ועכשיו קצת רכילות מפורום אחר

ועכשיו קצת רכילות מפורום אחר ../images/Emo8.gif

בפורום כדורסל יש דיון ארוך מאוד על 15 הספורטאים של כל הזמנים. כל אחד לוקח רשימה קבועה של מלא ספורטאים- ובונה את הטופ 15 שלו. רק לידיעתכם- 90% מהאנשים שמו את לאנס ב Top10 שלהם (אם לא ב Top5..). אחרי 10 אנשים שעשו ככה בערך..התפתח דיון על מה לאנס עשה שמגיע לו להיכנס לרשימה הזו, למשל על חשבון מתאבק גדול. אז התשובה שם הייתה כזו- שמתאבק עושה את העבודה המרכזית שלו 50 ד' בערך (?), ולאנס עושה את זה שלושה שבועות שלמים נון-סטופ, ואם הוא מצליח את זה, מגיע לו להיכנס לרשימה הזו. כל הכבוד להם
.

George39

New member
לא מדוייק!

זה כמו שתגיד ש1000מ' ריה זה יותר קשה מ100 מ' ריצה... זה קשה בדיוק באותו אופן, אך בדרכים שונות..

והנה הדיון כולו

פה וחוץ מזה- הנה כמה מהאמירות שהיו שם: "טוב- הגזמתם קצת עם הייפ סביב ארמסטרונג, ספורטאי גדול והכל, אבל יותר גדול ממוחמד עלי או פלה ?" והתגובות: "לדעתי-ממוחמד עלי כן. לאנס ארמסטרונג כבר שנים לא מאבד את החולצה הצהובה ומדובר על תחרות מתמשכת על פני ימים רבים. בהיאבקות אתה מתאבק פעם בהרבה זמן ולא תמיד התוצאות משקפות (כמעט תמיד סיבובים יסתיימו בתוצאה 10-9 אם לא היה נוק דאון של אחד המתחרים, לא משנה כמה דומיננטי המתאבק היה). לדעתי פלה טוב יותר (שמתי אותו ראשון)." "הייפ או לא הייפ הבן אדם צריך יותר מיכולת גופנית כדי לנצח טור 6 פעמים ברציפות" וכו' וכו'...

g i l 1 7 8

New member
בתור אצן לשעבר

הייתי אלוף הנגב (לא סופרסטאר אבל מבין בעיניין) במאה מטר, ואני יכול להגיד לך שאין קושי פיזי בריצה קצרה, המאמץ הוא מקסימלי אך קצר . וגם בתור רוכב שטח אני אומר לך שרכיבה בינונית בשטח קשה עד אין שיעור מריצת 100 מטר

או,הנה מקום להסביר...

למה ארמסטרונג הוא אחד הספורטאים הגדולים בהיסטוריה אבל רחוק מלהיות רוכב האופניים הטוב בהיסטוריה. ספורטאי נמדד בהישגיו ותרומתו לענף בו הוא מתחרה ואם במדד כלל ספורטיבי אז בתרומתו לתרבות הספורט. ארמסטרונג רחוק (בערך 15 רוכבים אולי יותר) ורמת ההישגים של הטובים בכל הזמנים. לזכותו שש ניצחונות בטור, ניצחנות ב-20 קטעי הטור,אליפות העולם וקלאסיקה אחת. שאר ניצחונותיו במרוצים ברמה שנייה שלישית ומטה. יש לו פחות מ - 80 ניצחונות בקריירה ואין אפילו קצה מדד להשוואה לאותם רוכבים שרשמו 200 ניצחונות או כפול (כמרקס או הינו). אך הניצחונות של ארמסטרונג הביאו מהפך לענף האופניים. מענף מספר 2 באירופה הוא הפך לענף לגיטימי במדינות בהם הוא היה ענף מחתרתי של שרוטי צמיגים וספורטאים של שולי תרבות הספורט בארץ מולדתם. לא רק ארה"ב נשרטה ע"י צמיגיו של ארמסטרונג אלא אפילו נקודונת קטנטונת אי כאן במזה"ת. כמעט כל אחד יודע מי זה לאנס ארמסטרונג ואם לא במדויק אז במידה כזו או אחרת והשם אינו זר גם למי שמצהיר על עצמו כהיפוכו של צרכן תרבות הספורט. כפי שהחיפושיות לא נמדד רק ביכולתם המוזיקלית כך גם ארמסטרונג לא ימדד כיכולתיו הספורטיביות בלבד. ארמסטרונג ראוי להיכנס לחמש הגדולים בכלל הזמנים בהגדרה של ספורטאי אך כרוכב אופניים הוא יזדקק לעוד כמה חולצות על הקיר לפני שיכנס לליגה של מרקס,הינו, בארטולי, אינדוריאן,אנקטיל או קופי (רשימה חלקית בהחלט). ואני נשבע שאני אוהב את ארמסטרונג. היום אפילו קבלתי את הצמיד שלו במתנה והשבוע אני אוסף עוד שלושה שהזמנתי לבן שלי ולידידה (תגידו הצמיד זה מידה אחת?).

