ועכשיו משהו קטן ואישי לשתף....

24 ברבלה

New member
ועכשיו משהו קטן ואישי לשתף....

אתמול הייתי בכנס של מרכז הקיים במכללה התומך בי מתוקף היותי לקויית למידה. בכנס הזה השתתפו סטודנטים חדשים והוריהם, ואנחנו הסטודנטים הותיקים מוזמנים להגיע לכנס, לתמוך ולעודד סטודנטים חדשים החוששים מכניסתם לאקדמיה עם כול הקשיים שיש להם בתור לקויי למידה... בכול אופן לי היה מאוד חשוב אישית לבוא ולהגיד תודה לאנשים המדהימים שיושבים במרכז הזה ועושים לנו את החיים טיפה יותר קלים, עם התאמות והקלות שעוד לא ראיתי או שמעתי (ברמה כזאת) במסגרות אקדמיה אחרות... בתקופת המחלה, המרכז הזה היה בשבילי שם בכול התחומים, גם עזרה נפשית מתחילת הדרך והם אלה שהצליחו לארגן לי מבחני בית... כנס כזה הייתה הזדמנות טובה לבוא ולשבח אותם. הגעתי ומהתחלה ידעתי שאני רוצה לדבר. בדרך כלל אין לי בעיה לדבר מול קהל אבל ידעתי שאם אקום הפעם זה יהיה שונה... המטפחת על הראש, הנפיחות הקלה בפנים, הגבות הדלילות - ידעתי שהם יבינו ושאולי כדאי וחשוב לדבר על זה וכך מצאתי עצמי עומדת ומספרת לכולם שהצלחתי לסיים את השנה (טוב נו כמעט) בתור לקויית למידה ועוד עם מחלה כל כך קשה וזה פעם ראשונה שאמרתי את המילה סרטן בפורום כול כך ענקי והתחלתי לבכות וזה היה מרגש ומלחיץ ביחד וכול האנשים התערפלו לי פתאום מתוך מסך הדמעות ומפה לשם לפני שהספקתי להבין מה קורה והמילים המשיכו לזרום שמעתי פרץ של מחיאות כפיים וממש הרגשתי כאילו אני הולכת להתעלף....! זאת היתה חוויה עוצמתית ושמחתי שהיה לי את האומץ.. עוד הספקתי למלמל תודות למלאכים שיושבים שם ועשו לי את ההתמודדות הרבה יותר קלה ושלא ידאגו כי אני יוצאת מזה בקרוב... שכולם יצאו משם הרגשתי כמו איזה "גיבורת מלחמה", אנשים לחצו לי ידיים והביעו תמיכה ענקית שאני הרגשתי שהיא באמת באה מכול הלב... רובם שם אנשים שהיו צריכים להתמודד כול חייהם עם הסתרת הלקות למידה שלהם, דבר שהוא קשה מאוד ולכן ההבנה והרגישות שלהם היו כל כך כנים ועוזרים.. טוב.. זה היה ארוך, מקווה שהצלחתם להחזיק מעמד עד הסוף ומקווה שהעברתי באמת את המסר שחשוב כן לדבר, לשתף ולהכיר במחלה... אני יודעת שלי זה עוזר....

enwhysea

New member
רציתי לשאול..

רציתי להכנס לפורום היום ולשאול את דעתכם, אבל לפני שכתבי הספקת לענות. אני בדילמה קטנה בקשר ללמודים. יש לי כנראה לקויי לימדה, אבל לא הלכתי אף פעם לאבחון (פשרתי מתיכון, אבל מצאתי את עצמי מסתתדר בצבא ועבודה אז לא הלכתי) עכשיו חשבתי אולי להתחיל ללמוד, וללכת לאבחון. אבל אני קצת לא בטוח בעצמי כי יש לי עוד ניתוח לעבור בקרוב, ואולי עוד כמה טיפולים. אחרי שקראתי את מה שכתבת, זה די חיזק את ההרגשה שלי שאפשר להרשם גם שאני חולה ולא סגור על העתיד וגם עם הקשיי לימדה. מוזר איך דברים קוראים

ihovav

New member
סופסוף רואים אותך פה...

אני מבינה שהחלטת להפציע לסופי שבוע... שמע, יצא לי בעבר לעבוד גם עם נערים/ות עם לקויי למידה. הכל אפשרי. נכון, קשה יותר ,אבל אפשרי. מעבר לזה, יכול להיות שזה יעלה לך את המצב רוח + ההרגשה והביטחון. תרגיש שאתה עושה עם עצמך משהו מועיל ולא מתבטל בגלל המחלה. שוב, יהיה קשה. אבל שווה לנסות. ממליצה לך ללכת לאיבחון (דעה שלי שאינה מקצועית ובאה בעקבות ההודעות בפורום: הלקות שלך לא כל כך נוראית וקשה כמו שנראה לך...) ואחר כך תתחיל ללמוד. אגב, מה היית מעוניין ללמוד? משהו שקשור המחשבים? המון הצלחה! גם באיבחון ובלימודים וגם בניתוח...

enwhysea

New member
אני מדבר שיש לי מה להגיד ../images/Emo13.gif

אני קורא כל הזמן... פשוט לפמעים אין לי מה להגיד.. גם אני רוצה, לפעמים לא בא לי לכתוב, או שאני לא יודע מה לכתוב. הלקות שלי בכלל לא נוראית או קשה... אני מסתדר יופי בחיים ויכול להמשיך ככה לעד.... אבל אני לא יוכל ללכת ללמוד ולהצליח בלי להכיר בה וללמוד ללמוד.

