוח), האם לאחר הניפוח יהיו לי בעיות מסוג כלשהו? ממה להזהר ועל מה לשים דגש? מיקי
 

שלגיה**

New member
מיקי בוקר טוב

בניפוח הראשון מנפחים 1.5 סמ"ק.לא יותר ולא פחות. הניפוח יכול להקטין את נפח הטבעת ויכול להיות שלא תרגישי בשינוי כלל וכלל,הכל תלוי במיקום הטבעת אצלך בקיבה. (בדיוק כמו שיש כאלה שלא ניפו להם בכלל והם מרגישים את המעבר בטבעת לעומת כאלה שלא). בוולפסון מנפחים או ד"ר לנדאו,או פרופ´ קייזר (מי שניתח אותי ואותך).. את לא צריכה לבקש כלום,הוא יודע כמה לשים בניפוח ראשון,את שותה בריום (הנוזל הלבן ששתית כשעשית לפני הניתוח צילום ושט קיבה) ויחד עם הרנטגנאי הם רואים איפה הטבעת בצילום ותוך כדי מוצאים את מיקום הפורט-לשם מזריקים את תמיסת המלח להקטנת קוטר הטבעת.) בימים הראשונים לאחר הניפוח חוזרים לאותהתזונה כמו לאחר הניתוח קרי; שתיה בלבד ביום הראשון,ואח"כ לבן,גבינה לבנה,פירה,ירקות מבושלים רכים וכיוב´,אחרי שבועיים בערך מותר קציצת בשר+ביצה קשה+1/2 קופסא טונה. וכן הלאה. יכול להיות שלא תרגישי בכלום בניפוח הראשון ואז יש צורך בניפוח שני. את לא צריכה לחשוש מניפוח,לא לכולם יש בעיות לאחר ניפוח. ניפוח הוא בעצם הפעולה הקטיבית של הטבעת לאחר הניתוח,הרי למה יש לך טבעת? לא סתם היא נמצאת שם-היא נמצאת על מנת להגביל אותך ולהוות שוטר פנימי לאכילה מבוקרת ואיטית. אני הולכת לנפח ביום רביעי הקרוב ואולי אז אני אפנים את מה לא הפנמתי בצורה מלאה עד כה-לעיסת האוכל. שאלת ממה להזהר? כשאני שאלתי אמרו לי ,לא ללכת מהרנטגן עד שמצליחם לשתות כוס מים מלאה ולראות שהמים עוברים ושהתחושה בסדר,כי אם לא אז במקום יפתחו לך קצת (נדיר בניפוח ראשון),זה עדיף על פני הגעה הביתה ולגלות שאת מקיאה ושמשהו לא בסדר ואז לרוץ למיון-לא נעים. לקבוע תור לניפוח נעשה דרך מלי במחלקה ואני מניחה שהדיאטנית תמליץ לך לנפח. בהצלחה ושבוע טוב,תספרי איך היה אצל הדיאטנית. שלגיה
 

רוייקו

New member
למיקי, הדיאטנית לא יודעת כמה

לסגור והיא לא מעורבת בתהליך למעט זה שהיא ממליצה, לאור העובדה שאת יכולה לאכול הכל.. את ההיצרות מבצעים לך ברנטגן, על ידי רופא שהוא מנתח מומחה בתחום. הוא בודק על הדרך אם הכל שלם ותקין. לגימה קטנה של חומר ניגודי משקפת את איזור הטבעת והמעבר ואז מזריק הרופא את כמות הנוזלים לתוך הפורט, בהתאם למה שהוא רואה במסך. הניפוח הוא אינדווידואלי. אצל כל אחד זה שונה. את תראי כבר, אחרי שינפחו לך שהיחיד שמעורב בכמה לנפח זה הרופא שמבצע את זה בלבד. בהצלחה.
 
למעלה