Iris G

New member
הצמיד מגיע בשני מידות

בוגר וצעיר (ADULT & YOUTH). אני לובשת את ה YOUTH כי הADULT פשוט ענק עלי.

אני מקווה ששלי הוא youth

כי שהיד שלי מתנפחת (מין תופעת לוואי של כמה ברזלים שמוקמו שם) זה ממש לוחץ. מחר הנוכחי עובר לאור ושמי שהביא לי את זה מתנה לא יעלב כי אור זה כמוני D-:. אני אחכה לבא בתקווה.

יש לך צמיד של לאנס ../images/Emo6.gif

אני גם רציתי פעם צמיד כזה, אבל איזה אדם מאוד חכם (ובעיקר מקורי שאף פעם לא חוזר על הדברים שלו) שכבר לא גר בארץ אמר לי: " שלאנס מסומם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" אז החלטתי לוותר על צמיד של לאנס, וללכת על צמיד של אולריך
.

צחי נ

New member
יש לי רעיון גדול

תרים טלפון לאגודה למלחמה בסרטן ותתרום 50 ש"ח ולרכיבה ביום שבת במקום צמיד צהוב מעפ'ן תגיע עם מדבקה של מבצע הקש בדלת על השילדה של האופנים אתם מוכנים לתרום 1$ לעמותה של לאנס ועוד 10$ עבור משלוח מה
נגמרו חולה הסרטן בישראל אני קורא ולא מאמין רמת הפלצנות שלכם , החזות לפני הכל מוזר איך הפורום הפך פתאום למעורב חברתית והכל בשביל השואו להגיע לרכיבה הבאה עם צמיד כמו של לאנס תתעוררו , יש מספיק עמותות פה בארץ שזקוקות לכסף שלכם אני מצטער מראש על השפה הבוטה אולי רק מי שמכיר את הנושא באופן אישי(משפחתי ) מבין על מה אני כועס

צחי אתה צודק עם אבל מאוד גדול

אנחנו רוכבי אופניים. האגודה של לאנס ארמסטרונג מגייסת כסף דרך משהוא הקרוב לליבנו ומזהה אותנו תוך גיוס ההזדהות שלנו עם גיבור התרבות שלנו. אני מתחייב שברגע שהאגודה למלחמה בסרטן תמצא את הדרך לגייס כסף דרך רכיבת אופניי כביש אני אהיה שם בכל דרך שאוכל. בנתיים אני מציע לבדוק את השכר של בעלי תפקידים באגודה למלחמה בסרטן ותראה מקום מעולה לגייס דרכו המווווווןןןןן כסף. וזה משום שדברנו על פלצנות. שכר מגובה מסויים ומעלה הוא פלצני ולא משום צורך קיום. ושפלצנות היא על חשבון ובשם בריאותם של בני אדם זו לא פלצנות אלא שחיתות. עכשיו בוא ונשווה את השכר של בעלי התפקידים המקבילים ב livestrong ?

אכן, עניי עירך קודמים, אבל...