24 ברבלה

New member
איזה כייף שחזרת!

NYC כבר דאגתי לך... אז קודם כול אני ממש שמחה שהמילים שלי עודדו אותך! לימודים זה דבר שלוקח המון אנרגיות ואני לא בטוחה אם המלצה "ללכת על זה עכשיו" תהיה ההמלצה הנכונה. בנוסף מוסדות אקדמיים מלאים בירוקרטיות, צריך ציונים של בגרויות, פסיכומטרי וכאלה.. לא כל כך הבנתי אם בסוף השלמת את הלימודים או שעזבת את זה בכול אופן איבחון הוא בהחלט הכרחי כדי לגלות לקויות ולהיות מוכר כלקוי ועל זה אני חושבת the sooner the better, זה לא מצריך ממך הרבה מאמץ אם כי הרבה כסף לצערנו (המכונים שעוסקים בזה די עושקים)... בכול אופן אני מציעה שתעשה את זה קודם כול בשבילך, להוריד מעצמך הרבה סימני שאלה לגבי הקשיים איתם אתה מתמודד כול החיים. לאחר מכן שתקבל את ההוכחה ביד, תתחיל לחשוב ברצינות האם מתאים לך עכשיו להיכנס למסגרת שהיא בהחלט מעניינת אך מתישה ומעיקה לפעמים... אני יודעת שבשבילי העיסוק הזה בלנסוע ללימודים, לפגוש חברים, להכנס להרצאות - עזר לי מאוד לשמור על שפיות בתוך כול הבלאגן הזה של המחלה.. ואם אתה צריך להלחם במערכת כדי להיכנס חשוב לשמור כן את הקלף של המחלה כי זה אף פעם לא מזיק, אם אתה צריך עזרה במלחמות בירוקרטיה... רק תגיד! אני ואמא שלי אלופות בזה
בכול החלטה שתחליט שיהיה
ותעדכן אותי, אשמח לעזור בכול דרך מכול ה

ihovav

New member
אפשר תוספת?...

למכללות לא תמיד צריך פסיכומטרי, לפעמים מספיק מבחן סף - הרבה הרבה יותר קל... וכמו שאמרה ברבלה: אם אתה צריך עזרה במלחמות בירוקרטיה... רק תגיד! ברבלה ואמא שלה אלופות בזה... (טוב, נו, גם אני מתנדבת...)

את מדהימה../images/Emo99.gif

נהניתי לקרוא אותך! אני גם בגישה שלך. היום פורסמה בעיתון הארץ כתבה על הפעילות בלמען הקהילה, ושם הזכרתי את הסרטן. בטלויזיה לפני חודש וקצת, רואיינתי לחדשות וגם שם דיברתי על המחלה. אני מדברת עליה בכל מקום. כל כך הזדהיתי עם מה שכתבת. אחרי שהכתבה בטלויזיה שודרה קיבלתי טלפונים ומסרים מאנשים שאמרו לי שנראיתי מדהים ודיברתי עשר. זה כל כך עודד אותי. היה לנו לפני מספר חודשים מפגש של למען הקהילה. מסיבת יום הולדת לפורום. באותו מפגש היה מנכל תפוז. כל אחד סיפור איך הוא הגיע לפורום. אני סיפרתי שחליתי במחלה וחיפשתי משהו שישכיח לי אותה. דיברתי ודיברתי תוך כדי בכי. אנשים פשוט הזילו דמעות והיו בהלם. לא כולם ידעו על המחלה. הרגשתי גיבורה אמיתית. בדיוק כמו שאת הרגשת בכנס של המכללה. מאוד מכירה את ההרגשה ואני שמחה שיש אנשים כמוך שמדברים על כך בגלוי. אני מאוד מעודדת את זה. לאחר מספר ימים כתב מנכל תפוז בפורום מנהלים עלי שאני אישה מדהימה ובנוסף לתרומה לקהילה אני מתמודדת עם מחלת הסרטן. היה לי כל כך טוב לקרוא (כתבו את זה בפורום למען הקהילה ומשם אני יודעת). יישר כח והרבה בריאות לכולם

אתן בהחלט מדהימות

קראתי את הכתבה בהארץ מעבר למלחמה בסרטן , מיכלית את עושה עבודה נפלאה בפורום למען הקהילה

אביתר27

New member
כל הכבוד על האומץ

לא רק על האומץ לדבר על הסרטן, שזה חשוב בפני עצמו אלא על במה מול כ"כ הרבה אנשים, במעמד כ"כ מרגש.

למעלה