ועכשיו נדרשת עזרתכן

ועכשיו נדרשת עזרתכן

מה עושים עם סבתא בת 80? כיצד מציינים וחוגגים ארוע זה? איזו מתנה? קצת רקע: לסבתא שלי היו חיים לא קלים (בלשון המעטה) ובנוסף חינוך פולני קפדני הביאואותה לחיים צנועים וגישה "שלא מבקשים". זה הגיע למצב בו דודה שלי היתה צריכה להכריח אותה להתקין מזגן, כי "40 שנה היינו בלי". ככה שאין לי מושג אם היא היתה רוצה משהו לעצמה, לבית או בכלל. אז מה אתן אומרות- כל רעיון יתקבל בברכה!

danonit

New member
מנסיוני עם סבתות (של אחרים)...

מתנה מצוינת לסבתות זה אלבום תמונות של כל הנכדים או איזו תמונת קולאז´ עם תמונות של המשפחה וכל מיני השקעות כאלה - זה מה שתמיד מחמם את הלב לסבתא של עדי...

daldan

New member
כמה רעיונות:

א. אפשר להכין לה מעין "חיים שכאלה" עם אנקדוטות מחייה וסיפורים מרגשים שהיא עברה. לבקש מחברים שלה או אנשים שהכירה במהלך השנים לספר משהו(כתב או אפילו לצלם אותם מספרים בוידאו), לאסוף תמונות שהיא לא ידעה על קיומם, להכין ערב שיספר את מהלך חייה מלווה בתמונות וסיפורים אישיים. דורש הרבה הכנה מראש אבל מרגש מאד ומעשיר את כל המשפחה. ב. הכנת תמונה משפחתית או אלבום משפחתי , אפשר לצלם את כולם לבושים בסגנון כלשהו (הרנסאנס או משהו כזה) ולהכין מזה תמונה יפה. או לעשות כל מיני וארייציות עם תמונות המשפחה. לדעתי משהו אישי ומהלב הרבה יותר ישמח אותה ממתנה קנויה.

גלי ב

New member
אני אתן לך דוגמא אישית ../images/Emo13.gif

כשחגגנו יום הולדת 90 לסבא שלי (יבדל לחיים ארוכים) , כיום הוא בן 92 הזמננו את כל המשפחה לבית של דוד שלי ושם עשינו מעין- אלו הם חייך. עם שקופיות ותמונות החל מילדותו וצעירותו...ואח"כ - במשך השנים כולל תמונות של ילדיו, נכדיו ואפילו ניניו... סבא שלי התרגש - אנחנו נהנינו - והנינים (שכבר נעים בגילאים - 10,6,4 ) התרגשו לראות תמונות של "סבא גדול" שלהם - בתור ילד... אז הנה - זרקתי לך רעיון... מקווה שעזרתי

אמיקה

New member
רעיון ...(פולנית שומעת, לא מבינה..)

או.ק.י. דיר - הנה משהו שיעסיק אותך לא מעט : סבתא שלי, שדי עונה לתיאור (מינוס כמה שנים - אבל לא הרבה), מאוד מאוד חובבת אלבומים שאת דפיהם מעטרים ילדותיה וחתניהם נכדיה ובני זוגם וניניה הקטינים.. למעשה סבתא שלי נוהגת לעטר גם את קירות ביתה בנ"ל
ביום הולדת 70 עשינו לה אלבום ענק, מעוצב ומיוחד שכל דף בו הוקדש למכתב ברכה ליומלדת וכן תמונה או יותר מחיי הכותב + סבתא. כמובן ע"פ נוהג עדות פולניה לדורותיהן - עדיפות ניכרת לתמונות חתונה, אבל לא רק..
זה רעיון אחד, שבסוף אומץ. רעיון נוסף שעלה (ונפסל) היה להכין אלבום עם תולדות חייה, אנשים יקרים לליבה, סיפורים מהעיירה ודברים כאלו.. (הרעיון נפסל כי חששנו מיריה בנוסח : "אתם כבר מסכמים את חיי הא? אני עוד עומדת אתם יודעים...
) עוד רעיון : (שוב, באותו ראש) להכין לוח שנה גדול ("העיניים שלי זה לא מה שהיה..") ובכל חודש לציין את התאריכים החשובים + תמונות סרוקות(ימי הולדת בעיקר), הכל + לימנציה. איך נשמע? איך נשמע?

דפי26

New member
יום הולדת 80.....

זה בעצם גיל גבורות.לסבא שלי ביום הולדת 80 לפני שנתיים הזמנו את המשפחה :אחיותיו על בעליהן ועל ילדיהן (לא כולל נכדיהם)ואנחנו למסעדה. אפשר לעשות גם בבית עם גינה. מעין חיים שכאלה.הוא מאד התרגש.אחותו בירכה וסיפרה עליו בתקופת פולניה בצעירותו.דודתי דיברה עליו כאבא ואני כסבא.ממש כאלו דובר על 3 אנשים שונים.בגיל הזה מעריכים יותר דברים רוחניים מחומריים.הצטלמנו כל הנכדים יחד,הגדלנו את התמונוה ומסגרנו.הוא נורא התלהב.בנוסף את התמונות מהאירוע +הברכות שכולם כתבו סידרנו יפה באלבום. אולי לקחת אותה ליום טיול.אפילו בסביבתה:איזה מוזיאון,בית קפה,טיול רגלי,סרט,הצגה... אפשר להצגה של התאטרון האיידיש

יעלי2

New member
הצעות - הצעות - הצעות יום הולדת 80

בקצרה לפני שנה חגגנו לסבא יום הולדת 90 (בלי עין הרע בדצמבר 91). יש להם/ן מספיק טרנינגים וסוודרים. לכו על משהו אישי (אבל לא קטן מידי לקריאה). אני הזמנתי לוח שנה ובכל חודש סרקו תמונה של חלק אחר של המשפחה שלנו (ילדים, נינים, תמונות של זוגות) ואלו תפסו כל חודש. מרוב שזה היה רעיון מוצלח, הפקנו בחנות 10 לוחות כאלה ואחרי שסבא פתח את הלוח הראשון הוא קיבל משימה לחלק לכולנו לוחות שנה (שהתחילו בדצמבר) וזה ריגש אותו כפליים. בכל לוח שנה ישבתי וכתבתי תאריכי לידה, ימי נישואין וכל תאריך משמעותי למשפחה. (נ.ב. לא הצטלמנו במיוחד אלא לקחנו תמונות קיימות מה שזירז את הענין). מומלץ גם בגלל הענין הסנטימנטלי וגם כי זה שימושי, גם כי זה שנה שלמה על הקיר וגם כי התמונות גדולות וניתן לראותן ללא קושי (ועם עזרים מינימליים כמו משקפיים). ---------------------------- לאחותו שחגגה באותה הנה 80, המשפחה לקחה תמונות שלה מצעירותה, עוד בימים בהם האבא היה חי, ובאולפן עריכה צילמו את רצף חייה, דרך הולדת הילדים והנכדים וזה לווה במוסיקה. ללכת למסעדה עולה יותר, אז לשיקולכם. מקווה שעזרתי.

למעלה