למה במקום? למה לא בנוסף? כל מי שתורן לקרן של לאנס ארמסטרונג, מן הראוי שיתרום לפחות את אותו סכום לאגודה למלחמה בסרטן פה בישראל. אפשר למשל להשתתף במסע האופניים "רוכב ישראל" שחלק מהכסף עבור המסע ייתרם לאגודה למלחמה בסרטן. אפשר עכשיו, אם יש לך צמיד צהוב או לא, להרים טלפון ולתרום. אפשר לשלשל את השקלים הבודדים והאגורות שמקבלים עבור הפיקדון של הבקבוקים בסופר מרקט לקופה של האגודה למלחמה בסרטן שמונחת ליד כל לובה (כדאי לחלק את זה חצי חצי עם העמותה עבור נוער בסיכון, זאת שאריק איינשטיין מפרסם) תנסו את זה בימי שישי כשאתם בסידורים, זה עושה הרגשה טובה לפני כניסת השבת ומדובר באמת, בשקלים בודדים בכל שבוע או שבועיים אבל אם כולנו נתרום את הפקדונות מהבקבוקים (25 אג' לכל בקבוק) זה עשוי להצטרף לכסף רב. וגם זאת הגדולה של ה - LAF, פתאום בכל העולם תורמים גם לקרנות המקומיות למלחמה בסרטן, כי זה שב וחזר למודעות ביתר שאת. עצם היותנו רוכבי אופניים לא אוסר עלינו להיות לא מעורבים חברתית. ואולי כדאי לאגודה למלחמה בסרטן לחשוב יצירתי כמו אנשי השיווק של LAF ולגייס תרומות בצורה כל כך פשוטה אבל גאונית? וחוצמזה אחרון, יש גופים רבים מספור שמחכים לתרומות ועזרה, אי אפשר לתרום לכולם, אבל חשוב לתרום בצורה קבועה כל הזמן. אפילו סכומים זעירים נאספים מפרוטה לפרוטה לממון רב. אז טוב שהעלית את הנקודה, כי עכשיו חובת ההוכחה היא עלינו. לא מדובר בצמיג נוסף ב - 150 ש"ח או בבולם חדש באלפי ש"ח, סכומים שכולנו מוציאים, כי מה לעשות, זה ענף שהעיסוק בו יקר. מדובר במתן סיכוי למישהו, אולי, מתישהו, לחיות. גם חמישה או עשרה שקלים יעשו את העבודה - אז קדימה - לתרום - ועכשיו!

צחי, עוד דבר בנוסף למה שנאמר...

רכיבה או הליכה עם הצמיד הצהוב מעוררת מודעות לכל נושא הסרטן, דבר שיתרום בסופו של דבר גם למחקר בישראל ולטיפול בחולים שלנו. הסיפור של ארמסטרונג, ואני מקווה שהדברים יובנו כראוי, העלה שוב לכותרות את מחלת הסרטן, אחרי תקופה שנראה היה שתשומת לב הציבור והמימון הציבורי הופנו לטובת האיידס. התקשר אלי מישהו ממכבי-ת"א לחפש את הצמידים (אחד מני רבים) ומתישהו נראה אותם לובשים צהוב גם על פרקי ידיהם, דבר שיעלה שוב את הנושא לרגע לכותרות, הרי שאין ספק שגם חולי הסרטן הישראלים יצאו נשכרים.

שוב, גם יובל צודק,אבל...

שהגיע אליי המסמך בו מפורט השכר של בעלי תפקידים באגודה למלחמה בסרטן זה הקשה עליי להמשיך ולתרום. הלוואי והייתה לי אופציה. אין הנחתם... אבל אני מרגיש שלם לגמרי עם מעורבותי ותרומתי. ותודה להורי שהבאוני עד הלום. אגב.....אם כל אחד היה תורם את החלק היחסי ממשכורתו, כפי שאני עושה, השכר של מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן היה ממוספר עם כמה אפסים פחות ורביפ מידידיי היו מוותרים על תענוגות חייהם הבסיסים ביותר. האגודה למלחמה בסרטן של ארץ זבת חוטאת בשכר (בעלי תפקידים) שאינו הולם את המטרה לשמה הוקמה האגודה. לו אדע כי אני יכול לתרום לטיפול בחולה סרטן שלא דרך האגודה העשה זאת בשמחה. אבל לתרום לשכר מופקע של בעל תפקיד? סורי...לא נוח לי עם זה.

אבל צחי, אתה טועה...

דבר ראשון, לא ידעתי שהצמיד הוא תרומה, חשבתי שמים 20 שקל וקונים כמו החליפה/כובע/כל ציוד ביגוד אחר... דבר שני, לא היתכוונתי לתרום לחו"ל מכיוון שאני לא מאמין של כרטיס אשראי... אני בטוח שלא ידעת את זה... דבר שלישי, משהו שלא ידעת, אני בטוח, כל שנה המשפחה שלי תורמת 300 שקל לאגודה אחרת בכל שנה+200 שקל לאגודה שאני לא זוכר את שמה קבוע בארץ!

צחי נ

New member
הפניה שלי לא היתה אישית אליך

וצר לי אם נפגעתה לא היתה לי כל כוונה להיכנס לכיסו של אף אחד וכל תרומה באשר היא מבורכת

למעלה